ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Η Θέση της ΕΙΝΝΕΥΒ για τα τρέχοντα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας, μπροστά στην νέα πρόκληση που λέγεται προσφυγική κρίση.

Γράφει ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ, Αντώνιος-Πάρις Σώτος.

 Συνάδελφοι συναδέλφισσες,


 Αυτές τις μέρες η Ιατρική κοινότητα της Εύβοιας και κυρίως οι γιατροί που υπηρετούν στις δημόσιες δομές Υγείας (Νοσοκομεία ,ΚΥ, ΠΙ) έρχονται αντιμέτωποι με ένα ακόμη οξυμένο επίκαιρο πρόβλημα που λέγεται προσφυγική κρίση. Αρχικά υπενθυμίζουμε ότι, οι γιατροί των Δημοσίων δομών Υγείας έχουν αποδεκατιστεί και αρκετοί από αυτούς έχουν να πληρωθούν εφημερίες από τον Οκτώβριο 2015 (Ιατροί ΠΕΔΥ) και άλλοι από τον Δεκέμβριο 2015 (Ιατροί Νοσοκομείων) .

 Πάνω σε αυτά τα ζητήματα έρχεται να κουμπώσει η επιπλέον αποδόμηση της Δημόσιας ΠΦΥ η οποία πλέον είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα το βάρος αυτό να έχει μεταφερθεί στο κεντρικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας κατά συντριπτική πλειοψηφία αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους Ιατρούς οι οποίοι πλέον έχουν γίνει Ιατροί γυρολόγοι με 2 και 3 παραρτήματα Ιατρείων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα.

Γίνεται κατανοητό ότι η προσφυγική κρίση θα επιδεινώσει την κατάσταση των Δημόσιων δομών Υγείας που θα επιβαρυνθεί με ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα. Η ΕΙΝΝΕΥΒ με την εμπειρία που διαθέτει και σε πείσμα όσων φορέων μας αγνοούν επεξεργάζεται με επιστημονικά δεδομένα και αρχές πρόγραμμα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζει ο νομός μας και έχουμε αναθέσει στην επιτροπή επιστημονικού σχεδιασμού της Υγείας που διαθέτει την εκπόνηση του προγράμματος αυτού.


Η ΕΙΝΝΕΥΒ δίνει στην δημοσιότητα τα σχέδια αυτά.
Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού θα περιλαμβάνουν :
- Σχέδιο αντιμετώπισης των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων επί τόπου (στα κέντρα καταυλισμού).http://einnev.blogspot.gr/2016/03/blog-post_63.html
- Σχέδιο αντιμετώπισης των ασθενών προσφύγων από τις δομές Δημόσιας Υγείας (ΚΥ,Νοσοκομείο,ΠΙ) http://einnev.blogspot.gr/2016/03/blog-post_97.html
- Σχέδιο προληπτικής Ιατρικής για τα παιδιά και τους ενηλίκους πρόσφυγες. -Σχέδιο οδοντιατρικής περίθαλψης από τις δομές δημόσιας Υγείας.-Σχέδιο φαρμακευτικής περίθαλψης και αναλωσίμων υγειονομικών υλικών για τους πρόσφυγες. http://einnev.blogspot.gr/2016/03/blog-post_20.html
Τα συγκεκριμένα σχέδια θα προταθούν στο ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ στην συνεδρίαση της 01.04.2016 προς έγκριση και θα δοθούν στους υπεύθυνους φορείς για αξιοποίηση και ενεργοποίηση.



Υπενθυμίζουμε ότι οι Ιατροί των δημόσιων δομών Υγείας της Εύβοιας έχουμε πάντα προτείνει λύσεις για να μην απαξιωθεί η λειτουργία των Δημόσιων δομών και έχουμε καταφέρει ,οι δομές αυτές,να παρέχουν σύγχρονες υγειονομικές παροχές παρά την αρνητική συγκυρία και την συνεχιζόμενη απαξίωση που επιχειρείται και από την σημερινή Κυβέρνηση.

 ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου