ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ



Χθες Τρίτη 21/01/2014 αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν.Χαλκίδας-Κύμης-Καρύστου.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ κατέθεσε στον νέο Διοικητή και τα 3 υπομνήματα που έχει εκπονήσει και δεσμεύτηκε να εκπονήσει και 4ο υπόμνημα ως αναφορά την λειτουργία του ΤΕΠ του νοσοκομείου Χαλκίδας.
Θέσαμε την Διοίκηση πρό των παγίων αιτημάτων μας και συγκεκριμένα:

-Δωρεάν Δημόσια υγεία για όλους
-Πρόσληψη μονίμου προσωπικού
-Επαρκή χρηματοδότηση και αναβάθμιση όλων των Νοσοκομείων της Εύβοιας
-Αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών
-Μέριμνα για τους ανασφαλίστους και ανέργους
-Ανακαίνιση του εφημερίου
-Ασφάλεια στα ΤΕΠ
-Λειτουργία απογευματινών Ιατρείων

Η Διοίκηση δήλωσε ότι θα μεριμνήσει να υπάρξει αγαστή συνεργασία με το Ιατρικό προσωπικό και τους εκπροσώπους τους καθώς και με τα θεσμικά όργανα του Ιατρικού προσωπικού.
Δεσμεύτηκε για την επίσπευση των ενεργειών προς την ΔΥΠΕ για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, χωρίς αυτό να δευσμεύει την ΕΙΝΝΕΥΒ για την συνέχιση της οποιας νομικής ενέργειας κρίνει σκόπιμη.
Επίσης προέβλεψε ότι με την κινητικότητα από τον πρώην ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει δυναμική εισόδου ιατρών στην 2βάθμια είτε μέσω αυτής είτε μέσω των θέσεων που θα προκηρυχτούν.
Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων ως προς το εφημεριακό κονδύλι και την νοσηλεία θα είναι το ίδιο με του ΄13 αλλά θα υπάρξουν μειώσεις ως προς την φαρμακευτική δαπάνη που θα προκύψει ,του ύψους το 10-12%.
Επίσης η πρέβλεψη για την νοσηλεία των ανασφαλίστων παραμένει στα περισυνά επίπεδα και θα είναι 500.000-600.000 περίπου.
Υποσχέθηκε την ανακαίνηση του εφημερίου χωρίς χρονική δέμευση και θα τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο ενίσχυσης της ασφάλειας των ΤΕΠ.
Επίσης δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα αρχίσει η  λειτουργία των απογευματινών ιατρείων μολις ολοκληρωθούν οι τεχνικές διαδικασίες.

Εκεί που υπήρξε ουσιαστική μη σύμπτωση απόψεων ,ήταν στη γενική πολιτική του Υπουργείου που ουσιαστικά δεν προάγει την Δωρεάν Δημόσια Υγεία αλλά δυστυχώς την ολοένα και μεγαλύτερη παραχώρηση τομέων της στον Ιδιωτικό τομέα αλλά και θέσπιση εισπρακτικών μέτρων όπως το 5ευρω, και οι συμμετοχές των ασφαλισμένων στην φαρμακευτική δαπάνη κλπ.

Η ΕΙΝΝΕΥΒ δηλώνει θα συνεχίσει την προάσπιση των διακαιωμάτων των συναδέλφων και θα μάχεται με γνώμονα την Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους μακρυά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Για την ΕΙΝΝΕΥΒ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου