ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


 Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες,

Η υποψηφιότητά μου στις εκλογές του ΙΣΕΥΒ της 12ης Οκτωβρίου,για το ΔΣ και σαν εκπρόσωπος των Ιατρών της Εύβοιας στον ΠΙΣ έχει να κάνει με τα εξής πράγματα:
1ο) Να φτιάξουμε έναν Ιατρικό Σύλλογο διεκδικητικό και αποτελεσματικό στο μπόϊ των προσδοκιών και των απαιτήσεων όλων των Ιατρών της Εύβοιας.
2ο) Να μειωθούν οι εισφορές προς τον Ιατρικό Σύλλογο από 80 στα 60 ευρώ και ανάλογα για τους ειδικευόμενους.
3ο) Να βρεθεί επιτέλους ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας στο πλάϊ του Ευβοιώτικου Λαού και να πάψει να είναι μία απλή συντεχνιακή ελιτίστικη παρέα που να εξυπηρετεί την συμβιβασμένη ηγεσία του ΠΙΣ.
4ο) Να μπορέσει ο Ιατρικός κόσμος της Εύβοιας να ενώσει την φωνή του κάτω από μία σημαία για τα συμφέροντα της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας για όλους αλλά και για την αξιοπρεπή και δίκαιη αμοιβή τόσο των αυτοαπασχολούμενων όσο και των Νοσοκομειακών Ιατρών.
5ο) Να αρθρώσει διεκδικητικό λόγο για να λειτουργήσει επιτέλους η Πρωτοβάθμια αυτοαπασχολούμενη περίθαλψη όχι ανταγωνιστικά με την Δημόσια αλλά με αξιοπρεπείς αμοιβές που να εξασφαλίζουν ένα εισόδημα αντάξιο της επιστημοσύνης και της προσφοράς των Ιατρών.

6) Να επαναλειτουργήσει η αντιπροσωπεία του ΤΣΑΥ στον ΙΣΕΥΒ.

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Η Υγεία είναι στο απόσπασμα και βάλλεται από παντού. Ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας μπορεί και πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση ,που στην ουσία να συντάσσεται με τις σύγχρονες ανάγκες των ανθρώπων για απρόσκοπτη και ποιοτική δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας , με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.
Σήμερα που οι ασθενείς καλούνται να βάλουν ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη τόσο για τις συμμετοχές στο φάρμακο όσο και για τις διαγνωστικές εξετάσεις, που χειμάζονται από χαράτσια και φόρους χωρίς να τους ανταποδίδονται παροχές Υγείας , οι Ιατρικοί σύλλογοι πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους δίπλα στους απλούς ανθρώπους και τους ασθενείς που θέλουν περισσότερο από ποτέ την συμπαράστασή τους.
Ο κοινωνικός ρόλος των Ιατρικών Συλλόγων να γίνει παρέμβαση και διεκδίκηση και όχι ψίχουλα φιλανθρωπίας, προς όφελος των  ασθενών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες για να σταματήσουν οι περικοπές στην Υγεία και να δοθούν επιτέλους οι Δωρεάν ποιοτικές παροχές από την πολιτεία όπως οφείλει.
Να διεκδικήσει δυναμικά αξιοπρεπείς αμοιβές για όλους τους λειτουργούς της Υγείας και για όλες τις βαθμίδες και σχέσεις εργασίας των Ιατρών, για να γίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας ένας σύλλογος πάλης και όχι σύλλογος υποταγής και συναίνεσης με τις συγκυβερνητικές επιλογές και πολιτικές.

Συναδελφικά,

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου