ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΕΥΒ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αποτελεί  ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία στα χρονικά των Ιατρικών Συλλόγων ,που μαζί με την ανακήρυξη των υποψηφίων,  το απερχόμενο προεδρείο του ΙΣΕΥΒ αντί να συγκαλέσει, μία εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση , μαζί με το Δελτίο τύπου για τους υποψηφίους των οργάνων του ,  προχωρεί σε μία άνευ προηγουμένου αήθη προσωπική επίθεση προς την υποψηφιότητά μου προτού ακόμη στεγνώσει καλά καλά το μελάνι της ανακήρυξής μου ως υποψηφίου για το ΔΣ και τον ΠΙΣ.
Με μεγάλη ευχαρίστηση λοιπόν για την απρόσμενη διαφήμιση που μου κάνετε θα σας απαντήσω καταλλήλως σε όλα όσα θίγετε στην μακροσκελή σας  ομολογουμένως  ανακοίνωση.
Για 1ο θέμα έχω να πω ότι τα 5 υπομνήματα της ΕΙΝΝΕΥΒ προς την διοίκηση του Νοσοκομείου  και το Υπουργείο Υγείας,  τα οποία έχουν γίνει και επερωτήσεις κομμάτων στην Βουλή των Ελλήνων, είναι μία ολοκληρωμένη διάψευση για αυτό που ψευδώς αναφέρετε ότι  η ΕΙΝΝΕΥΒ δεν έχει παρεμβατικό ρόλο και δεν διεκδικεί.
Αλλά και η παρουσία μου μέσα στο ΔΣ του Νοσοκομείου φανερώνει το αντίθετο από αυτά που διατείνεστε. Σας παραπέμπω στα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του Νοσοκομείου και θα δείτε ότι δεν λειτουργώ σαν  YES-man αλλά καταγράφω διαφωνίες μου και διεκδικώ τα δικαιώματα των συναδέλφων , με πρόσφατο παράδειγμα την απόρριψη από μέρους μου της περικοπής δεδουλευμένων εφημεριών του 2013.
Σας παραπέμπω  λοιπόν στο υπομνήματα τα οποία και σας συνιστώ να διαβάσετε για να ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει στο χώρο της Δημόσιας Υγείας στην Εύβοια γιατί μάλλον έχετε μαύρα μεσάνυχτα. (υπομ/μα νο1 http://einnev.blogspot.gr/2013/05/blog-post_15.html, υπομ/μα νο2 http://einnev.blogspot.gr/2013/08/blog-post_9.html, υπομ/μα νο 3 http://einnev.blogspot.gr/2013/12/iii.html, υπομ/μα νο4 http://einnev.blogspot.gr/2014/04/iv.html, υπομ/μα νο 5 http://einnev.blogspot.gr/2014/07/v.html.
Οσο για το αν ανεστάλησαν οι μετακινήσεις των Ιατρών από την παρέμβασή που καλώς κάνατε , επιτρέψατέ  μου να σας υπενθυμίσω κάτι που μάλλον ξεχνάτε ηθελημένα…….ότι ΚΥΡΙΩΣ η κατακραυγή των κατοίκων το κατάφερε αυτό !!
Που ήταν ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας όμως στην γιγάντια συγκέντρωση των κατοίκων της Κύμης όταν ο Γεωργιάδης και οι συν αυτώ επιχειρούσαν το κλείσιμο του Νοσοκομείου της Κύμης. Απάντηση!!!……………ΠΟΥΘΕΝΑ. Η ΕΙΝΝΕΥΒ ήταν εκεί όπως και σε όλες τις κινητοποιήσεις για την Δωρεάν Δημόσια Υγεία ,δίπλα και μαζί με τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο με ανακοινώσεις από τους καναπέδες.
Για το 2ο θέμα απλά έχω να πω ότι παρ όλο που ήθελα δεν κατέστη δυνατόν λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων μου να παραβρεθώ στην Συνέλευση πάντως  η άποψη των Νοσοκομειακών Ιατρών κατεγράφη και από σχετικό υπόμνημα που καταθέσαμε αλλά και από μέλη της ΕΙΝΝΕΥΒ που ήταν και μέλη του ΔΣ του ΙΣΕΥΒ και απορρίψατε το αίτημα , που δεσμεύομαι να το επαναφέρω  εάν με εκλέξουν οι συνάδελφοι.
Για το 3ο θέμα αλήθεια περισσεύει η υποκρισία σας πάνω σε αυτά που λέτε και αντί να κατηγορείτε την ΕΙΝΝΕΥΒ και να αναρωτιέστε , ρωτείστε τους κατοίκους της Εύβοιας με τι αυτοθυσία και με τι προσωπικές θυσίες  φυλάμε κυριολεκτικά  Θερμοπύλες κρατώντας τις Δημόσιες Δομές Υγείας σε ικανοποιητικό επίπεδο Ιατρικών παροχών , μέσα σε υποστελεχωμένα Νοσοκομεία, υποπληρωμένοι , πολλές φορές ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ και συνεχώς δεχόμενοι τα δικαιολογημένα  μεν παράπονα των ασθενών για τα οποία δε ουδεμία φέρουμε ευθύνη.
Την ευθύνη ακέραια φέρουν οι επιλογές της συγκυβέρνησης  που μέχρι πρότινος  εσείς οι ίδιοι υπερθεματίζατε στην προ Αδωνη Γεωργιάδη εποχή. Στην ουσία όμως δεν διαφωνείτε με την κυρίαρχη πρακτική τους που είναι η φιλοσοφία ότι η Υγεία είναι εμπορεύσιμη και χώρος επιχειρηματικής δράσης.
Για το 4ο  θέμα αυτό που έχω να πω είναι ότι ηθελημένα παραποιήσατε την έκφραση «ελιτίστικη παρέα» και επιτίθεστε  προσωπικά στην δράση μου ως μέλος και πρόεδρος των LIONS Χαλκίδας  λες και αυτό αποτελεί όνειδος  και ψόγο. Μα αγαπητοί κύριοι εκτός του ότι θεωρώ τιμή μου ότι  διετέλεσα πρόεδρος  των LIONS Χαλκίδας , με την τόσο πολλαπλή και τεράστια κοινωνική προσφορά τους στην Εύβοια (δωρεά Ασθενοφόρου, δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις και εξορμήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της Εύβοιας κλπ) , σας υπενθυμίζω ότι πάμπολλοι ιατροί και μάλιστα μέλη του ΔΣ του ΙΣΕΥΒ έχουν διατελέσει και είναι μέλη των LIONS και έχουν αναλάβει  την προεδρία τους. Αλλά θα λάβετε και την κατάλληλη απάντηση από τους ίδιους τους  LIONS αρμοδίως.
Για το 5ο θέμα απλώς αναφέρω ότι ,διεκδικητικοί και συγκρουσιακοί όντως ήσασταν , δυστυχώς όμως για τα ελάχιστα και όπως λέτε  «όπου έπρεπε».
Μπροστά όμως στην λαίλαπα και την καταιγίδα  που έχει δεχτεί η Δημόσια  Δωρεάν Υγεία , οι αυτοαπασχολούμενοι Ιατροί αλλά και οι Νοσοκομειακοί  Ιατροί ,όπου η παρέμβασή σας και η διεκδικητικότητά σας ήταν  μικρότερη και από κρότο στρακαστρούκας, αφού μέχρι πρότινος στηρίζατε, σε αγαστή συνεργασία με τον ΠΙΣ του κου Βλασταράκου ,τις επιλογές της συγκυβέρνησης.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς ,

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΧΕΙΡ/ΓΟΣ-ΟΡΘ/ΚΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου