ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΤΗΣ 13.11.2014





Σήμερα συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ και κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα εξής:
1)  Το ζήτημα της Ψυχικής Υγείας και ιδίως των παρεχομένων υπηρεσιών από τις δημόσιες δομές θεωρούμε ότι εντάσσεται μέσα στο συνολικό πλαίσιο για διεκδίκηση που βάζει η ΕΙΝΝΕΥΒ ζητώντας παγίως να αναβαθμιστούν τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών.
Είναι απαράδεκτο, το γεγονός ότι η περιφέρεια της Εύβοιας εξαρτάται μόνο από την κεντρική δομή που ευρίσκεται στην Χαλκίδα και είναι το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.
Για το θέμα του επισκέπτη Ψυχιάτρου θεωρούμε ότι δεν έχουν  τηρηθεί τόσο από τις υπηρεσίες του Δήμου ,όσο και από τον συνάδελφο, οι διαδικασίες που προβλέπουν την αδειοδότηση παροχής Ιατρικής υπηρεσίας μέσα στον χώρο του Νοσοκομείου και καλούμε τις αρμόδιες αρχές ( ΔΣ, Επιστημονικό Συμβούλιο, Ιατρική Υπηρεσία) να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις στα πλαίσια της νομιμότητας.
Θεωρούμε ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να λάβει την απαραίτητη νομιμοποίηση στα πλαίσια και μόνο μίας εθελοντικής προσπάθειας και όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι στην αποδοχή αυτοαπασχολούμενων Ιατρών μέσα σε χώρους Δημόσιων Νοσοκομείων και ΚΥ διότι αντιβαίνει προς το σαφές εργασιακό πλαίσιο της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των Ιατρών του ΕΣΥ.
Πιστεύουμε ότι η όποια Δημοτική αρχή μπορεί και πρέπει να προάγει το θέμα της Δωρεάν Υγείας σαν παροχή προς τους δημότες της μέσα από  οργανωμένους χώρους όπως Δημοτικά ιατρεία, κλπ.

Η ΕΙΝΝΕΥΒ διεκδικεί την επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής υγείας , η οποία καταργήθηκε με ευθύνη παλαιότερων Διοικήσεων του Νοσοκομείου Χαλκίδας και απαιτεί την άμεση πρόσληψη επικουρικών ψυχιάτρων για την κάλυψη των Νοσοκομείων Κύμης, Καρύστου και του ΚΥ Ιστιαίας.

2)  Η ΕΙΝΝΕΥΒ προτείνει την άμεση κατάθεση (μέχρι τέλος Δεκεμβρίου της αίτησης τροποιητικής δήλωσης) της σχετικής αίτησης από κάθε ένα συνάδελφο ,συνοδευόμενη από τα σχετικά δικαιολογητικά στις οικείες ΔΟΥ .Η αίτηση στον παρακάτω σύνδεσμο. ( http://einnev.blogspot.gr/2014/11/blog-post_62.html )

3)  Η ΕΙΝΝΕΥΒ ενημερώνει τα μέλη της ότι η διαδικασία της κατάθεσης προσφυγής για της περικοπές του ειδικού μισθολογίου των Νοσοκομειακών Ιατρών μπήκε στην τελική της διαδικασία και έκλεισε κάθε εκκρεμότητα με το υπεύθυνο δικηγορικό γραφείο χωρίς να επιβαρυνθούν καθόλου τα μέλη της με περαιτέρω έξοδα. Το συνολικό κόστος ανήλθε στο ποσόν των 5.000 ευρώ, ποσό που καλύφθηκε εξ ‘ ολοκλήρου από το Ταμείο της Ένωσής μας. Τεκμαίρεται ως εκ τούτου ότι μετά το πέρας του δικαστικού αγώνα η όποια επιδίκαση ποσού θα δοθεί εξ΄ ολοκλήρου στα μέλη μας άνευ περαιτέρω δικαστικών τινών δαπανών.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                                        ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου