ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 01.12.2014





Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας παραχώρησε την Δευτέρα 01.12.2014 συνέντευξη τύπου για το θέμα της συναδέλφου κας Περλεπέ Αικατερίνης.
Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν οι κύριοι, Μαντάς Ιωάννης (Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου), Ποδάρας Στυλιανός ( αναπληρωτής Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας) και ο Διοικητής του Γ.Ν.Χαλκίδας, Κύμης,Καρύστου κος Καρούζος Ιωάννης. Την ΕΙΝΝΕΥΒ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΔΣ κος Αντώνιος-Πάρις Σώτος.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ ευχαριστεί τους παραβρεθέντες Ιατρούς , τον κο Διοικητή και τα τοπικά ΜΜΕ του ηλεκτρονικού αλλά και του έντυπου τύπου καθώς και την τηλεόραση του ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας για την άμεση και μαζική παρουσία τους στην εν λόγω συνέντευξη.
Εκτιμούμε ότι η θέση της ΕΙΝΝΕΥΒ δικαιώθηκε πλήρως από την εξέλιξη των γεγονότων και ότι μετά την συνέντευξη τύπου διαλύθηκαν οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για την σωστή μας τακτική από την αρχή της γνωστής αυτής υπόθεσης που απασχόλησε την κοινή γνώμη για αρκετό διάστημα.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ καταγγέλλει την στάση του τοπικού βουλευτή κου Μαρκόπουλου που από της αναλήψεως των καθηκόντων του νέου Διοικητού κου Καρούζου ανελλιπώς βρίσκει προσχήματα και δήθεν παρατυπίες για να πλήξει τελικά όχι τον ίδιο τον Διοικητή αλλά στην ουσία την λειτουργία των εργαζομένων και του Νοσοκομείου στο σύνολό της. Ιδίως δε με το θέμα της συναδέλφου κας Περλεπέ η πολεμική που εξαπέλυσε ήταν σφοδρότατη.
Ο εν λόγω πολιτικός ανερυθρίαστα προφασίστηκε , ότι έχει πληγεί η εμπιστοσύνη των πολιτών της Εύβοιας προς το Νοσοκομείο ,λόγω της γνωστής υπόθεσης σε σχετική ερώτησή του στη Βουλή, πλήν όμως δεν έπαψε να τηλεφωνεί προς τους Ιατρούς του Νοσοκομείου, για να μας ενημερώσει για δικούς του γνωστούς νοσηλευόμενους του Νοσοκομείου μας ……….παρ΄όλο που όπως ισχυρίστηκε οι πολίτες δεν το εμπιστεύονται……..!!!
 Τελικά όμως, όπως αποδείχτηκε και μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις τόσο από την κα Περλεπέ, όσο και από την Διοίκηση ήταν « ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ» που οι άγνωστοι-γνωστοί καταγγέλλοντες αλλά και που ο κος Μαρκόπουλος το έκαναν σημαία  για τα δικά τους συμφέροντα .Πλέον η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο τόσο για να ξεσκεπάσει τους «ανώνυμους» συκοφάντες αλλά και για να δικαιωθεί η ζημιωθείσα συνάδελφος από την δυσφημιστική αυτή υπόθεση .
Η ΕΙΝΝΕΥΒ έχει αναθέσει στην νομική της υπηρεσία να εξετάσει τις νομικές παραμέτρους του θέματος και στον βαθμό που θίγονται το κύρος και η επιστημοσύνη των Νοσοκομειακών Ιατρών της Εύβοιας θα προσφύγει σε ένδικα μέσα και η όποια αποζημίωση προκύψει θα δοθεί υπέρ του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων της Χαλκίδας (στην Αυλίδα).
Σε όλο το χρονικό της υποθέσεως αυτής βρεθήκαμε στο πλευρό της συναδέλφου για έναν και μόνο λόγο , διότι θεωρήσαμε ότι υφίστατο σαν εργαζομένη μία αήθη και άδικη επίθεση, και δηλώνουμε ότι το ίδιο θα πράτταμε για κάθε εργαζόμενο και κάθε Ιατρό ,όποτε άδικα και δόλια θα εβάλλετο. Δηλώνουμε ότι η ουδέτερη έως αδιάφορη στάση του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας για το όλο θέμα ,μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση καθώς και η σπασμωδική του αντίδραση με πρόσφατο Δελτίο Τύπου , που ουσιαστικά «νίπτει τας χείρας του» δηλώνοντας  ανενημέρωτος και ουσιαστικά αμέτοχος.
Το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου, και σαν συνέπεια ο ΙΣΕΥΒ, ουσιαστικά οφείλει και όφειλε σαν ΝΠΔΔ που είναι και εφ΄όσον τηρεί αρχείο για τα μέλη του, να ενημερωθεί έγκαιρα και εμπεριστατωμένα τόσο από τον θιγόμενο (κα Περλεπέ) όσο και από τα τηρούμενα αρχεία του και να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, από καιρού, για το θέμα που όλοι ήξεραν αλλά μόνο ο ΙΣΕΥΒ δεν γνώριζε. Και όντως ένα ΝΠΔΔ μπορεί και οφείλει να κάνει το αυτονόητο διότι οι αποφάσεις του ,εκ του νόμου,είναι διοικητικές πράξεις και ένα από τα βασικά μελήματα του Ιατρικού Συλλόγου είναι να προστατεύει την Δημόσια Υγεία και να ενημερώνει την κοινή γνώμη. Οι εύκολες δικαιολογίες και τα «δεν ήξερα» είναι προφάσεις και εκτιμούμε ότι ο ΙΣΕΥΒ όφειλε να είχε πάρει θέση για το εν λόγω θέμα προ καιρού.
Συμπερασματικά η ΕΙΝΝΕΥΒ εκτιμά ότι η θέση της δικαιώθηκε πλήρως και δηλώνει αγωνιστικά το παρόν στα θέματα της δημόσιας Υγείας της Εύβοιας ,πάντα στο πλάϊ του Λαού και στην απαίτηση για ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 Για την ΕΙΝΝΕΥΒ,

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ 

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΒΟΣΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΑΜΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
ΜΕΛΟΣ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου