ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Κάτω από το όριο ασφαλείας η λειτουργία στις εφημερίες



Οι συγχωνεύσεις και η τεράστια έλλειψη προσωπικού, βάζουν σε κίνδυνο εργαζόμενους και ασθενείς Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, όπως και όλα τα νοσοκομεία, λειτουργεί στο όριο Eurokinissi Σε επικίνδυνες συνθήκες αντιμετωπίζονται έκτακτα περιστατικά στη διάρκεια εφημεριών τουΣισμανόγλειου Νοσοκομείου, στο οποίο έχουν συγχωνευτεί τα νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμινγκ» και «Παπαδημητρίου». 

Μέσα απ' τη διαδικασία των συγχωνεύσεων και των ελλείψεων προσωπικού, οι πνευμονολογικές κλινικές έχουν συγχωνευτεί σε δύο -από τρεις- ενώ μία απ' τις δύο παθολογικές κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας, γιατί δεν ανανεώθηκε η θητεία των επικουρικών γιατρών. Η κατάσταση επιτάθηκε μετά το περασμένο καλοκαίρι που οι πνευμονολογικές κλινικές του «Σωτηρία» σταμάτησαν να μπαίνουν στο σύστημα των εφημεριών, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Ετσι, τούτη την περίοδο -λόγω και της έξαρσης της γρίπης- στα επείγοντα φτάνει αυξημένος αριθμός περιστατικών και το νοσοκομείο ή πλημμυρίζει με ράντζα ή γίνεται διασπορά σε άλλες κλινικές. Στην τελευταία εφημερία μάλιστα, υπήρξαν κοντά στα 20 ράντζα στην καρδιολογική κλινική και 15 περιστατικά της παθολογικής κλινικής νοσηλεύτηκαν σε άλλες κλινικές. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η λειτουργία των νοσηλευτικών τμημάτων βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας, με ελλιπές ιατρονοσηλευτικό προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων, αποχωρήσεων και διαθεσιμοτήτων.

 Η νοσηλεία δεκάδων ασθενών σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου, πέραν των κλινικών εισαγωγής τους, δημιουργεί τον κίνδυνο διασποράς λοιμώξεων στους ασθενείς των τμημάτων υποδοχής (ασθενείς ανοσοκατασταλμένοι, καρδιολογικοί, ασθενείς με μοσχεύματα κ.τ.λ.). Επίσης, λόγω έλλειψης κλινών, γίνεται υποχρεωτική η νοσηλεία ασθενών στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία μετά τη λήξη της εφημερίας, όπου όμως είναι αδύνατη η κάλυψη από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. 

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την επαναφορά του τρόπου εφημερίας των πνευμονολογικών κλινικών, εντάσσοντας και τις πνευμονολογικές κλινικές του «Σωτηρία», οι οποίες έχουν εξαιρεθεί για μακρύ χρονικό διάστημα. Επίσης, ζητά την άμεση πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη λειτουργία των παροπλισμένων κλινών του Νοσοκομείου. Κι άλλοι θάνατοι από γρίπη Τρεις, ακόμα, άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από προχτές εξαιτίας της γρίπης. Σύμφωνα με χτεσινά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι θάνατοι ανέρχονται πλέον σε 25, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 37 και συνολικά από την ώρα που ξέσπασε το κύμα της γρίπης, έχουν νοσηλευθεί 78 άτομα. 

 πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου