ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ» Η οργανωμένη πάλη έφερε αποτέλεσμα

Η δύναμη της οργανωμένης δράσης και ο συλλογικός αγώνας «απ' τα κάτω» φέρνει αποτελέσματα ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες για το λαό συνθήκες. Πρόσφατο παράδειγμα η εξέλιξη στο νοσοκομείο «Μεταξά», όπου οι 37 εργαζόμενοι της σίτισης (το έργο της οποίας έχει εδώ και χρόνια παραδοθεί σε ιδιώτες), επέστρεψαν πανηγυρικά στη δουλειά τους ύστερα από πολύμορφες και πολυήμερες κινητοποιήσεις.
Στο πλευρό των εργαζομένων στάθηκε, από την πρώτη στιγμή, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, το Σωματείο καθαριστών - καθαριστριών Πειραιά και η παράταξη του ΠΑΜΕ στο σωματείο του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι στη σίτιση, μετά τη λήξη της σύμβασης της εργολαβικής εταιρείας με το νοσοκομείο, θα έμεναν στο δρόμο.
Αμέσως στήθηκε σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων του χώρου που πρωτοστάτησε με τα ταξικά Συνδικάτα στην πάλη για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων με καθημερινές παρεμβάσεις στους εκπροσώπους της εταιρείας και στη διοίκηση του νοσοκομείου, αναγκάζοντας την εταιρεία να πάρει πίσω τις απολύσεις που είχε ανακοινώσει και τελικά όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους.
Σε ανακοίνωσή του, το παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Πειραιά καταγγέλλει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο σωματείο του νοσοκομείου, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που «ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα δε δέχονταν να γράψουν τους εργαζόμενους στο σωματείο, με τη δικαιολογία ότι δεν ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου, όταν είδαν ότι οι εργαζόμενοι όλοι μαζί ενωμένοι, με το ταξικό Συνδικάτο στο χώρο, έφερναν αποτελέσματα από τη δράση τους, βιάστηκαν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά τους και να σπάσουν την ενότητα και την αλληλεγγύη τους. Φυσικά, οι προσπάθειες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού έπεσαν στο κενό».
«Το όπλο μας, τονίζεται στην ανακοίνωση, για την αντιμετώπιση της επίθεσης που εξαπολύει το κεφάλαιο με τους εκφραστές του σε πολιτικό επίπεδο και τα συνεταιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι η οργάνωση στον τόπο δουλειάς, στο Συνδικάτο. Μόνο η οργανωμένη δράση μας από τα κάτω μπορεί και φέρνει αποτελέσματα».

πηγή rizosapstis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου