ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΤΟΥ Γ.Ν. Χαλκίδας

Κατάληψη γραφείου Διοικητή
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η σημερινή στάση εργασίας των ειδικευομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας καθώς από τις 12 μέχρι την λήξη του ωραρίου η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικευόμενων Ιατρών και αρκετοί ειδικευμένοι ιατροί του Νοσοκομείου μας συμμετείχαν στην στάση εργασίας που προκήρυξε με απόφασή της η ΕΙΝΝΕΥΒ συμπαραστεκόμενη στην προκηρυγμένη Ημέρα χωρίς ειδικευόμενους που εξήγγειλε το ΚΙΝΙ (Κίνημα Νέων Ιατρών) και στήριξε και η ΟΕΝΓΕ πανελλήνια.
Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας οι ειδικευόμενοι με την συμμετοχή του Προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ και της 3μελούς επιτροπής προέβησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του Διοικητού όπου και κατέθεσαν το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας:


Συνέλευση στο προαύλιο

Από την κινητοποίηση
-Κάτω από συνθήκες συνεχούς και ολοένα αυξανόμενης υποβάθμισης του Ιατρικού λειτουργήματος, με περικοπές ωρομισθίου, υποχρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος υγείας και κρατική αδιαφορία απέναντι στις ανάγκες διαβίωσης των νέων Ιατρών, αλλά και της γενικότερης έκπτωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας, αποφασίσαμε να προβούμε σήμερα σε στάση της εργασίας μας από ώρα 12:00 μέχρι πέρας του ωραρίου .
Εργαζόμαστε κάτω από δυσμενείς συνθήκες (ελλείψεις υλικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πεπαλαιωμένες, ασυντήρητες και ακατάλληλες υποδομές), αμειβόμενοι με λιγότερα από 3 ευρώ την ώρα, χρήματα τα οποία κατά κανόνα μας καταβάλλονται με καθυστέρηση 4 ή και 5 μηνών (εάν μας καταβληθούν). Γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της δίκαιης αγανάκτησης των συμπολιτών μας για την κατάντια της υγείας, εκπροσωπώντας στην πράξη ένα δημόσιο σύστημα που παραπαίει, χωρίς να παρέχει υπηρεσίες αντίστοιχες των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών που τόσα χρόνια του αποδίδονται.
Οι ειδικευόμενοι Ιατροί, καταβάλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των ανθρώπων που προσέρχονται στο Γ.Ν. Χαλκίδας, με μοναδικό γνώμονα τη συνείδησή μας, με βάση την οποία δεν αφήνουμε αβοήθητο κανέναν ασθενή που χρήζει των υπηρεσιών και της φροντίδας μας.
Την ίδια στιγμή, η κεντρική εξουσία εκμεταλλευόμενη την υπευθυνότητα και το φιλότιμό μας, αδιαφορεί και μας εμπαίζει, χρησιμοποιώντας γραφειοκρατικά τεχνάσματα ώστε να μην εκπληρώνει τις αυτονόητες υποχρεώσεις της προς εμάς. Είναι αυτή ακριβώς, η προσχεδιασμένα ανέντιμη και ανήθικη συμπεριφορά, που έχει εξαντλήσει κάθε απόθεμα ανοχής από την πλευρά μας.
Η παρούσα κινητοποίηση δεν στοχεύει μόνο στην κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και στην προάσπιση της αξιοπρέπειάς μας και του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

Καλούμε τους συναδέλφους στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, να συμμετάσχουν άμεσα σε έναν κοινό αγώνα, απέναντι στην εγκληματική αδιαφορία και αναλγησία της κεντρικής εξουσίας.

Οι ειδικευόμενοι Ιατροί Γ.Ν. Χαλκίδας.

Για την Τριμελή επιτροπή της ΕΙΝΝΕΥΒ του Γ.Ν. Χαλκίδας

Αντώνης Σώτος

Νίκος Δασκαλόπουλος

Παύλος Αϊβαζίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου