ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣΣυνάδελφοι, συναδέλφισσες, φίλοι και φίλες,

Για ακόμη μία τριετία καλούμαι ,μετά από την δική σας ηχηρή εντολή, να ηγηθώ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών της Εύβοιας.Αυτό μας ευχαριστεί αλλά ταυτόχρονα μας γεμίζει ακόμη περισσότερες ευθύνες και καθήκοντα.
Η τριετία που πέρασε ήταν τριετία ανασύνταξης και αναδιοργάνωσης της Ένωσής μας καθώς η ΕΙΝΝΕΥΒ επί κοντά μία 5ετία ( 2004-2009) ήταν ουσιαστικά ένα σωματείο σφραγίδα. Η προηγούμενη τριετία (2012-2015) σημάδεψε την Ένωσή μας με ριζική αναδιοργάνωση και ανασύνταξη. 
Καταφέραμε να διασυνδέσουμε την περιφέρεια των υγειονομικών δομών με το ΔΣ και έτσι οι συνάδελφοι έπαψαν να νοιώθουν απομονωμένοι.Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάμε σε όλη την περιφέρεια (πχ Σκύρο) αλλά εκεί που φτάσαμε μπορέσαμε να δημιουργήσουμε εστίες ελπίδας ότι κάτι αλλάζει στον συνδικαλιστικό μας φορέα.

Στο καθαρά οργανωτικό επίπεδο καταφέραμε να αποκτήσουμε έδρα, γραφείο, μηχανοργάνωση, ιντερνετικές σελίδες (blog & σελίδα στο FB) ,νομική υπηρεσία, λογιστική υποστήριξη,νομιμοποιητικά στοιχεία ( ΑΦΜ & ΙΒΑΝ ) καθώς και να οργανώσουμε την αλληλογραφία της ΕΙΝΝΕΥΒ με ειδικό πρωτόκολλο αλληλογραφίας και να επισημοποιήσουμε έτσι την παρουσία μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που μας αγνοούσαν μέχρι τότε (Υπ. Υγείας,5η ΥΠΕ,Διοίκηση Γ.Ν.Χαλκίδας-Κύμης-Καρύστου,Περιφέρεια Στ.Ελλάδας κλπ).
Ο λόγος και οι θέσεις της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΕΙΝΝΕΥΒ απέκτησαν βαρύτητα και σε συνδυασμό με την συγκυρία της εκλογής μου τόσο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Χαλκίδας -Κύμης-Καρύστου, αλλά και  ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων όπως και στο ΔΣ του ΙΣΕΥΒ , οι θέσεις της ΕΙΝΝΕΥΒ και ταυτόχρονα τα αιτήματα των Νοσοκομειακών Ιατρών έτυχαν ιδιαίτερης προβολής. 
΄Ετσι έγιναν γνωστά στην κοινή γνώμη των πολιτών της Εύβοιας τα δίκαια αιτήματα των Ιατρών των δημόσιων δομών Υγείας ,εν μέσω άκρατου κοινωνικού αυτοματισμού που σέρνονταν απ΄άκρη σ΄άκρη της χώρας αλλά και μνημονιακών κεντρικών πολιτικών επιλογών.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν και αποδεκτά από τους πολίτες της Εύβοιας χωρίς τις γνωστές αντιδράσεις όπως συμβαίνει για άλλους κλάδους.
Πετύχαμε να αναδείξουμε τα μεγάλα και άλυτα εν πολλοίς μέχρι και σήμερα ζοφερά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στην Εύβοια και κατ΄επέκταση και στη χώρα,να προτείνουμε λύσεις (εκπόνηση 7 Υπομνημάτων) αλλά και δράσεις για να μείνουν ανοικτές και να μην καταρρεύσουν οι δομές αυτές.
Συμμετείχαμε ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών κυρίως στην Υγεία , με αποκορύφωμα τις λαϊκές κινητοποιήσεις για τα Νοσοκομεία της Κύμης και της Καρύστου. 
Στα αρνητικά όμως καταγράφεται η μη συμμετοχή των συναδέλφων στις συλλογικές διαδικασίες και στις απεργιακές κινητοποιήσεις , πράγμα που οφείλεται κυρίως στην τάση απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών από την ιδεοληψία του "όλοι μαζί" που δυστυχώς κρύβουν το ότι .......στις θυσίες .......χώρια!!
Τομέας λοιπόν, που εκεί θα εστιάσουμε την προσοχή μας για να αναστρέψουμε την κατάσταση αυτή στην νέα θητεία που ανοίγεται μπροστά μας.
Ενδεικτικό όμως και ενθαρρυντικό στοιχείο της αναστροφής αυτού του κλίματος αποτελεί η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων (90%) στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία αλλά και στην άκρως πετυχημένη επίσχεση εργασίας των Ιατρών των ΚΥ- ΠΙ του ΠΕΔΥ στην Εύβοια που καθοδηγήσαμε πρωτοπόρα σε όλη την Ελλάδα , και μετά ακολούθησε ντόμινο ανάλογων κινητοποιήσεων από άλλες Ενώσεις. Επίσης αποτρέψαμε πολλές απόπειρες της ηγεσίας της 5ης ΥΠΕ, προηγούμενης και νέας, να μετακινήσει χωρίς την θέλησή τους ιατρούς της δύναμης των ΚΥ της Εύβοιας προς άλλους Νομούς και πετύχαμε να μην αποδυναμωθούν έτσι περισσότερο οι Δημόσιες Υγείας του Νομού μας, πράγμα που ούτε στο ελάχιστο δεν απασχόλησε τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων!!!!!
Έτσι άρχισαν σταδιακά να αποπληρώνονται οι δεδουλευμένες εφημερίες των συναδέλφων αλλά δυστυχώς πάλι με αυθαίρετες περικοπές και καθυστερήσεις από την νέα "αριστερή" ηγεσία της 5ης ΥΠΕ.
Πρώτη μας απόφαση σήμερα στο ΔΣ βέβαια ήταν το θέμα αυτό το οποίο και θα παλέψουμε διεκδικητικά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μαζί με τόσα άλλα.
Τέλος αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι στις όποιες μας αποφάσεις και παρεμβάσεις που κάναμε, είχαμε πάντα γνώμονα την ανακούφιση και την καλύτερη παροχή Δωρεάν Δημόσιων Υγειονομικών παροχών για τον Λαό της Εύβοιας , σε αντίθεση με τις μνημονικές πολιτικές που τόσο οι δεξιόστροφες αλλά και οι αριστερόστροφες Κυβερνήσεις μας επιβάλλουν.

Εύχομαι στο νέο ΔΣ και τους συνεργάτες μας καλό κουράγιο και υποσχόμαστε στον Ευβοϊκό Λαό και τους συναδέλφους μας  ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους.
Συνεχίζουμε χάρις στην δική σας εντολή και την δύναμη που εσείς μας δίνετε!!!!!

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου