ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ




 Η ΕΙΝΝΕΥΒ καταγγέλλει την κεντρική ηγεσία του ΕΚΑΒ διότι λόγω μειωμένου αριθμού ασθενοφόρων και πληρωμάτων δεν υποστηρίζει επαρκώς και με ασφάλεια τις ανάγκες άμεσης επείγουσας μεταφοράς ασθενών από και προς τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Εύβοιας βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών και την ασφάλεια των συνοδών ιατρών.
Το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη για την κάλυψη επείγοντος παιδιατρικού περιστατικού από την περιοχή της Καρύστου αποκαλύπτει την ανεπάρκεια της δομής του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας.
Πριν μερικές ημέρες χρειάστηκε η ‘κίνηση’ ασθενοφόρου από την Κύμη για την διακομιδή του περιστατικού στο ΓΝ Χαλκίδος από την Κάρυστο και από εκεί στην Αθήνα. 
Κατά την επιστροφή του ασθενοφόρου στην έδρα του (Κύμη) οι συνοδοί ιατροί από την Κάρυστο εγκαταλείφθηκαν στα Λέπουρα επί της εθνικής οδού Χαλκίδας - Κύμης ,τα ξημερώματα επί ημίωρο,περιμένοντας την έναρξη βάρδιας του ασθενοφόρου Καρύστου(στις 06.00) για να τους παραλάβει ώστε να επιστρέψουν στο Νοσ. Καρύστου.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ διαμαρτύρεται έντονα για την άθλια αυτή κατάσταση και προτίθεται να λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα για την προάσπιση τόσο των ασθενών όσο και του Ιατρικού προσωπικού των δημόσιων δομών της Εύβοιας.
Για την ΕΙΝΝΕΥΒ,
ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου