ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΔΗΠΑΚ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ

ΔΗΠΑΚ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Αθήνα, 20/04/16
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο ΓΣ της ΟΕΝΓΕ

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους, ότι παρά τις προσπάθειές μας, δεν έγινε κατορθωτό να συγκροτηθεί σε σώμα το Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) της ΟΕΝΓΕ κατά τη συνεδρίασή του στις 20/04/16.
Με αποκλειστική ευθύνη της παράταξης ΜΕΤΩΠΟ (ΣΥΡΙΖΑ) δεν εκλέχτηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΝΓΕ, αλλά ούτε και το προεδρείο, ενώ η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μετά από 2 μήνες, την 1η Ιούνη (!!!), όπου σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα έχουν περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!
Η παράταξη αυτή παροπλίζει και αδρανοποιεί την Ομοσπονδία στην πιο κρίσιμη στιγμή που πρέπει να οργανωθεί η πάλη, να λειτουργήσει η Ομοσπονδία, τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει καταθέσει το νόμο – λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και μόλις χθες το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τα αποθεματικά των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος (!), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των νοσοκομείων, τα δικαιώματα των γιατρών και των ασθενών τους.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους, ότι κατά τη συνεδρίαση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ το ΜΕΤΩΠΟ (ΣΥΡΙΖΑ) έφτασε στο σημείο να κάνει νέες ερμηνείες στον τρόπο εκλογής της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ανακάλυψε ότι η τρίτη δύναμη (ΜΕΤΩΠΟ/ ΣΥΡΙΖΑ) με 49 ψήφους μπορεί να έχει περισσότερες έδρες στην Εκτελεστική Επιτροπή από την πρώτη δύναμη (ΔΗΠΑΚ) που έχει 53 ψήφους! Μαζί με τα μαθηματικά του Κατρούγκαλου, που εμφανίζει τις μειώσεις στις συντάξεις ως αυξήσεις, έχουμε και τα μαθηματικά της παράταξής του που κάνουν το 49 μεγαλύτερο του 53! Μάλιστα, κάνουν και συστάσεις νομιμοφροσύνης στην πολιτική του Υπουργείου σε όσους πάρουν θέση στο προεδρείο!
Πρόκειται για τα γνωστά πλέον σε όλους παιχνίδια με στόχο την αλλοίωση των συσχετισμών του πρόσφατου Συνεδρίου που ανέδειξε τη ΔΗΠΑΚ σε πρώτη δύναμη.
Η ΔΗΠΑΚ απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους και τους καλεί μαζί να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γιατρών. Να δουλεύουμε με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και να εφημερεύουμε με ανθρώπινες συνθήκες, κόντρα στην «κλαδική συμφωνία» που επιδίωκε το ΜΕΤΩΠΟ (ΣΥΡΙΖΑ) με το Υπουργείο του και που άνοιγε το δρόμο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και που διαιώνιζε το άθλιο καθεστώς της εφημέρευσης.
Επαναλαμβάνουμε την καθαρή θέση μας για το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας: Αλισβερίσια και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι για τη διαμόρφωση των συσχετισμών θα μας βρουν απέναντι. Η σύνθεση του προεδρείου να αποτυπώνει τους συσχετισμούς του Συνεδρίου και μάλιστα χωρίς αποκλεισμούς. Το προεδρείο να είναι αντιπροσωπευτικό, αναλογικό, δηλαδή στην πρώτη δύναμη αναλογεί ο πρόεδρος, στη δεύτερη ο γραμματέας, στην τρίτη ο αντιπρόεδρος.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς. Η ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ) καλεί τις Ενώσεις, τα πρωτοβάθμια Σωματεία των γιατρών να πάρουν πρωτοβουλίες, να οργανώσουν την πάλη για τη 48ωρη απεργία, την Πρωτομαγιά, να παρεμποδίσουν τα μέτρα της λαϊκής σφαγής.

20/04/16
ΔΗΠΑΚ Νοσοκομειακών Γιατρών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου