ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ



Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,
Είμαι πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας από το 2012 και ονομάζομαι Αντώνης Σώτος. Πρόσφατα επανεκλέχτηκα με την ευρεία συμπαράταξη της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ιατρών Εύβοιας" που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΔΗΠΑΚ.
Θα ήθελα πρώτα απ΄όλα να θέσω δύο θεμελιώδη ερωτήματα, ένα πολιτικό και ένα συνδικαλιστικό.
Ερώτημα Πρώτο: Συνάδελφοι τι πολιτικό σύστημα θέλουμε ...........την Καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε ή τον Σοσιαλισμό;
Αν θέλουμε και όσοι θέλουν τον Σοσιαλισμό να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχουν πολλοί σοσιαλισμοί, υπάρχει ο Σοσιαλισμός που περιέγραψε ο Μάρξ και ο Ένγκελς και εφάρμοσε ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι μετά την μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση. Όλα τα άλλα είναι από σοσιαλδημοκρατία μέχρι αριστερίστικες ,οπορτουνιστικές και αντιεξουσιαστικές κορώνες που το μόνο που προκαλούν είναι αποπροσανατολισμό και σύγχυση.
Απλά και σταράτα λοιπόν, αυτό είναι μια πολιτική σταθερή θέση που τίμια και σοβαρά την υποστηρίζουμε.
Το δεύτερο ερώτημα είναι τι Συνδικαλισμό θέλουμε;
-Α).Ενα συνδικαλισμό φιλοκυβερνητικό,συμβιβασμένο και ευρωενωσακά προσανατολισμένο ή ένα ριζοσπαστικό,ταξικό,φιλολαϊκά προσανατολισμένο,με κινηματική δράση μέσα από την  Λαϊκή Συμμαχία με οργανωτική δομή και αγωνιστικό πλαίσιο στοχοπροσηλωμένο στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΡΗΞΗ;
 Στην ρήξη όμως όχι για την ανατροπή μόνο κάποιων κυβερνήσεων και των ερχομό κάποιων άλλων παρόμοιων,αλλά στην ανατροπή της εξουσίας της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία που δεν είναι άλλη από την αστική τάξη.
-Β).Είστε ικανοποιημένοι ή δυσαρεστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της ΟΕΝΓΕ; Τι κατάφερε να αποτρέψει η ΟΕΝΓΕ μέχρι σήμερα με την όποια συνδικαλιστική της πάλη;
Απαντώ με την γνώση του λόγου...........ΤΙΠΟΤΑ!!!.
Επίσης πόσο προετοιμασμένη και πόσο οργανωμένη ήταν η ΟΕΝΓΕ; Τί στόχους κατάκτησης έβαζε πριν την μετάλλαξή της σε κυβερνητικό παράρτημα του Υπ. Υγείας του Σύριζα;
Απάντηση : Αοριστολογίες και ευχολόγια ακούγαμε για την πορεία προς την αριστερή διακυβέρνηση ,κάπου-κάπου καμιά στρακαστρούκα για να δείξουμε ότι κάτι θα αλλάξει και στο τέλος ούτε κατάργηση των μνημονίων , ούτε προσλήψεις στο ΕΣΥ , ούτε Συλλογική σύμβαση εργασίας……….μόνο ευχολόγια !!!! Και ερωτώ, είναι αυτά επιτεύγματα;

ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΧΘΕΣ .......ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!
-Γ). Τι έχουμε λοιπόν σήμερα συνάδελφοι;
Σήμερα σε όλα τα Νοσοκομεία βιώνουμε την απαξίωση,την απομαζικοποίηση και τον εκφυλισμό του κινήματος.Οι συνάδελφοι είναι απογοητευμένοι δεν πιστεύουν ή τουλάχιστον δεν ωθούνται στο να πιστέψουν ότι υπάρχει ΛΥΣΗ.
Οι περικοπές κονδυλίων και οι περικοπές στις δεδουλευμένες εφημερίες των Ιατρών του ΠΕΔΥ παραμένουν και συνεχίζονται!!! Νοσοκομεία καταρρέουν και συνεχίζεται η πολιτική των μη προσλήψεων του αναγκαίου προσωπικού.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!!!

Η εμπειρία μας από την δράση μας με την ανάληψη της ευθύνης της ηγεσίας της ΕΙΝΝΕΥΒ μας δείχνει ακριβώς αυτό ότι η λύση περνάει από τα ίδια μας τα χέρια και αν δουλέψουμε οργανωμένα με στόχο και κατεύθυνση μπορούμε να έχουμε νίκες και ανατροπές μικρές στην αρχή αλλά με τον καιρό μπορούν να γίνουν μεγάλες και σημαντικές.

Από την πρώτη στιγμή :
-Ήρθαμε σε ρήξη με το ΠΑΡΕΛΘΟΝ
-Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή και συζήτηση με οργανωτική δουλειά με τους συναδέλφους .
-Δημιουργήσαμε γραφείο της ΕΙΝΝΕΥΒ με πλήρη ιντερνετική οργάνωση (PC,Internet,e-mail,blog,Facebook,Fax)
-Περιοδεύουμε απ΄άκρου σε άκρον στην Εύβοια και εγγράψαμε πολλά νέα μέλη στην Ένωσή μας εκεί που δεν ήξεραν καν την ύπαρξη της Ένωσης έτσι σήμερα η ΕΙΝΝΕΥΒ μετράει 200 μέλη από τα οποία στις εκλογές τον περασμένο Νοέμβρη ψήφισαν τα 180.
-Δημιουργήσαμε σε κάθε ΚΥ επιτροπές συντονισμού και φροντίσαμε να επικοινωνούμε και να ενημερώνουμε τους συναδέλφους μέσω κυκλικών μαζικών SMS .
-Ενεργοποιήσαμε τις 3μελείς επιτροπές των 2 περιφερειακών Νοσοκομείων του Νομού μας στην Κύμη και στην Κάρυστο και φροντίσαμε να έχουμε τακτική διαπροσωπική επικοινωνία με τους συναδέλφους με την φυσική μας παρουσία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.
-Με τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ και των 3μελών καταφέραμε να συντονίζουμε το συλλογικό μας έργο και να έχουμε μία συνεχή παρουσία στον χώρο τόσο της δημόσιας Υγείας αλλά και των κοινωνικών φορέων του τόπου μας.
-Εφαρμόσαμε νέα πολιτική προσέγγισης των συναδέλφων και τους συναντήσαμε αντί σε απρόσωπες συνελεύσεις , στα γραφεία που εργάζονται ανά τμήμα και ανα κλινική οπότε και ανακτήσαμε σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη τους που ήταν χαμένη, έτσι τους κερδίζουμε ξανά !!!!
Με όλα αυτά τα παραπάνω και τις δράσεις μας καταφέραμε να κινητοποιήσουμε έναν ολόκληρο νομό με τις εξής επιτυχίες:
-Αποτρέψαμε επί υπουργίας Γεωργιάδη μαζί με τους κατοίκους το κλείσιμο των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου.
-Αποτρέψαμε τις αυθαίρετες και αυταρχικού τύπου μετακινήσεις συναδέλφων τόσο εντός του Νομού όσο και εκτός.
-Πρωτοστατήσαμε σε πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς με την εξόρμηση για δωρεάν εξέταση του τοπικού πληθυσμού στο ΚΥ Μαντουδίου που έγινε με την συνεργασία της ΕΙΝΝΕΥΒ και της τοπικής Λαϊκής Επιτροπής που είχε τεράστια απήχηση και επιτυχία (Εξετάστηκαν από κλιμάκιο Ιατρών της ΕΙΝΝΕΥΒ πάνω από 100 άτομα).
-Εκπονήσαμε 7 υπομνήματα για τις Δημόσιες Δομές Υγείας της Εύβοιας όπου αναλύσαμε και καταγράψαμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις που ταλανίζουν τον χώρο και προτείναμε λύσεις .
-Προτείναμε σχέδιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης με 3 πυλώνες που δίνουν λύσεις  το σύνολο της υγειονομικής  περίθαλψης των προσφύγων και ταυτόχρονα στο πρόβλημα του καταυλισμού προσφύγων στην Ριτσώνα που αποτελεί παράδειγμα προχειροδουλειάς και ανοργανωσιάς.
Αυτά ήθελα να πω συνάδελφοι και να σας υπενθυμίσω ότι θα είμαι υποψήφιος με την ΔΗΠΑΚ της οποίας το ψηφοδέλτιο σας καλώ να στηρίξετε δυναμικά!!!!! (Γιατί οι επαναστάσεις δεν γίνονται με επαναστατικές κορώνες αλλά με επιστημονική επαναστατική οργάνωση και ταξικό αγώνα!!!!)


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου