ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ 23.05.2013

\

  
Η σημερινή Τακτική γενική συνέλευση της ΕΙΝΝΕΥΒ αφού ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ για τον οργανωτικό και οικονομικό απολογισμό του ΔΣ αποφάσισε και φήφισε ομόφωνα τα παρακάτω:


1.-Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία την Παρασκευή 7 Ιουνίου από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και συλλογικότητες με σύνθημα: «θέτουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας- Ή εμείς ή αυτοί».
2.- Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Πέμπτη 23 Μαϊου, πανελλαδική μέρα δράσεων για προάσπιση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
3.- Καλούμε το σύλλογο εργαζομένων του Γ.Ν. Χαλκίδας να συνδιοργανώσουμε την ημέρα της απεργίας κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 10.00 το πρωί.
4.-Την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα 13.00 καλούμε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου από κοινού με τον σύλλογο εργαζομένων για την ανάδειξη των αιτημάτων μας και την γνωστοποίηση της απεργιακής κινητοποίησής μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
  • Στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, εργαστηριακό προσωπικό και όχι με εμβαλωματικές λύσεις όπως μπλοκάκι, εργολάβοι προσωπικού, επικουρικοί κ.α. Απαιτούμε την άμεση υπογραφή των διορισμών των οποίων έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και είναι παγωμένοι στο Υπουργείο Υγείας εδώ και  3 έτη.
  • Ειδικό άμεσο πρόγραμμα κάλυψης των Νησιών και των άλλων τουριστικών προορισμών της χώρας. Σύγχρονοι και επαρκείς Οργανισμοί Νοσοκομείων με βάση τεκμηριωμένο Υγειονομικό Χάρτη.
  • Αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα Τριτοβάθμια και Νομαρχιακά Νοσοκομεία και σε άλλα επιλεγμένα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και της Θες/νίκης. Αναβάθμιση του ΕΚΑΒ. Τραυματολογικά Κέντρα σε επιλεγμένες θέσεις.
  • Καθιέρωση ασφαλούς, δίκαιου και ποιοτικού συστήματος εφημεριών, με επαρκή κονδύλια. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, 5νθήμερο, 6ωρο, 1 εφημερία την εβδομάδα, με κάλυψη των κενών θέσεων. Πρότυπα εφημέρευσης για τα μεγάλα και τα μικρά νοσοκομεία. ενεργοποίηση του συμβουλίου τμήματος για την απεμπλοκή από τις αυθαιρεσίες του ενός.
  • Αποζημίωση των εφημεριών με βάση το ωρομίσθιο που ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ΠΕ κλίμακας
  • Αποπληρωμή όλων των τακτικών εφημεριών, αλλά και των πρόσθετων που πρέπει να πραγματοποιούνται μετά από συναίνεση του γιατρού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μισθοδοτικές καταστάσεις τον επόμενο μήνα και όχι με επιτροπικά εντάλματα. Τακτοποίηση των μικτών εφημεριών και καθιέρωση αυτού του τύπου εφημέρευσης και στις αργίες. Αύξηση της αποζημίωσης της εφημερίας ετοιμότητος στο 50% της ενεργού και αυτόματη μετατροπή της σε ενεργό με την κλήση και την προσέλευση στο νοσοκομείο.
  • Όλοι οι γιατροί των τέως Θεραπευτηρίων του ΙΚΑ πρέπει να ενταχθούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με εργασιακή σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Εναλλακτικά, με αίτησή τους μπορούν να μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ με την ίδια εργασιακή σχέση που κατέχουν σήμερα.
  • Σχεδιασμός ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από το ΕΣΥ, με έμφαση την πρόληψη. Δημιουργία Αστικών Κέντρων Υγείας με οικογενειακούς γιατρούς και διεπιστημονική Ομάδα Υγείας.
  • Ελεύθερη ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση ΟΛΩΝ στα Νοσοκομεία για έλεγχο και νοσηλευτική αντιμετώπιση. Αξιοποίηση από το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ κοινοτικών κονδυλίων και των πόρων του ΕΣΠΑ για τους ανασφάλιστους. Εφαρμογή Εθνικού Προγράμματος δωρεάν εμβολιασμών σε ΟΛΑ τα παιδιά ανεξάρτητα από ασφαλιστική κάλυψη*. Κοινές επιτροπές αγώνα νοσοκομείων με κοινωνικά ιατρεία, άσκηση πίεσης ώστε να διατεθούν μεγαλύτερα κονδύλια γι' αυτό το θέμα.
*Ερμηνευτική σημείωση: ο πλήρης αρχικός εμβολιασμός μέχρι την ηλικία των 5 ετών απαιτεί 25 εμβολιασμούς και δαπάνη εμβολίων 800 ευρώ/παιδί. Δεδομένου ότι έχουμε 500.000 παιδιά 0-5 ετών εκ των οποίων 35% είναι κάτω από το όριο φτώχειας χρειαζόμαστε 140 εκ ευρώ/5ετία,  δηλαδή 28 εκ ευρώ για το 2013 και λαμβανομένου υπ όψιν του ρυθμού αύξησης των ανασφαλίστων κατά 26% ετησίως το 2014 θα χρειαστούμε 35 εκ ευρώ και το 2015 42 εκ ευρώ!! Η κυβέρνηση δίνει μόνο 500.000 ευρώ!
  • Άμεση αποκατάσταση αξιοπρεπών μισθών και αμοιβών εφημεριών για τους γιατρούς ΕΣΥ, με επαναφορά των αμοιβών αυτών στα επίπεδα της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ταυτόχρονα σταμάτημα της υπερφορολόγησης που έχει εφαρμοστεί σε βάρος τους συντελώντας αθροιστικά σε μείωση του εισοδήματος των γιατρών ΕΣΥ κατά 70%, πράγμα που καθιστά την επαγγελματική τους υπόσταση μη βιώσιμη.
  • Η ΕΙΝΝΕΥΒ θα  αναλάβει πρωτοβουλία κατάθεσης προτάσεων που θα μειώνουν τις δυνατότητες φαινομένων παραοικονομίας από την είσοδο του ασθενούς στο νοσοκομείο μέχρι την έξοδο του. Οι προτάσεις θα αφορούν την αντιμετώπιση καταστάσεων που προκαλούν εστίες διαφθοράς, όπως διαχείριση λίστας χειρουργείων χρόνιων περιστατικών κ.λ.π.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΝΝΕΥΒ


ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                                                                   ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ                                                                           ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου