ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ» Λουκέτο σε 4 κλινικές και 135 κρεβάτια!


Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο καλεί σε συγκέντρωση εργαζόμενους και ασθενείς την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8.30 π.μ.
Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο μόλις δημοσιεύτηκε ο νέος Οργανισμός, το Μάρτη του 2013
Το κλείσιμο τριών, ακόμα, Πνευμονολογικών Κλινικών και η κατάργηση περίπου 100 κρεβατιών ανακοινώθηκε χτες στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπως προέβλεπε ο νέος Οργανισμός, σχεδιασμένος στα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής. Η διοίκηση κάλεσε χτες τους γιατρούς εντός 48 ωρών να δηλώσουν πού θέλουν να μετακινηθούν. Είχε ήδη προηγηθεί το κλείσιμο μιας ακόμη Πνευμονολογικής Κλινικής και του Τμήματος κυστικής ίνωσης που αντιστοιχούν στην κατάργηση 35 κρεβατιών.
Να σημειωθεί πως σε ορισμένες από τις κλινικές που κλείνουν γίνονται και εξειδικευμένες εξετάσεις των πνευμόνων και πλέον είναι ορθάνοιχτος ο δρόμος για τους επιχειρηματίες να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους και σε αυτόν τον τομέα, χαρατσώνοντας όσους βρίσκονται σε ανάγκη.
Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, της συρρίκνωσης δημόσιων δομών και προσωπικού: Κλείσιμο 774 τμημάτων και κατάργηση 10.000 νοσοκομειακών κρεβατιών προκειμένου να επωφεληθεί ο ιδιωτικός τομέας και να επέλθει «καπιταλιστική ανάκαμψη». Σαν αποτέλεσμα αυτών των περικοπών, το νοσοκομείο «Σωτηρία» χάνει τον εξειδικευμένο του χαρακτήρα και υποβαθμίζεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για υπηρεσίες που θα παρέχει στους ασθενείς και τους επισκέπτες.
Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τους συγγενείς τους σε κινητοποίηση τη Δευτέρα, 8.30 π.μ. στο προαύλιο του νοσοκομείου με πορεία στη Διοίκηση, καλώντας να μη δηλώσει κανένας εργαζόμενος μετακίνηση και απαιτώντας: Να μην κλείσει κανένα τμήμα και κρεβάτι, να ανακληθεί ο νέος Οργανισμός, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Επίσης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποκαλύπτουν πως η πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) έκανε λόγο για «υπερβολές» και «τρομοκράτηση» των εργαζομένων όταν το ΠΑΜΕ καλούσε σε κινητοποιήσεις με την έκδοση του νέου Οργανισμού. Ακόμη και σήμερα αφήνει απ' έξω τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και θα κάνει παράσταση στη Διοίκηση μόνο το ΔΣ! Επίσης σημειώνει πως και η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνέβαλε στην οργάνωση εργαζομένων κι ασθενών ώστε να εμποδίσουν τα κυβερνητικά σχέδια.

 πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου