ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά


Από παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Λάρισας για Νοσοκομεία - Κέντρα Υγείας στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών
Εικόνα παράλυσης παρουσιάζει το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά, με τραγικές επιπτώσεις στους ασθενείς της περιοχής και βαριές συνέπειες στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.-- Από τα 4 ακτινολογικά μηχανήματα, τα 3 δεν λειτουργούν και για το μοναδικό που λειτουργεί χρησιμοποιείται η λυχνία από το ακτινολογικό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί εκεί το ακτινολογικό.
-- Τα δύο ακτινοσκοπικά είναι εκτός λειτουργίας, το ένα λόγω παλαιότητας, το δε δεύτερο το έχει βγάλει εκτός ο «Δημόκριτος».
-- Ο υπέρηχος υπολειτουργεί γιατί είναι εκτός λειτουργίας η κεφαλή του τρίπλεξ, ενώ χαλασμένοι είναι ο μαστογράφος και ο ορθοπαντομογράφος και δε λειτουργούν.
-- Ο μαγνητικός τομογράφος και αξονικός τομογράφος δεν λειτουργούν διότι έληξαν οι συμβάσεις με τις εταιρείες που τους συντηρούσαν.
-- Το Καρδιολογικό δεν έχει Εchoκαρδιογράφο και το Οφθαλμολογικό δεν έχει ενδοφακούς, πυελογραφίες δεν γίνονται ούτε στο Νομαρχιακό, αλλά ούτε και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
-- Λείπουν γιατροί (χρειάζονται 8 αναισθησιολόγοι και υπάρχουν 4) και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν λειτουργούν δύο χειρουργικές αίθουσες, ούτε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).
-- Σε αρκετά τμήματα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε σύριγγες, συσκευές ορών, χαρτοβάμβακα - «πάμπερς», χειροπετσέτες, επιδέσμους, νάρθηκες, ρούχα χειρουργείου, ενώ, αυτή την περίοδο, τα πλυντήρια είναι χαλασμένα κι όλος ο ιματισμός δίνεται για πλύση σε ιδιωτική κλινική.
Κάλεσμα σε αγώνα
Για επίθεση στα δικαιώματα των υγειονομικών και των ασθενών, που αποτελεί ενιαία πολιτική όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Λάρισας του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι στόχο έχει να ενισχυθεί παραπέρα η εμπορευματοποίηση της Υγείας, να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες, να μεταφερθούν κονδύλια από κρατικές δαπάνες για να στηριχθούν η επιχειρηματικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου, αλλά και να αφεθεί χώρος στους ιδιώτες για να επενδύσουν γιατί προσδοκούν υψηλή κερδοφορία στο χώρο της Υγείας.
Καλεί δε τους εργαζόμενους, το λαό της Λάρισας, μέσα από τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τις Λαϊκές Επιτροπές, να αντιδράσουν, να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και να απαιτήσουν την άμεση χρηματοδότηση και την κάλυψη όλων των αναγκών. Να διεκδικήσουν:
  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κλινικής, τμήματος ή ολόκληρης δημόσιας μονάδας Υγείας - Πρόνοιας. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Να ανακληθούν οι περικοπές στους μισθούς. Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις.
  • Καμία διαθεσιμότητα - απόλυση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών, των εργαζομένων στους εργολάβους και τις ΜΚΟ.
  • Πλήρη χρηματοδότηση, από τον κρατικό προϋπολογισμό, των δημόσιων μονάδων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, να επιστραφούν τα «κουρεμένα» αποθεματικά.
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς. Δωρεάν περίθαλψη όλων των ανέργων.
  • Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ' αυτόν τον τομέα.
  • Το κράτος να καλύψει 100% όλες τις απώλειες των δημόσιων νοσοκομείων από το «κούρεμα».
  • Να χορηγηθεί σε όλους τους άνεργους και ανασφάλιστους βιβλιάριο υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρης και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η ανακοίνωση καταλήγει: «Βάζουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς υπεύθυνους για τα δεινά μας. Τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ που είναι η αιτία των μνημονίων, όπως και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στους αγώνες μας. Με οργάνωση της πάλης για άλλον δρόμο ανάπτυξης, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, κυρίαρχο του πλούτου που παράγει. Ετσι μπορεί να ικανοποιηθούν πραγματικά οι λαϊκές ανάγκες. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντάσσουν όλες τις μάχες στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας».

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου