ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 
 
Φίλοι και φίλες ,συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Μία καλή λύση για να πέσει το φορολογητέο εισόδημα καθότι στο εκκαθαριστικό που μας δίνει το Νοσοκομείο δεν διαφοροποιείται το επίδομα βιβλιοθήκης, καλό θα είναι να ζητήσουμε βεβαίωση για το ύψος του επιδόματος αυτού προκειμένου να το καταθέσουμε μαζί με την φορολογική δήλωση ως αφορολόγητο!!!

Η πρακτική των λογιστηρίων των Νοσοκομείων να δίνει συνολική βεβαίωση αποδοχών μας βρίσκει αντίθετους και θα το θέσουμε σαν θέμα στην Διοίκηση να δίνονται πλέον ξεχωριστά και βεβαιώσεις αφορολόγητων αποδοχών!!!
Παραθέτω σχετικό δημοσίευμα από το metrogreece.gr

Αντισυνταγματική είναι σύμφωνα με απόφαση του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η φορολόγηση της πάγιας αποζημίωσης που χορηγείται στους γιατρούς του ΕΣΥ για «τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για αντιμετώπιση δαπανών συμμετοχής σε σεμινάρια». Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η εν λόγω αποζημίωση κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών (άρθρα 4 και 78 του Συντάγματος) υπήχθη από τον Ιούλιο του 2002 σε φορολόγηση με τη διάταξη  του άρθρου 12 του Ν. 3052/2002.

Όπως επισημαίνει το ΣτΕ η αποζημίωση παρέχεται στους γιατρούς του ΕΣΥ προς κάλυψη των πρόσθετων δαπανών στις οποίες υποβάλλονται και είναι αναγκαίες για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε από το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ στην Ολομέλεια Ανωτάτου Δικατηρίου προς οριστική κρίση.

Πηγή:apospasma.gr 
 ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου