ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΝΑΠ.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ  (ΔΗ.ΠΑ. Κ)
Στις 23/05/2013 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ για τη συγκρότηση προεδρείου. Η ΔΗΠΑΚ, συνεπής στην πάγια θέση των ταξικών δυνάμεων, πρότεινε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα, η Τρίτη τον αντιπρόεδρο κ.λ.π.) ώστε να αποτυπώνεται ο συσχετισμός δύναμης που διαμορφώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες.
Ξεκαθάρισε ότι από τη θέση που της αναλογεί σε ένα τέτοιο προεδρείο  θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ότι αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες μας χωρίζει χάος..
   Αυτή η ξεκάθαρη στάση της ΔΗΠΑΚ δε μπορούσε παρά να συναντήσει την ενιαία επίθεση από τις παρατάξεις του Μετώπου Νοσοκομειακών Γιατρών (ΣΥΡΙΖΑ) και του Ε.Κ.Α.(ΑΝΤΑΡΣΥΑ).Το ΜΕΤΩΠΟ κατέθεσε πρόταση για τη συγκρότηση «αριστερού προγραμματικού προεδρείου» και το Ε.Κ.Α. για «αγωνιστικό προεδρείο σε αριστερή κατεύθυνση». Και οι δύο ήθελαν προεδρείο με την παρουσία της ΔΗΠΑΚ. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται να παίξουμε φτηνά κόλπα στην πλάτη των συναδέλφων μας, έβγαλαν όλο το αντί-ΠΑΜΕ μένος τους.
Καταλαβαίνουμε και κατανοούμε την αντίδραση τους. Δεν είναι λίγο πράγμα ο ένας να στηρίζει τον άλλον για να μοιράσουν τις θέσεις του προέδρου σε ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ και τελικά να μην τους βγαίνουν τα κουκιά.
Έτσι εξηγείται και η επίθεση που έκανε το Ε.Κ.Α στο ΜΕΤΩΠΟ όταν το τελευταίο υπαναχώρησε από την αρχική του θέση, στην πορεία της συνεδρίασης του Δ.Σ., και πρότεινε τη συγκρότηση αναλογικού προεδρείου ώστε η ΕΙΝΑΠ να «λειτουργεί στοιχειωδώς και να εκπροσωπείται θεσμικά».Το ΕΚΑ στη συνεδρίαση της ΟΕΝΓΕ για τη συγκρότηση προεδρείου «στήριξε κριτικά» τις υποψηφιότητες  του προέδρου και του ταμία του METΩΠΟΥ και ως γνωστό οι επιταγές απαιτούν εξόφληση…
Είναι ενδεικτικό του τυχοδιωκτισμού των συνεταίρων στα αριστερά προεδρεία, το γεγονός ότι ΜΕΤΩΠΟ και ΕΚΑ κατέθεσαν διαφορετικά κείμενα σα βάση συμφωνίας Άλλη η πολιτική απόφαση του συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ που ψηφίστηκε από ΜΕΤΩΠΟ – ΠΑΣΚΕ, άλλο κείμενο κατέθεσε το Ε.Κ.Α. Φαίνεται ότι όταν πρόκειται για καρέκλες οι  «διαχωριστικές γραμμές» σβήνουν και οι διαφωνίες τους έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Μετά από όλα αυτά «οι αντικαθεστωτικοί» της ΑΡΣΙ έχουν το θράσος να κατηγορούν τη ΔΗΠΑΚ για ρεφορμισμό.
Δε μας λένε όμως οι επαναστάτες της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ πόσο άραγε «αγωνιστικό προεδρείο» θέλουν να φτιάξουν, όταν προσφέρουν θέση στην παράταξη της ΑΙΚ που είναι υπέρμαχη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας ;
Και κάτι ακόμα. Ας απαντήσουν πόσο «επαναστατικό» είναι όχι μόνο να υπονομεύεις συνειδητά την επιτυχία της μοναδικής απεργίας που προκηρύχθηκε ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών αλλά να φτάνεις στο σημείο να υπεραμύνεσαι της ανοιχτής απεργοσπασίας, όπως έκανε με επίσημη τοποθέτηση της στο Γενικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. η εκλεγμένη του Ε.Κ.Α.;
Όσο για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, το ξεκαθαρίζουμε  ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει». Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα προγραμματικής συμφωνίας με τους επίδοξους διαχειριστές της σαπίλας του καπιταλισμού, τους εγγυητές της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των υπέρμαχων της «υγιούς επιχειρηματικότητας».
Η ΔΗΠΑΚ δεν πρόκειται να συρθεί στα επικίνδυνα μονοπάτια αυτών που αγωνιούν να παραλάβουν τη σκυτάλη από τις δυνάμεις του παραδοσιακού κυβερνητικού συνδικαλισμού, να καπελώσουν το κίνημα και να το μετατρέψουν σε κολαούζο μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα το πούμε για μία ακόμη φορά. Ο διαγκωνισμός  ΔΗΚΝΙ, Μετώπου, ΕΚΑ για τις καρέκλες δεν αφορά τις δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ.
Αυτά και αν χρειαστεί θα επανέρθουμε.
Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους και τους καλούμε να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να  μην πέσουν στην παγίδα του σύγχρονου διπολισμού κεντροδεξιά-αριστερά. Η διέξοδος δε βρίσκεται στις αυτοαποκαλούμενες αριστερές πλειοψηφίες. Η διέξοδος βρίσκεται στην ταξική ενότητα, στη συστράτευση και συμπόρευση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα  στην οργάνωση του αγώνων μας σε κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης με τα μονοπώλια, το αστικό κράτος, την κυβέρνηση, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. Με όλους αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ !
 
 
πηγή dipakdrevias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου