ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΑ 9 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΠ Ξεκινάνε αύριο οι κοινές κινητοποιήσεις


Κάλεσμα στους φορείς του λαού και της νεολαίας να συμμετάσχουν
Από τη χτεσινή διαδήλωση των εργαζομένων στη Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ
Μετά από σύσκεψη που διοργάνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», Πολυκλινική, Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», Πατησίων, «Αμαλία Φλέμινγκ», 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ, «Αγιος Σάββας» και «Αττικόν» καλούν όλα τα σωματεία των νοσοκομείων στο Λεκανοπέδιο να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να συμμετάσχουν:
  • Την Παρασκευή 11/10, στάση εργασίας 7 - 11 π.μ. με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη 9 π.μ. και πορεία στη Βουλή.
  • Την Τετάρτη 16/10, στάση εργασίας 11 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας.
Απόφαση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις πήρε το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Χτες, οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση τη συμμετοχή τους στις παραπάνω κινητοποιήσεις με την εξής διαφοροποίηση: Την Παρασκευή 11/10 θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 11 π.μ., διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των ψυχιατρείων και την παρακράτηση των συντάξεων όσων νοσηλεύονται σε ιδρύματα και δομές Ψυχικής Υγείας.
Στις κοινές κινητοποιήσεις, καλούνται επίσης σύλλογοι ασθενών, συνταξιουχικές ενώσεις, σύλλογοι γυναικών και νεολαίας. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διεκδικούν, μεταξύ άλλων: Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία στα οποία εδώ και δύο μήνες έχει μπει λουκέτο. Να τοποθετηθούν στις οργανικές τους θέσεις οι 1.665 υγειονομικοί που πάνω από 40 μέρες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί το 25ευρω για τη νοσηλεία. Να μην καταργηθεί καμιά δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Σήμερα, στο νοσοκομείο «Αττικόν» θα γίνει στάση εργασίας 7 π.μ. - 11 π.μ. και παρέμβαση για καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Διαδήλωση για την ΠΦΥ
Με αίτημα για «δημόσια και δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλο τον πληθυσμό» διαδήλωσαν χτες το πρωί έξω από τη Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ στη Λ. Αλεξάνδρας οι εργαζόμενοι της Μονάδας, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και στα κυβερνητικά σχέδια για την ΠΦΥ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων και Λαϊκών Επιτροπών της περιοχής, δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Οι διαδηλωτές συνομιλούσαν με τους ασθενείς, τους ενημέρωναν για τα αιτήματα της κινητοποίησης και τους κάλεσαν να συστρατευτούν με τους εργαζόμενους στην Υγεία.
Ενημερώνοντας χτες την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Υγείας είπε ότι το Νοέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί ο «διάλογος» με τους αρμόδιους φορείς και τα κόμματα σχετικά με το νέο «μοντέλο» του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Είπε ακόμα ότι εάν αποφασιστεί η ενιαία δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποφασιστεί και ο τρόπος υλοποίησης της σχετικής «μεταρρύθμισης».

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου