ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η τηλεοπτική απειλή ως μέτρο εφαρμογής υγειονομικής πολιτικής.

Τα πρόσφατα γεγονότα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας αποκαλύπτουν πολλά θέματα για κάποιον που αναλύει τα γεγονότα με επιστημονικό τρόπο και διαλεκτική διάθεση και δεν μένει μόνο στο οφθαλμοφανές που είναι η επικοινωνιακή κόντρα μεταξύ Υπουργού Γεωργιάδη και γενικώς των «συνδικαλιστών»!!!!

Ας παραθέσουμε το χρονικό και ας αναλύσουμε την κατάσταση που έχει μέχρι τώρα δημιουργηθεί και τι κρύβει από πίσω της.

1)   Η επίσκεψη των ελεγκτών του σώματος ΣΕΥΥΠ ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των εντατικοποιημένων μεθοδεύσεων του Υπουργείου για την καταγραφή αλλά και την αιτιολογημένη (λόγω καταγραφής) απαξίωση του Δημόσιου φορέα Υγείας ,ούτως ώστε να καταδειχτεί η ανεπάρκεια αλλά και η αναποτελεσματικότητά του λόγω της κακής «νοοτροπίας» των υπαλλήλων του συστήματος που είτε είναι εκτός της υπηρεσίας τους ,είτε είναι «αντιπαραγωγικοί» λόγω τεμπελιάς.

2)   Οι ελεγκτές βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία , όχι για να καταγράψουν τα υπαρκτά και τεράστια προβλήματα του Νοσοκομείου Κερκύρας αλλά να καταγράψουν τυχόν αμέλειες από πλευράς Ιατρών και εργαζομένων , ούτως ώστε να τεκμηριώσουν ανάλογη έκθεση και να φορτώσουν τις όποιες ευθύνες για την δυσλειτουργία του Νοσοκομείου ,όχι στους πραγματικά υπεύθυνους (λέγε με Υπ. Υγείας) αλλά στην πλάτη των εργαζομένων.


3)   Ηταν τόση η σπουδή του Υπουργού Γεωργιάδη να εξαγγείλει την διενέργεια ΕΔΕ  για τα γεγονότα που δεν περίμενε να δεί καν την γραπτή έκθεση των ελεγκτών, και σε συνέχεια της απροκάλυπτης βιασύνης του ,εξήγγειλε και τιμωρητικές διαθεσιμότητες για όλους τους εμπλεκόμενους σε επεισόδια εργαζομένους ,πράγμα παράνομο και πρωτοφανές, αλλά δείγμα προσχεδιασμένης μεθόδευσης.

4)   Τα ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε διασάλευση της «εννόμου τάξεως» το αποδεικνύει η μη ύπαρξη συλλήψεων από την παρούσα αστυνομική δύναμη και την παρισταμένη εισαγγελική αρχή, οπότε οι ισχυρισμοί περί βιαιοπραγιών και προπηλακισμών εις βάρος των ελεγκτών ,είναι σαθρά επιχειρήματα που δεν ξεπερνούν στην πραγματικότητα το στάδιο της λεκτικής αντιπαράθεσης και νομίμου διαμαρτυρίας.


5)   Τα όσα ακολούθησαν στα τηλεοπτικά παράθυρα είναι προκατασκευασμένες και σκηνοθετημένες φαρσοκωμωδίες με την γελοία σκηνοθετική πινελιά του νεοφανούς life style star υπουργού της Υγείας  Γεωργιάδη.

Από τα παραπάνω φαίνεται η μεθοδευμένη στόχευση και η συνολική πολιτική του Υπουργού Γεωργιάδη που πλαισιώνεται από πλήθος παρατρεχάμενων συμβούλων και γραμματέων ,οι οποίοι νυχθημερόν φροντίζουν για την επικοινωνιακή πολιτική και το public image του υπουργού αλλά και την στοχευμένη συκοφάντηση της «άλλης» πλευράς ,που είναι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Είναι γνωστό ότι τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας με εκτελεστή τον Γεωργιάδη θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο στις εργασιακές σχέσεις αλλά και στην ίδια την δομή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ,που βαίνει ολοταχώς και μεθοδευμένα προς την συρρίκνωση και τεμαχισμό των δομών του,αλλά και την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση.

Μήπως το 5 ευρω χαράτσι, το 25 ευρω αντίτιμο για εισιτήριο, η είσοδος ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας και security ,η τιμολόγηση και κοστολόγηση των νοσηλειών μέσω ΚΕΝ, τα ICD10 , τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, αλλά και άλλα μέτρα που θα ακολουθήσουν όπως η καθιέρωση κλινών για ιδιωτικές ασφαλιστικές και η τουριστικού τύπου παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών ,δεν είναι ατράνταχτες ενδείξεις και αποδείξεις για το τι μέλλον επιφυλάσσει η πολιτική του Υπουργείου στην Υγειονομική περίθαλψη των Ελλήνων;

Το Κίνημα των Νοσοκομειακών σήμερα θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και με οξυμένα αντανακλαστικά και να καταγγέλλει στον Λαό αυτό που πραγματικά εξυφαίνουν Υπουργείο Υγείας και Συγκυβέρνηση, δηλαδή την στοχευμένη συκοφάντηση των εργαζομένων με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε να επιτύχουν χωρίς λαϊκή αντίδραση τα σχέδιά τους.

Προειδοποιούμε λοιπόν τα σκοτεινά μυαλά των συνεργατών της υποβάθμισης και της αποδόμησης της Δημόσιας Υγείας ότι θα μας βρούν μπροστά τους μαζί με τους απλούς ανθρώπους που τώρα καλούνται  όλο και περισσότερο να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση στις Δημόσιες παροχές υγείας.

Τους έχουμε μάθει ,τους ξέρουμε, αλλά εμείς δεν είμασε σαν τα μούτρα τους ,είμαστε οι επιστήμονες που μαχόμαστε συνειδητά στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Λαού.-

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου