ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ 27.11.2013Συναδέλφισσα,συνάδελφε,


Βιώνουμε με τον πιο δραματικό τρόπο τις επιπτώσεις της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποβάθμισης και επέκτασης της εμπορευματοποίησης της υγείας.
 Οι απλήρωτες για μήνες εφημερίες, οι αυθαίρετες οριζόντιες περικοπές στην πληρωμή  τους
 Η δραστική μείωση του αριθμού των γιατρών στα προγράμματα  των εφημεριών, η μετακίνηση συναδέλφων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να μπαλώσουν τις τρύπες από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού …
 Η εντατικοποίηση της δουλειάς, κυρίως των συναδέλφων ειδικευόμενων, σε βάρος της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας …
 Η επέκταση  της ομηρίας των ελαστικών μορφών εργασίας (επικουρικοί – συμβασιούχοι ΚΕΕΛΠΝΟ) …
Είναι μέρος της συνολικότερης  αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που θεωρεί την υγειονομική περίθαλψη του λαού ως «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του, που εμποδίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας. Της πολιτικής που θέλει τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, ή να πληρώσουν για να νοσηλευτούν ή να πεθαίνουν στο δρόμο.
Θέλουν τη συντριπτική πλειοψηφία των  γιατρών φτηνό, ευέλικτο, επιστημονικό δυναμικό υποταγμένο στις απαιτήσεις της εμπορευματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Η επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ. και κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα μας εντείνεται. Μια επίθεση χωρίς ημερομηνία λήξης αν δεν πάρουμε την απόφαση να τους ανατρέψουμε.
Η δραστική περικοπή της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων κατά 500 εκ. ευρώ, που προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, θα επιδεινώσει την τραγική κατάσταση που ήδη επικρατεί.
Μετά το κλείσιμο 13 νοσοκομείων, τις συγχωνεύσεις δεκάδων κλινικών και την κατάργηση εκατοντάδων κρεβατιών η συγκυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα κέντρα υγείας και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία ενώ ακολουθεί νέο κύμα συγχωνεύσεων-καταργήσεων δημόσιων μονάδων υγείας
Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στο χώρο της Υγείας-Πρόνοιας αποτελούν εφαρμογή της στρατηγικής της Ε.Ε.. Ανάλογοι σχεδιασμοί προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν μνημόνια είτε όχι.
Αυτό προσπαθούν να κρύψουν όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι τα μέτρα παίρνονται επειδή η συγκυβέρνηση είναι υποταγμένη στην ΤΡΟΪΚΑ. Αθωώνουν έτσι την πολιτική της Ε.Ε. τους επιχειρηματικούς ομίλους, συνολικά το καπιταλιστικό σύστημα.
Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αυταπάτη. Οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ότι η χώρα «σύντομα θα βγει από τα μνημόνια» ότι «θα επαναδιαπραγματευτεί τις δανειακές συμβάσεις  αποτελούν ωμή κοροϊδία σε βάρος μας.
Όσο η χώρα είναι δεσμευμένη στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και η υγεία είναι εμπόρευμα, τόσο θα κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση, θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μνημόνια διαρκείας.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΕΙΝΑΠ και ΠΙΣ. Είναι φορείς της ήττας. Δεν έχουν γραμμή σύγκρουσης με την ΕΕ, με την επιχειρηματική δράση στην υγεία και την ανταγωνιστικότητα, που γεννά τα προβλήματα των γιατρών που ζουν από το μισθό τους, όπως και των άλλων εργαζομένων.
Καταδίκασε  τους  εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Επιδιώκουν να μας εξαπατήσουν. Ενώ συμφωνούν με τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής που θεωρεί την υγεία εμπόρευμα, καλλιεργούν αυταπάτες ότι  οι γιατροί μπορούν να σωθούν, όταν το σύνολο του λαού οδηγείται στη χρεοκοπία.
Μην εμπιστεύεσαι τους εκκολαπτόμενους αυριανούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Είναι αφερέγγυοι. Αλλάζουν τις θέσεις τους σαν τα πουκάμισα ανάλογα με το ακροατήριο που απευθύνονται.
Στους νοσοκομειακούς γιατρούς  στηρίζουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μιλάνε «για σταθερές εργασιακές σχέσεις».

Βγάλε συμπέρασμα από τη στάση των συνδικαλιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δηλώνουν  αντικαπιταλιστική δύναμη,  καταγγέλλουν φραστικά το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε., και στο κίνημα συμπορεύονται με τους θιασώτες του ευρωμονόδρομου. Είναι οι Κολαούζοι του ΣΥΡΙΖΑ

Με μαζικά, γερά σωματεία υψώνουμε τείχος  στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τους αγώνες μας, να μας τρομοκρατήσει, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στο κίνημα. Οι γιατροί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τα λαϊκά στρώματα οργανωνόμαστε, συσπειρωνόμαστε, συντονίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους πολιτικούς τους υπηρέτες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
   Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες, να ανακληθούν οι περικοπές στους μισθούς μας.   Να δοθούν αυξήσεις.
Μαζικές προσλήψεις γιατρών και γενικότερα εργαζόμενων πλήρους και αποκλειστικής  απασχόλησης. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς καμιά προϋπόθεση.
Σταθερό 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο. Μία εφημερία την εβδομάδα.
   Κανένας φραγμός για την ειδικότητα. Η εκπαίδευση και η μετεκπαίδευση των γιατρών να είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους με επαρκή χρηματοδότηση από τον  κρατικό προυπολογισμό. Καμία εμπλοκή των ιδιωτών και των φαρμακευτικών εταιρειών στην επιμόρφωση των γιατρών.
    Ενιαίο, Καθολικό, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα  Υγείας – Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία.
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε αρκεί να εμπιστευτούμε τη δύναμη μας
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 29/11/2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΝΝΕΥΒ 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                                                                ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ                                                                      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου