ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Στήνει «πάρκινγκ» ασθενών στο «Αγία Βαρβάρα»


Με προσωπικό από το κρατικό Νίκαιας και χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες, θα λειτουργήσει παθολογική κλινική
Από κινητοποίηση των Λαϊκών Επιτροπών με αίτημα να μην καταργηθεί το «Αγία Βαρβάρα»
Ενα «πάρκινγκ» ασθενών σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας να στήσει στο πρώην νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», προκειμένου να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία «Αττικόν» και Κρατικό Νίκαιας, που έχουν γεμίσει με ράντζα. Αφού κατάργησε το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» -μαζί με άλλα 7 νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη- τον περασμένο Αύγουστο, τώρα έρχεται να δημιουργήσει «στα χαρτιά» μια κλινική παθολογικού τομέα (Ηπατολογικό - Παθολογικό) με 28 κρεβάτια, υποβαθμισμένη και χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις ασφαλούς νοσηλείας.Με σχετικά έγγραφα, ζητείται η μεταφορά 5 γιατρών παθολόγων -οι οποίοι θα επιλέξουν 5 ειδικευόμενους παθολόγους- από το Κρατικό Νίκαιας στο Αγία Βαρβάρα για να στελεχώσουν την κλινική του παθολογικού τομέα. Επίσης, θα επιστρέψει μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού που μετακινήθηκε από το «Αγία Βαρβάρα» στο κρατικό Νίκαιας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περίπτωση που κάποιος ασθενής του παθολογικού τομέα χρειαστεί καρδιολογική υποστήριξη, αυτή θα παρέχεται από τον καρδιολόγο των εξωτερικών ιατρείων και μετά τις 3 μ.μ. σε συνεργασία με το εφημερεύον καρδιολογικό τμήμα της Νίκαιας. Δηλαδή, θα μετακινούνται είτε γιατροί, είτε οι νοσηλευόμενοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης!
Χτες οι γιατροί του Κρατικού Νίκαιας έκαναν έκτακτη γενική συνέλευση και παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αυτή την εξέλιξη, ενώ οι 5 παθολόγοι, που τους ζητούν να μεταφερθούν στην «Αγία Βαρβάρα», με έγγραφό τους προς τον εισαγγελέα εξηγούν τους κινδύνους που θα προκύψουν. Επίσης, οι συντονιστές διευθυντές των κλινικών δήλωσαν στην πλειοψηφία τους ότι δε θα υπογράψουν χαρτιά μετακίνησης προσωπικού.
Αυτή τη στιγμή στο «Αγία Βαρβάρα» λειτουργούν κάποια εξωτερικά ιατρεία από τις 8 π.μ.-3 μ.μ. Για να λειτουργήσει παθολογικός τομέας στο «Αγία Βαρβάρα» για περιστατικά καρδιολογικά, ηπατολογικά, παθολογικά και χρόνιων παθήσεων απαιτούνται επί 24ωρης βάσης ιατρικές ειδικότητες, όπως καρδιολόγοι, χειρουργοί, αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές και να λειτουργούν πλήρως τα εργαστήρια, τα οποία σήμερα υπολειτουργούν και κάνουν μόνο απλές εξετάσεις. Απαιτείται, δηλαδή, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των νοσοκομείων.
Αποδεικνύεται πως η «Αγία Βαρβάρα» όχι μόνο δεν έπρεπε να καταργηθεί, αλλά είναι ανάγκη να αναπτυχθούν πλήρως όλες οι κλινικές, όλες οι ειδικότητες. Αποδεικνύεται ακόμη πως τα νοσοκομεία που δέχτηκαν προσωπικό από τα νοσοκομεία που έκλεισαν, δεν αναβαθμίστηκαν, όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση. Για παράδειγμα, το Κρατικό Νίκαιας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, ενώ τα Ταμεία του έχουν «στεγνώσει».

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου