ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ 01.04.2015Η Γενική συνέλευση των Νοσοκομειακών Ιατρών και των Ιατρών των ΚΥ της Εύβοιας αποφασίζει τα εξής:

1)Οι Ιατροί των Δημοσίων δομών της Υγείας της Εύβοιας , δεν αντέχουμε την παρατεινόμενη απληρωσιά των δεδουλευμένων εφημεριών τριών μηνών καταγγέλλουμε την μεσοβέζικη στάση του Υπουργείου Υγείας που ενώ διακηρύσσει σε όλους τους τόνους και εξαίρει το φιλότιμο και την αυταπάρνηση της εργασίας μας , συνεχίζει να μας έχει απλήρωτους για εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2014.

Αποφασίζουμε μετά από Γενική Συνέλευση στις 14.04.2015 την έναρξη επίσχεσης εργασίας και την κλιμάκωση με αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων. Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι κατά την διάρκεια της επίσχεσης εργασίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά στα Νοσοκομεία στα περιφερειακά Ιατρεία και στα ΚΥ της Εύβοιας . Καλούμε τους πολίτες να φροντίσουν να προσέλθουν στα Ιατρεία και να προμηθευτούν εγκαίρως τις συνταγές για τα φάρμακά τους ως προς τους χρονίως πάσχοντες.
Επίσης δηλώνουμε ότι θα είμαστε κοντά τους με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας για ότι έκτακτο περιστατικό τυχόν προκύψει. Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί μάχονται πάντα για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας , στην υπηρεσία του Λαού.

2)Καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική απόφαση της απερχόμενης διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, λίγο πριν την λήξη της θητείας της ενώ ήδη ψηφίστηκε από την Βουλή η τοποθέτηση της νέας διοίκησης, να μετακινήσει 2 συναδέλφους για εφημερίες από το ΚΥ Ψαχνών στο Νοσοκομείο της Θήβας και μάλιστα εν μέσω εορτών του Πάσχα.
Επισημαίνουμε ότι ανάλογο θέμα με μετακινήσεις Ιατρών από το ίδιο ΚΥ είχε προκύψει για τις ανάγκες του ΚΥ Λιδωρικίου, και υπήρξε αναστολή της απόφασης αλλά ταυτόχρονα και διαβεβαίωση από τον Υπεάρχη ότι πριν ληφθούν τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να υπάρχει πρώτον, η συγκατάθεση τόσο των ιδίων των συναδέλφων , όσο και του ΚΥ στο οποίο οργανικά ανήκουν.
Στην προκείμενη περίπτωση ούτε το ένα αλλά ούτε το άλλο ισχύει.
Η Γενική Συνέλευση δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχτεί την τακτική των αυθαίρετων μετακινήσεων εις βάρος της λειτουργίας των Δημόσιων δομών Υγείας της Εύβοιας και ότι θα προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ,πολιτικές ,συνδικαλιστικές και νομικές έτσι ώστε να αποτραπεί η νέα αυτή προσπάθεια αποδυνάμωσης της λειτουργίας των ΚΥ της Εύβοιας.
Καλούμε τον Λαό της Εύβοιας να βγάλει τα συμπεράσματά του για την σκοπιμότητα της πράξεως αυτής που υπονομεύει σαφώς το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των λειτουργών της Υγείας και της νέας διοίκησης της 5 ης ΥΠΕ που αναλαμβάνει.

Για την Γενική Συνέλευση και το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου