ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ...........ΕΝΤΑΤΙΚΗ


«ΑΤΤΙΚΟΝ» - ΜΟΝΑΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ
Κλειστά τα 16 από τα 22 κρεβάτια!
Λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Μεγαλώνουν οι φόβοι για την κατάργηση της Μονάδας
Από τα 1.500 παιδιά που γεννιούνται ετησίως στο «Αττικόν» τα 170 - 180 χρειάζονται νοσηλεία σε μια Μονάδα που αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις...
Eurokinissi
Στο σημείο να μένουν άχρηστα και να ρημάζουν τα 16 από τα 22 κρεβάτια έχει φτάσει η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Αττικόν εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτό το διάστημα η Μονάδα, που προσφέρει άμεσες και ζωτικές υπηρεσίες στα νεογνά, λειτουργεί με μόλις 3 γιατρούς και 10 νοσηλευτές για να νοσηλεύονται 6 - 7 παιδιά, ενώ τα υπόλοιπα κρεβάτια μένουν αναγκαστικά κλειστά με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και την υγεία των βρεφών.Η απαξίωση της Μονάδας - όπου με το ζόρι βγαίνουν οι εφημερίες - είναι τέτοια, που υπάρχουν φόβοι ότι θα καταργηθεί στο μέλλον, την ώρα που στο Αττικόν γεννιούνται περίπου 1.500 παιδιά το χρόνο, από τα οποία τα 170 - 180 χρειάζεται να νοσηλευτούν για 10 μέρες κατά μέσο όρο. Για παράδειγμα, με το κριτήριο της πληρότητας που θέτει η κυβέρνηση, θα μπορούσε να καταργηθεί, αφού εξυπηρετεί μόλις 6 βρέφη, την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης δε λειτουργούν όλα τα κρεβάτια!
Είναι ενδεικτικό πως πρόσφατα δόθηκαν στο Κρατικό Νίκαιας αναπνευστήρες της Μονάδας Νεογνών του Αττικόν, «γιατί είναι κρίμα να μένουν αναξιοποίητοι», όπως είπε στον «Ρ» η προϊσταμένη της Μονάδας.
Αντίστοιχες Μονάδες για νεογνά λειτουργούν στα Νοσοκομεία «Ελενα», «Αλεξάνδρα», Κρατικό Νίκαιας, Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» και η υποβάθμισή τους στέλνει απευθείας πελατεία στις ιδιωτικές που ξεζουμίζουν τους γονείς που θα βρεθεί σε ανάγκη το παιδί τους.


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Τελειώνουν πετρέλαιο, φάρμακα, υλικά
Παρέμβαση, χτες, από το Εργατικό Κέντρο και σωματεία του νησιού
Σε δίωρο αποκλεισμό των ταμείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου προχώρησαν χτες το πρωί το Εργατικό Κέντρο και σωματεία του νησιού, καταγγέλλοντας τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Οπως αναφέρεται και σε προχτεσινή καταγγελία του ΕΚ, το νοσοκομείο διαθέτει πετρέλαιο για 3 μέρες και υγειονομικό υλικό μέχρι το καλοκαίρι.
Συγκεκριμένα το ΕΚ Ζακύνθου σημειώνει: «Οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό αποδεικνύει ότι προκειμένου να περάσει η πολιτική του μνημονίου, ΔΝΤ - ΕΚΤ - ΕΕ, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία του λαού μας.
Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του νησιού μας:
-- Υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης για 3 μέρες
-- Υγειονομικό υλικό μέχρι το καλοκαίρι
-- Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα, σε πλήθος εξειδικευμένων εξετάσεων και αιματολογικές ή βιοχημικές εξετάσεις δεν πραγματοποιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού.
Υπάρχει μια καθαρίστρια για ένα κτίριο 14.500 τ.μ.
Ουσιαστικά δεν υπάρχει πνευμονολογική - νευρολογική - ΜΕΘ κλινικές που έχουν συγχωνευτεί με άλλες.
Η μέχρι τώρα λειτουργία του νοσοκομείου γίνεται με τις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού παρ' όλο που τους χρωστούν εκατοντάδες ρεπό, άδειες τριετιών, εξαιρέσιμα και υπερωρίες για ένα εξάμηνο».
Πρόσφατα, διοικητής και προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας παραιτήθηκαν, αδυνατώντας να διαχειριστούν την εξαθλίωση στην οποία οδηγεί το νοσοκομείο η πετσοκομμένη κρατική επιχορήγηση, που ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, έναντι τουλάχιστον 3 εκατ. που απαιτούν οι ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζάκυνθος είναι διάσημος τουριστικός προορισμός, με τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις να εμφανίζουν πληρότητα 99% κάθε καλοκαίρι, αφού ο πληθυσμός αγγίζει τις 120.000.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Η εφημερία της καρδιολογικής κλινικής θα «στηρίζεται» από παθολόγους
Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι και οι ειδικοί γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών, διεκδικώντας να πληρωθούν τις δεδουλευμένες εφημερίες που τους οφείλονται από το 2012. Η διοίκηση του νοσοκομείου με αφορμή την επίσχεση έρχεται να βάλει σε εφαρμογή -από την πίσω πόρτα- την εφημερία τομέα, όπου ο νευρολόγος ή ο πνευμονολόγος εφημερεύει ως παθολόγος, ο παθολόγος ως καρδιολόγος, ο χειρουργός ως ΩΡΛ κλπ.
Οπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί των Σερρών, από την Τρίτη 12/3, με έγγραφο του διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών με τίτλο «Στήριξη Καρδιολογικής Κλινικής από Παθολογικό τομέα» με αρ. πρωτ. 2948, καλούνται οι παθολόγοι του Νοσοκομείου Σερρών να «...στηρίξουν την καρδιολογική κλινική σε τακτικό και ωράριο εφημεριών». Καλούνται δηλαδή οι παθολόγοι να «στηρίξουν» την εφημερία και το τακτικό ωράριο της καρδιολογικής κλινικής και να αντιμετωπίζουν τα καρδιολογικά περιστατικά.
Οπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του νοσοκομείου, «υπεύθυνοι για την απαξίωση του Νοσοκομείου και την υπολειτουργία της Καρδιολογικής δεν είναι ούτε η επίσχεση εργασίας, ούτε οι αναρρωτικές άδειες. Και η Καρδιολογική είναι μόνο η αρχή.
Υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που με την πολιτική τους:
Εχουν εξαθλιώσει τον εργαζόμενο ιατρό αφήνοντας απλήρωτες εφημερίες από τον Αύγουστο.
Εχουν μειώσει το μισθό του ιατρού στα όρια της εξαθλίωσης.
Εχουν δημιουργήσει στα νοσοκομεία μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.
Εχουν μετατρέψει τις εφημερίες από ενεργείς σε ετοιμότητας ή μεικτές σε πολλές ειδικότητες για να μειώσουν το κόστος.
Εχουν εξουθενώσει τον ειδικευόμενο που του ζητούν να καλύψει όλες τις τρύπες του συστήματός τους.
Εχουν μειώσει τον προϋπολογισμό τόσο των εφημερίων, όσο και τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου στο ελάχιστο, δημιουργώντας μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο».
Καλούν όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο αλλά και συνολικά όλο τον εργαζόμενο λαό του νομού να στηρίξουν ενεργητικά τον αγώνα τους να απαιτήσουν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, καμία συγχώνευση - κλείσιμο κλινικής τμήματος ή νοσοκομείου, καμία απόλυση - εφεδρεία.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου