ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Απεργούν σήμερα οι γιατροί στο Λεκανοπέδιο


Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 11 π.μ.
Η πάλη για δουλειά με δικαιώματα για τους γιατρούς συνδέεται με την πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία
Ο αγώνας για γιατρούς με σύγχρονα δικαιώματα είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, σημειώνει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή απεργία που κήρυξε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.Επίσης, η ΔΗΠΑΚ καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει στο υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ.
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι δηλώσεις των διάφορων καθηγητάδων (Σισούρας, Κυριόπουλος, Μόσιαλος), που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, για την αναγκαιότητα σύνδεσης του μισθού με την παραγωγικότητα, τη νομιμοποίηση του ιδιωτικού έργου στα δημόσια νοσοκομεία, την κατάργηση της μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, την εισαγωγή εξετάσεων για την απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και για την έναρξη της ειδικότητας δεν απηχούν μόνο προσωπικές τους απόψεις.
Φανερώνουν τους βαθύτερους σχεδιασμούς της τρικομματικής κυβέρνησης για ενίσχυση της εμπορευματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, με φθηνούς εργαζόμενους που θα προσαρμόζονται "ευέλικτα" στις απαιτήσεις της επιχειρηματικής δράσης. Θέλουν γιατρούς "υπάκουους" και "αποδοτικούς", "payment by performance" (σ.σ. πληρωμή με βάση την απόδοση), καλολαδωμένα γρανάζια του δημόσιου νοσοκομείου - επιχείρηση, που θα εξασφαλίζει τα έσοδά του απομυζώντας το λαό και ό,τι έχει απομείνει από τα λεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πληρωνόμαστε τις εφημερίες και όχι "οι εμμονές κάποιων υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους", όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο υπουργός Υγείας.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι προηγούμενες, ικανοποιώντας τις πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ
- Μειώνουν δραστικά τις κρατικές δαπάνες στην Υγεία για να εξοικονομηθεί χρήμα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που κινδυνεύουν τα κέρδη τους από την κρίση και τον ανταγωνισμό
- Διαμορφώνουν ευνοϊκές συνθήκες για να εξασφαλίζουν κερδοφορία και πελατεία στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας
Θέλουν να γίνουμε εμείς η ατμομηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική χρειάζεται να ορθώσουμε μέτωπο. Ο αγώνας για γιατρούς με σύγχρονα δικαιώματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα για αποκλειστικά, δημόσια, δωρεάν Υγεία, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους γιατρούς, δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς. Αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτοί είναι οι πολύτιμοι σύμμαχοί μας.
Βοήθεια στα κυβερνητικά σχέδια δίνουν όσες παρατάξεις (π.χ. ΔΑΚΕ στο "Γεννηματά", ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο "Αττικόν" και στο Νίκαιας) προτείνουν "μορφές δράσεων" (π.χ. κλείσιμο εφημεριών) που αντικειμενικά διευκολύνουν τη συγκυβέρνηση να στρέψει τους ασθενείς εναντίον μας και να εμφανίζεται ή ίδια ως "προστάτης των ασθενών"».
Κλιμάκωση μαζί με όλο το λαό
Στη συνέχεια η ΔΗΠΑΚ τονίζει: «Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Μαζικές επισχέσεις όλου του προσωπικού, ειδικευόμενων και επιμελητών, νοσηλευτών, όλων των εργαζομένων που έχουν απλήρωτα δεδουλευμένα, με προσωπικό ασφαλείας που θα ορίζεται καθημερινά από το Σωματείο.
Να προχωρήσουμε σε σύσκεψη με τους ασθενείς, εργατικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικούς φορείς για να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στις περικοπές, στις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις».
Και η ανακοίνωση καταλήγει με τις διεκδικήσεις για άμεση πληρωμή των εφημεριών, τις μαζικές προσλήψεις γιατρών και εργαζομένων μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, την ακύρωση των συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κλινικών.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου