ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Γιατροί Χαλκιδικής: Δεν καταθέτουμε προγράμματα εφημεριών Απριλίου


Ημερομηνία: 13/03/2013 10:46
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η Ενωσης Γιατρών Χαλκιδικής αρνείται κάθε νέα περικοπής στις εφημερίες, πληρωμή των εφημεριών του... Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012 και καλούν τους ασθενείς να μην πληρώνουν τα 5 ευρώ ως εξέταστρα.
Η σχετική ανακοίνωση:


Η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης και τον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού Χαλκιδικής όσον αφορά στα προγράμματα εφημεριών, τις απλήρωτες εφημερίες και τις ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό.


Μετά από διαλογική συζήτηση η Γενική Συνέλευση αποφασίζει ομόφωνα:

1.- Οι γιατροί του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής δεν δέχονται καμία επιπλέον περικοπή στα προγράμματα εφημεριών Μαρτίου 2013 και εφεξής, διότι θεωρούν πως τα προγράμματα που κατατέθηκαν είναι οριακά ασφαλή και κάθε επιπλέον περικοπή θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

2.- Εάν μέχρι 27/3/2013 δεν πληρωθούν οι εφημερίες Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2013 οι Διευθυντές του Νοσοκομείου και των ΚΥ δεν θα καταθέσουν προγράμματα εφημεριών Απριλίου στη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Τα προγράμματα με ασφαλή σύνθεση θα κατατεθούν στην Ένωση Γιατρών.

3.- Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των ασθενών και των πολιτών της Χαλκιδικής με ενημερωτικά φυλλάδια, συνεντεύξεις, συγκεντρώσεις και κάθε άλλο διαθέσιμο μέσο.

4.- Θα αναρτηθούν αφίσες μπροστά στα ταμεία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, με τις οποίες θα καλούνται οι ασθενείς να μην πληρώνουν τα 5 ευρώ ως εξέταστρα.

5.- Θα ζητηθεί από τη Διοίκηση να εξασφαλίσει επάρκεια σε φάρμακα και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό.

Η απόφαση αυτή θα επιδοθεί στην Διοίκηση, την 4η ΥΠΕ και στην Εισαγγελία Χαλκιδικής.


πηγή left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου