ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ..........ΓΕΛΟΙΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2013
Για τον ορισμό πανεπιστημιακών
ως υπερσυντονιστών σε Τμήματα και Κλινικές του ΕΣΥ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ συζήτησε στη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου 2013 το οξύ ζήτημα που έχει ανακύψει στο ΠΑΓΝΗ λόγω της ανάθεσης σε Πανεπιστημιακούς Καθηγητές καθηκόντων συντονιστών σε Κλινικές ΕΣΥ και κατέληξε στην παρακάτω απόφαση:
Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόφαση του Διοικητή ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ με την οποία τοποθετούνται Πανεπιστημιακοί γιατροί ως υπερσυντονιστές κλινικών του Βενιζελείου που ανήκουν στο ΕΣΥ. Η απόφαση αυτή καταργεί στην ουσία την αυτονομία τμημάτων και κλινικών του ΕΣΥ και τα βάζει κάτω από την ομπρέλα των καθηγητών ιατρών, οι οποίοι εκτός των άλλων ανήκουν και λογοδοτούν σε διαφορετικό Υπουργείο (Υπουργείο Παιδείας και όχι Υγείας) και έχουν τελείως διαφορετική σχέση εργασίας με τα Δημόσια Νοσοκομεία, μιας και διατηρούν το προνόμιο του ιδιωτικού ιατρείου – με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Νοσοκομείου και της κλινικής που διευθύνουν.
Επισημαίνουμε την παταγώδη αποτυχία του εγχειρήματος ορισμού συντονιστών καθηγητών σε άλλα «συναφή» τμήματα, χωρίς οι τοποθετούμενοι να παρευρίσκονται ποτέ για να ασκήσουν το ιατρικό τους καθήκον και χωρίς να έχουν καν την απαιτούμενη εξειδίκευση (βλέπε Παιδοχειρουργική ΠΑΓΝΗ και τα προβλήματά της).
Τέτοιες κινήσεις θεωρούμε ότι αποσυντονίζουν την λειτουργία των κλινικών του ΕΣΥ και δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στην ήδη οριακή λειτουργία τους. Ανοίγουν παράθυρα για την συνένωση τμημάτων που η ίδια η πορεία τους έχει επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα αυτόνομης ύπαρξής τους.
Η παράλληλη τοποθέτηση, στην ίδια απόφαση, Διευθύντριας του ΕΣΥ ως συντονίστριας των δυο τμημάτων της αιμοδοσίας των δυο Νοσοκομείων απλά χρυσώνει το χάπι, αποπροσανατολίζει και εγείρει ζήτημα νομιμότητας της απόφασης.
Καλούμε τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, αλλά και τον Υπουργό Υγείας, να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες για τον διορισμό συντονιστών διευθυντών του ΕΣΥ σε κλινικές ή τμήματα που χηρεύουν οι θέσεις, μιας και το οικονομικό κόστος αυτών των διορισμών είναι μηδενικό, διατηρώντας πάντα την αυτονομία των κλινικών του ΕΣΥ.
Για το Γενικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                                                                      ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου