ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Στο προσκήνιο πάλι τα φακελάκια........

Δείτε την αντιπαράθεσημεταξύ ΟΕΝΓΕ και Υπ.Υγείας σε αγαστή συμφωνία με τους "Συντονισμένους" Διευθυντές ΕΣΥ (λέγε με Εταιρεία Δ/ντών ΕΣΥ).



ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ

Τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται δημοσιεύματα για «σκέψεις» του υπουργού Υγείας να νομιμοποιήσει τα φακελάκια στο ΕΣΥ και να επιτρέψει στους συντονιστές Διευθυντές τη λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου.
Πηγή πολλών δημοσιευμάτων είναι η λεγόμενη Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ, η οποία κινείται δραστήρια για νομιμοποίηση του χρηματισμού των μελών της, πραγματοποιώντας συναντήσεις με κάθε υπουργό που μπορεί να αποδειχτεί ευένδοτος σε  τέτοιου είδους προτάσεις.
Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί απερίφραστα το χρηματισμό ως κοινωνικό έγκλημα και έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα καμπάνιες ενάντια στο φακελάκι και κάθε άλλο τρόπο χρηματισμού των γιατρών του ΕΣΥ. Ιδιαίτερα σήμερα, που η κοινωνία βιώνει βαθειά ανθρωπιστική κρίση, σκέψεις για νομιμοποίηση εσόδων από τέτοιου είδους παράνομες και αντικοινωνικές δραστηριότητες θα οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση τα Νοσοκομεία και τον ιατρικό κλάδο.
Αυτό που χρειάζεται το ΕΣΥ είναι η ενίσχυσή του σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, η στήριξη του εισοδήματος των γιατρών που έχει πληγεί βάναυσα από τα μνημονιακά μέτρα και πλατειά καμπάνια στην κοινωνία ότι κανείς δεν έχει υποχρέωση να χρηματίζει γιατρούς για υπηρεσίες που εκείνοι οφείλουν να παρέχουν δωρεάν.
Η ΟΕΝΓΕ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι στη διάθεση κάθε πολίτη που επιθυμεί να καταγγείλει φαινόμενα δωροδοκίας στο ΕΣΥ, ενώ ο υπογράφων από τη θέση του αιρετού μέλους στο υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας ψηφίζει πάντοτε υπέρ της θέσης γιατρών σε αργία όταν αποδεδειγμένα έχουν χρηματιστεί.
Ας πάψει λοιπόν ο κ. Λυκουρέντζος να σκέφτεται εάν θα υλοποιήσει προτάσεις για νομιμοποίηση του χρηματισμού και ας ασχοληθεί σοβαρά να βελτιώσει το ΕΣΥ, που τόσο έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

 Το φακελάκι και η ΜΚΟ του κ. Γερουλάνου(.)
Το τελευταίο διάστημα μια από τις φωνές που ακούγεται πολύ συχνά, κάνοντας προτάσεις να νομιμοποιηθεί το φακελάκι είναι αυτή του Γερ. Γερουλάνου.
Ο κ. Γερουλάνος είναι πρόεδρος μιας ΜΚΟ, που αποκαλείται «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία» στο ΔΣ της οποίας συμμετέχουν γνωστά άτομα της εξουσίας και των ΜΚΟ (κλικ εδώ).

Η Κίνηση Πολιτών έχει άποψη για τα πάντα από το φορολογικό και την κινητοποίηση των δικαστών μέχρι το ΕΣΥ, την ποιότητα των θεσμών και την ανομία.

Χρηματοδοτείται από μέλη και φίλους, αλλά και από οικονομικούς κολοσσούς όπως το ίδρυμα Μποδοσάκη, η Εθνική Τράπεζα, τα Ελληνικά Πετρέλαια (στοιχεία εδώ από την έκθεση πεπραγμένων).
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο ανεξάρτητη μπορεί να είναι μια ΜΚΟ με τέτοιους χορηγούς και ανάλογα μέλη στο Διοικητικό της Συμβούλιο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: όσο αόρατος είναι ο ελέφαντας που κρύβεται πίσω από μια μαργαρίτα…

Δημήτρης Βαρνάβας 


ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ

 «Μπλόκο» νοσοκομειακών γιατρών στα νόμιμα φακελάκια! Τι θα γίνει στο ΕΣΥ
Αιτία σύγκρουσης με το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι θα αποτελέσει για τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) μια πιθανή νομιμοποίηση της πληρωμής γιατρών δημοσίων νοσοκομείων με τη μέθοδο της επισημοποίησης του μαύρου χρήματος, το γνωστό μας φακελάκι δηλαδή.

Η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να νομιμοποιήσει με έναν τρόπο το «φακελάκι» στο ΕΣΥ, δίνοντας το δικαίωμα σε ορισμένους; Γιατρούς για επιπλέον αμοιβές από τους ασθενείς, έχει προκαλέσει ήδη την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας χαρακτηρίζει κοινωνικό έγκλημα
τον χρηματισμό ενώ υπενθυμίζει ότι πολλές φορές η ΟΕΝΓΕ έχει κάνει καμπάνιες ενάντια στο φακελάκι και κάθε άλλο τρόπο χρηματισμού των γιατρών του ΕΣΥ.
 
Μάλιστα η ΟΕΝΓΕ παροτρύνει τους ασθενείς να προσφεύγουν στα συνδικαλιστικά όργανα και στους ιατρικούς συλλόγους και να καταγγέλλουν φαινόμενα χρηματισμού των γιατρών.
Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δέχθηκε πρόσφατα πρόταση από την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ να έχουν το δικαίωμα να ασκούν μερικό ιδιωτικό έργο και οι Διευθυντές του συστήματος μέσα στα δημόσια νοσοκομεία καταβάλλοντας ένα αντίτιμο. Μια πρόταση που κατατέθηκε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και ο οποίος την εξετάζει θετικά. Ήδη έχει αναθέσει σε ομάδα συνεργατών του την επεξεργασία του σχεδίου ώστε να βρεθεί τρόπος εφαρμογής.

Δήμητρα Ευθυμιάδου (Ιatropedia.gr)

 Και το έργο συνεχίζεται...........
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου