ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία Δε γίνονται χειρουργεία λόγω έλλειψης γιατρών και υλικών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τουλάχιστον 1.000 γιατρούς χρειάζονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ασθενείς που αναγκάζονται να περιμένουν από μήνες έως και χρόνο για να εξεταστούν ή να υποβληθούν σε μία εγχείρηση. Την ίδια ώρα, εξαιτίας των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, περίπου 200 ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια κινδυνεύουν να κλείσουν. Τα παραπάνω κατήγγειλαν εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν προχτές, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των υγειονομικών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ενδεικτικά, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη ενώ παλιά υπήρχαν 7 παιδίατροι στις δομές του ΕΣΥ σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας. Στο «Ιπποκράτειο» δε γίνονται χειρουργεία γιατί δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι. Στις ορθοπαιδικές κλινικές δε γίνονται χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών. Στα Κέντρα Υγείας δεν μπορούν να εξετάζονται ασθενείς γιατί δεν υπάρχει θέρμανση. Πριν λίγες βδομάδες στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» για πολλές ημέρες η διατροφή των ασθενών δεν περιείχε κρέας γιατί δεν είχε πληρωθεί ο προμηθευτής.
Στο μεταξύ, μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζει και η Κλινική Μεταμοσχεύσεων του «Ιπποκρατείου» η οποία εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο. Με το τρέχον πρόγραμμα εφημεριών αμείβεται ένας μόνο ειδικός χειρουργός και ένας ειδικευόμενος ιατρός σε καθημερινή βάση. Σε μερικές περιπτώσεις, στη θέση του χειρουργού μπορεί να εφημερεύει νεφρολόγος. Αμεσα απαιτείται η ενίσχυσή της, με δύο χειρουργούς μεταμοσχεύσεων, δύο αναισθησιολόγους σε καθημερινή βάση και δύο σε ετοιμότητα ώστε να εξασφαλιστεί η κάλυψη των εφημεριών, αλλά και η πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, αφού σήμερα μία νοσηλεύτρια καλύπτει τις ανάγκες 21 ιδιαίτερα επιβαρυμένων ασθενών κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου