ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες,


Η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ με μία αυταρχική και απαράδεκτη (αλλά και νομικά έκθετη) απόφασή της ,μετακινεί μία συνάδελφο (Ιατρό Παθολόγο) από το ΚΥ Αλιβερίου στο Νοσοκομείο Θηβών με το αιτιολογικό των υπηρεσιακών αναγκών.
Η ΔΗΠΑΚ Ιατρών Εύβοιας καταγγέλλει το γεγονός αυτό που εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής των συγχωνεύσεων και της αποδυνάμωσης των περιφερειακών Δημόσιων δομών Υγείας του Νομού μας και δηλώνει ότι οι μετακινήσεις μόνιμου Ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού ένα μόνο σκοπό εξυπηρετεί: Την αποδυνάμωση και υποβάθμιση των παρεχόμενων Δημόσιων υπηρεσιών Υγείας με σκοπό την εισβολή των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην Υγεία.
Η μετακίνηση μιας ειδικής συναδέλφου (παθολόγος) από το ΚΥ Αλιβερίου που στερείται άλλων ειδικοτήτων (καρδιολόγου,ορθοπαιδικού κ.α.) υποβαθμίζει περισσότερο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας του ΚΥ Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής (από Μεσοχώρια έως Αμάρυνθο) της Εύβοιας με πληθυσμό άνω των 40.000 κατοίκων.
Παράλληλα η στελέχωση του Νοσοκομείου της Θήβας το οποία αδικαιολόγητα υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης,με ιατρούς από άλλους Νομούς και με μετακινήσεις συναδέλφων μας βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους και αναδεικνύει το πρόβλημα της πολιτικής της συρρίκνωσης της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας που αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις νέου ανθρώπινου δυναμικού ,προσπαθεί με μπαλώματα να κλείσει τα τεράστια κενά που έχουν τα Δημόσια Νοσοκομεία μας.
Πρόσφατα ο Υπ. Υγείας Λυκουρέντζος παραδέχτηκε ότι οι κενές θέσεις Ιατρών στο ΕΣΥ ανέρχονται σε 6000 και αντί να προβούν σε κάλυψη αυτών των θέσεων ανακοινώνει την πρόσληψη 800 επικουρικών ιατρών με σύμβαση ενός χρόνου και 600 μονίμων ιατρών, γεγονός που αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό.
Στα μεγάλα κενά του προσωπικού έρχεται να προστεθεί ο οικονομικός στραγγαλισμός των δημόσιων νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται απίστευτες ελλείψεις υλικών και ασφυκτικές συνθήκες λειτουργίας.
Για το 2013, οι προβλεπόμενες λειτουργικές δαπάνες των δημόσιων νοσοκομείων ανέρχονται σε 2 δισ. εκ των οποίων το 1 δισ. θα καταβληθεί απ' τον κρατικό προϋπολογισμό και το άλλο 1 δισ. θα καταβληθεί απ' τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων είχαν την παρακάτω εξέλιξη: 2009 2,9 δισ. ευρώ, 2010 2,6 δισ., 2011 2,4 δισ. και 2012 2,2 δισ.
Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) υπάρχουν 22.000 κενές θέσεις νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα, μεταξύ των άλλων, αυτή τη στιγμή να είναι κλειστά 137 - απ' τα 655 - κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΦΘΗΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ «ΕΥΕΛΙΚΤΑ» ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Η επίθεση δεν έχει τελειωμό, συνεχίζεται με το ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό, την παιδεία, τις ιδιωτικοποιήσεις- απελευθέρωση σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, με αύξηση στις τιμές στο ρεύμα, το νερό, τα εισιτήρια κλπ
Σε παραλήρημα επιθετικότητας και αναλγησίας η συγκυβέρνηση και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους, τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομήχανων συκοφαντούν όποιον ορθώνει το ανάστημα του...
...Η αντιλαϊκή επίθεση βαφτίζεται δικαιοσύνη...
...Κάθε αγώνας βαφτίζεται συντεχνιακός...
... Η απεργία χαρακτηρίζεται αναλγησία προς το λαό που υποφέρει...
Η ιδία επιχειρηματολογία εκτοξεύεται απέναντι και στους γιατρούς, τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

Απαιτούμε:
α ανακληθεί άμεσα η μετακίνηση της συναδέλφου από το ΚΥ Αλιβερίου στο Νοσοκομείο Θήβας.
-Να στελεχωθεί άμεσα με επικουρικό και σε σύντομο χρονικό διάστημα μόνιμο Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό το Νοσοκομείο της Θήβας με τρόπο που να ικανοποιεί πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού( Τραυματιολογικό κέντρο κλπ).
-Να μην γίνει καμία άλλη μετακίνηση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με την λογική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων των περιφερειακών δημόσιων δομών Υγείας της Εύβοιας.

ΚΑΛΟΎΜΕ ΤΟΝ ΑΛΙΒΕΡΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ  ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΉΣΕΙ ΤΟ ΚΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΔΕΊΧΝΟΝΤΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου