ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Άρχισαν τα λουκέτα στις κλινικές λόγω έλλειψης προσωπικού! Που σταματούν οι εφημερίες(Ιatropedia.gr)Πριν ακόμη προχωρήσει το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και λουκέτων στα νοσοκομεία από την κυβέρνηση και την τρόικα, οι κλινικές αρχίζουν να βάζουν λουκέτο…μόνες τους λόγω έλλειψης προσωπικού.


Δραματικές είναι οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία καθώς η έλλειψη προσωπικού αυξάνει δραματικά τις δυσλειτουργίες ενώ πολλές κλινικές δεν μπορούν πλέον να εφημερεύσουν. 
Ενδεικτική η περίπτωση της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Αττικόν. 
Σύμφωνα με την Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) ο διοικητής του νοσοκομείου αποφάσισε την απόσυρση της Νευροχειρουργικής Κλινικής από τη γενική εφημερία, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Οι συνδικαλιστές γιατροί σημειώνουν ότι είναι αδιανόητο σε ένα μεγάλο νοσοκομείο να μην εφημερεύει η Νευροχειρουργική και συμπληρώνουν: «αποδεικνύεται στην πράξη αυτό που πάντα τονίζουμε, πως δηλαδή δεν ευδοκιμούν προσωρινές λύσεις με επικουρικούς, αποσπασμένους κ.λπ. γιατρούς για να λειτουργήσουν Τμήματα.     Η πλήρης λειτουργία της Νευροχειρουργικής Κλινικής, αλλά και ολόκληρου του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, σε καθεστώς πλήρους γενικής εφημερίας έχει ζωτική σημασία συνολικά για το λεκανοπέδιο».

Στο ίδιο πλαίσιο και η Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου της Βούλας η οποία από την 1η Ιουλίου, αφαιρέθηκε από τις λίστες με τις εφημερίες με εξαίρεση το Σάββατο 6/07 και την Κυριακή 14/07. Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων « Ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε συνάντηση που είχε το Δ.Σ του Σωματείου ομολόγησε ότι, εάν μέχρι το τέλος του έτους δεν έρθει στο Νοσοκομείο (έστω και αποσπασμένος) παιδίατρος, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι το κλείσιμο της Κλινικής». 

Οι εργαζόμενοι του Ασκληπιείου της Βούλας υπογραμμίζουν ότι τα καμπανάκια για τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής ηχούν εδώ και καιρό. «Η υποστελέχωση της Κλινικής σε ιατρικό προσωπικό είναι από καιρό γνωστή και, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες από τη μεριά της Δ/ ντριας και των συνδικαλιστικών οργάνων, έχουμε φτάσει μία ανάσα πριν το κλείσιμο της Κλινικής! Έχουν απομείνει δύο παιδίατροι, εκ των οποίων η μία, (η Δ/ντρια), αποχωρεί με σύνταξη στο τέλος του έτους και η δεύτερη είναι επικουρική, δηλαδή με ετήσια σύμβαση» αναφέρουν.

 Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου