ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ & ΣΚΥΡΟΥ ΗΜΕΡ.:19/7/2013 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΥΜΗΣ «Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» 

 Στις 11/7/2013 το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ που περιλαμβάνει μετατροπή Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου ή αλλαγή χρήσης σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δηλ. Κέντρα Υγείας με εξειδικευμένες λειτουργίες. Σε συνάντηση της προηγούμενης ημέρας (10/7/13) του Δήμαρχου Κύμης-Αλιβερίου και εκπρόσωπου του «Συντονιστικού» με τον Υπουργό, επιβεβαιώθηκε από μέρους του η αρχική πρόθεση του Υπουργείου για μετατροπή του Νοσοκομείου Κύμης σε Κέντρο Υγείας με Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, χειρουργεία μιας μέρας, Μονάδα τεχνητού νεφρού και Μονάδα Αποκατάστασης. Μετά τα επιχειρήματα που ετέθησαν από την πλευρά μας για τη διατήρηση του Νοσοκομείου, ο Υπουργός δεν προχώρησε σε καμία δέσμευση, για παραμονή ή μη, του Γ.Ν.Κύμης ως Γενικού Νοσοκομείου. Το «Συντονιστικό για την Υγεία Κεντρικής-Ανατολικής Εύβοιας και Σκύρου» ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου η Ι.Μ.Καρυστίας και Σκύρου, το Σωματείο Εργαζομένων τουΓ.Ν.Κύμης και 26 ακόμη φορείς που συναποτελούν το «Συντονιστικό» καλούν Όλους τους κατοίκους της περιοχής σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, η οποία θα περιλαμβάνει : · Ομιλίες – Ενημέρωση σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις · Συναυλία με του; : «Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ» - Γιάννη Γιοκαρίνη και Ρεμπέτικη Κομπανία. Το μέλλον του Γ.Ν.Κύμης κρίνεται δυσοίωνο και γι αυτό ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι πιο εντατικός και ενωτικός με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου. Αντιστεκόμαστε στην κατάρρευση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Αντιστεκόμαστε σ΄αυτούς που στέλνουν τα παιδιά μας στην ανεργία ή την ξενιτιά. Αντιστεκόμαστε σ΄αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή και οδηγούν σε φυσική εξόντωση τους ηλικιωμένους, τους φτωχούς και τους άρρωστους. Αντιστεκόμαστε στο μαρασμό τους τόπου μας στον οποίο θα συμβάλει καίρια η ενδεχόμενη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας. Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΧΙ στην προτεινόμενη τροπολογία, που παραβλέπει τις ανάγκες μιας περιοχής και μηδενίζει την προσφορά του Κυμαίου ευεργέτη της ανθρωπότητας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, εξαφανίζοντας το νοσοκομείο της γενέτειρας του! Διεκδικούμε : Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους Δωρεάν φάρμακα για τους χρόνια πάσχοντες Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – για να μην καταρρεύσει το Νοσοκομείο- και πρώτα απ΄ όλα των ήδη εργαζόμενων «συμβασιούχων» (που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με μισθούς πείνας, κοστίζοντας όμως στο Νοσοκομείο τα τριπλάσια απ΄ότι αν ήταν μόνιμοι υπάλληλοι, προκειμένου να θησαυρίζουν τα γραφεία «ενοικίασης εργαζομένων»). 

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

8:00 Προσέλευση 

8:10 Χαιρετισμοί (αυστηρά 1.5΄έκαστος στην οποία θα περιλαμβάνεται η τοποθέτηση για την υποβάθμιση ή όχι του Νοσοκομείου) 

8:30 Σύντομη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις 

8:32 Συντονιστικό για την Υγεία Κ.-Αν.Εύβοιας& Σκύρου 8:40Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου 

8:45 Ι.Μ. Καρυστίας& Σκύρου 8:50 Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Κύμης

 8:55 Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας (ΕΙΝΝΕΥΒ) 

 Ακολουθεί συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου