ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ συναντήθηκε με τον Διοικητή της 1 ης ΥΠΕ κ. Β. Κοντοζαμάνη.
Από τη συζήτηση προέκυψαν τα εξής:
1.- Το υπουργείο Υγείας επείγεται να παρουσιάσει νέα οργανογράμματα Νοσοκομείων από τα οποία να προκύπτει μείωση των νοσηλευτικών κλινών των Νοσοκομείων κατά 11.000 και συγχώνευση- κλείσιμο 660 Τμημάτων και Κλινικών.
Είναι πλέον εμφανές πως η κυβερνητική σπουδή να υλοποιηθούν οι εντολές της τρόικας για δραστικές περικοπές στην υγεία οδηγεί σε εξαμβλωματικά οργανογράμματα Νοσοκομείων στο Λεκανοπέδιο.
Ο κ. Κοντοζαμάνης υποσχέθηκε εξορθολογισμό στην τελική διαμόρφωση των Νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ με βάση τις συνολικές ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού.
2.- Η ΟΕΝΓΕ ζήτησε την κάλυψη των αναγκών στελέχωσης των Νοσοκομείων της
1ης ΥΠΕ με προτεραιότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τη λειτουργία αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και την εύρυθμη λειτουργία των υποστελεχωμένων Τμημάτων και ΚΥ.
3.- Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί πως η περικοπή του εγγεγραμμένου στον κρατικό προϋπολογισμό κονδυλίου εφημεριών κατά 45 εκατ. ευρώ είναι εξοργιστική και θα επιδεινώσει το πρόβλημα της επισφαλούς εφημέρευσης. Από την πλευρά της η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ δήλωσε πως προτίθεται να επεξεργαστεί πρότυπο ασφαλούς εφημέρευσης, το οποίο όμως θα απαιτήσει αύξηση της διαθέσιμης πίστωσης.
4. Η Διοίκηση της 1 ης ΥΠΕ δήλωσε πως επιθυμεί την άμεση επαναλειτουργία της ΠαιδοΚαρδιοχειρουργικής Κλινικής του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».
5.- Η ΟΕΝΓΕ δήλωσε στον Διοικητή της 1 ης ΥΠΕ πως ανησυχεί σοβαρά από την εκρηκτική αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων, οι οποίοι χάνουν και τη δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. Ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε πως θα στηρίξει την απόφαση της ΟΕΝΓΕ για εθελοντικά δωρεάν απογευματινά ιατρεία στα Νοσοκομεία και τη συνακόλουθη κάλυψη του εργαστηριακού ελέγχου και της νοσηλείας των ανασφάλιστων.
6.- Τέλος η ΟΕΝΓΕ δήλωσε στον Διοικητή της 1 ης ΥΠΕ πως θεωρεί απαράδεκτο και
προσβλητικό για το νομικό μας πολιτισμό το θεσμό της «αυτοδίκαιης αργίας» που προβλέπει το 3ο  Μνημόνιο και ζήτησε να εκδικαστούν άμεσα όλες οι εκκρεμούσες στο Πειθαρχικό της ΥΠΕ υποθέσεις.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ στη συνεδρίαση που επακολούθησε κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:
 1.- Διοργανώνει απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ διεκδικώντας:
- άμεση απόσυρση των εξαμβλωματικών οργανογραμμάτων που δημοσιεύει σωρηδόν το υπουργείο Υγείας, υλοποιώντας μνημονιακές επιλογές. Απαιτούμε επικαιροποίηση των οργανισμών με βάση τις κοινωνικές ανάγκες που πρέπει να αποτυπώνονται στον υγειονομικό χάρτη της χώρας και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Τριτοβάθμιας και Εξειδικευμένης περίθαλψης καθώς και
αποκατάστασης υγείας.
- στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων και ΚΥ της χώρας
- ασφαλή προγράμματα εφημεριών πλήρως χρηματοδοτημένα
- εξασφάλιση υγειονομικού υλικού
- Αξιοπρεπείς αμοιβές γιατρών και εργαζομένων στα Νοσοκομεία της χώρας

2.- Συμμετοχή στην απεργία που διοργανώνει ο ΠΙΣ και η Πανελλήνια Οδοντιατρική Ομοσπονδία την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου με κεντρικό αίτημα τη στήριξη του ΕΟΠΥΥ και δημόσιου συστήματος υγείας.
3.- Καλούμε τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών να εξειδικεύσουν σε κάθε Νοσοκομείο την υλοποίηση εθελοντικών δωρεάν απογευματινών ιατρείων για την κάλυψη των ανασφάλιστων.
Συγκεκριμένα:
α) να καταρτίσουν λίστα με τους συναδέλφους που δηλώνουν διαθέσιμοι να πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρεία
β) να έρθουν σε επαφή με τα Σωματεία εργαζομένων, διερευνώντας τη διαθεσιμότητα νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που θα συνεργαστεί στο εγχείρημα
γ) να έρθουν σε επαφή με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων για τον ορισμό χώρων στους οποίους θα εκτελούνται τα ιατρεία και τη ρύθμιση των διαδικασιών για εργαστηριακό έλεγχο των ασθενών
δ) να συζητηθεί η δυνατότητα νοσηλείας ανασφάλιστων με χρέωση στον ανάλογο κωδικό και σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων.
Σημειώνουμε πως η ΟΕΝΓΕ έχει ζητήσει από το υπουργείο Υγείας και τις ΥΠΕ να ενισχύσουν με κονδύλια τον εν λόγω κωδικό.
Παράκληση οι Ενώσεις να ενημερώνουν κατά τακτά διαστήματα την ΟΕΝΓΕ, ώστε να υπάρχει και δική της παρέμβαση όποτε απαιτηθεί.
4.- Η ΟΕΝΓΕ προχωρά τη διαδικασία προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας για ακύρωση των σφαγιαστικών περικοπών που έγιναν στο Ιατρικό Μισθολόγιο από το 3ο Μνημόνιο.
5.- Καλεί τις Ενώσεις Γιατρών και τις Πενταμελείς Επιτροπές μετά από επικοινωνία με τα λογιστήρια των Νοσοκομείων να προσδιορίσουν το ακριβές ποσό που οφείλεται σε ανεξόφλητες εφημερίες του 2012 στο σύνολο των γιατρών του Νοσοκομείου και να αποστείλουν σχετικό έγγραφο στην ΟΕΝΓΕ προκειμένου να διερευνηθεί κάθε συνδικαλιστική και νομική διαδικασία για την καταβολή του στους συναδέλφους.
 6.- Το 8ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2013.
Καλούμε εκ νέου τις Ενώσεις να αποστείλουν άμεσα τις καταστάσεις των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους, αναγράφοντας τηλέφωνα επικοινωνίας και email ώστε να υπάρξει έγκαιρη κάλυψη της αεροπορικής μετάβασης με τον δυνατόν χαμηλότερο ναύλο, καθώς και κλείσιμο δωματίων στο Ξενοδοχείο.
Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μπορούν να επικοινωνούν από τώρα με το πρακτορείο Tour Alpha στο τηλέφωνο 210- 3225759 για τη διευθέτηση της μετάβασης και το κλείσιμο δωματίου στο Ξενοδοχείο.
Καλούμε επίσης τις Ενώσεις να μας αποστείλουν τις καταστάσεις οικονομικής τακτοποίησης που έχουν ζητηθεί από τον Ταμία της ΟΕΝΓΕ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.       ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου