ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ στις 31/01/13. Να γίνει δική τους υπόθεση η οργάνωση και η περιφρούρηση της απεργίας.

Την ώρα, που τσακίζουν τους μισθούς, μας γονατίζουν με τα χαράτσια, η θέρμανση να είναι είδος πολυτελείας, η εφεδρεία και οι απολύσεις να είναι σε εξέλιξη, η απλήρωτη δουλειά (εφημερίες-αργίες- νυχτερινά-υπερωρίες) να «λύνει και να δένει», τα νοσοκομεία να κλείνουν τη πόρτα τους στους ανασφάλιστους, στους μετανάστες και σε όποιον δεν έχει να πληρώσει, με τους νέους οργανισμούς να περικόπτονται κρεβάτια και θέσεις εργαζομένων ισχυροποιώντας την λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις,  η απάντηση των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι μία ενιαία και καθολική.

Φτάνει πια!!! Δεν αντέχουμε άλλο!!! Δεν σταυρώνουμε τα χέρια μας να κλαίμε τη μοίρα μας. Δεν το βάζουμε κάτω και να λέμε ότι «αυτοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και τι να κάνουμε».Ναι!  έτσι είναι! Έχουν πάρει την απόφαση να μας γονατίσουν. Να φθάσουν οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Κίνας, να γίνουν απολύσεις στα νοσοκομεία, να κερδίζουν από την αρρώστια του λαού ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας,  να εργάζονται οι νέοι σε διάφορα προγράμματα ανασφάλιστοι με μισθούς των 300 €, για λίγους μήνες. Δεν θα το καταφέρουν όμως τελικά αν και εμείς πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε, να μετατρέψουμε τα σωματεία σε ζωντανές  κυψέλες του αγώνα της ενότητας και της αλληλεγγύης.
Δεν φτάνει ασφαλώς μια απεργία. Χρειάζεται αγώνας με στόχους και προοπτική, όχι  μόνο για να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης, που είναι αναγκαία αλλά και με προοπτική, να στείλουμε στα τσακίδια αυτούς που κερδίζουν από την αρρώστια, που κερδίζουν από τον ιδρώτα του λαού και μας καλούν να πληρώσουμε και από πάνω τη κρίση που αυτοί δημιούργησαν. Που μας τρομοκρατούν με τα χρέη και τα ελλείμματα, λες και είναι δικά μας, λες και  χρεώθηκαν για μας ή θα ωφεληθούμε εμείς αν αντιμετωπισθούν και όχι η εργοδοσία.
Δεν φέρανε τα μνημόνια τη κρίση αλλά η κρίση τα μνημόνια για  να στηριχθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματειών. Αυτό το στόχο υπηρετούν τα μνημόνια. Δεν φτάνει να χτυπάμε το σαμάρι. Με τη σαπίλα του καπιταλισμού πρέπει να τα βάλουμε και όχι πως θα τον ξελασπώσουμε. Τα μέτρα για την υγεία, δεν είχαν ψηφιστεί,  και άλλα δεν είχαν μήπως δρομολογηθεί πολύ πριν τη κρίση; Όσο η υγεία θα είναι χώρος κερδοφορίας θα υποφέρουν και οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός. Καλούμε τα σωματεία και τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών να πάρουν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Να συνεδριάσουν όλα τα ΔΣ. Να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις. Να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές. Να βγει έγκαιρα το προσωπικό ασφαλείας. Να περιφρουρηθεί η απεργία . Στις περιπτώσεις που βάζουν εμπόδια τα μέλη των ΔΣ στην οργάνωση της απεργίας, καλούμε τους συναδέλφους να τους γυρίσουν τη πλάτη και να οργανώσουν οι ίδιοι την απεργία. Προτείνουμε να αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις τις παρακάτω δράσεις και αιτήματα.
Οργανώνουμε συγκεντρώσεις, πικετοφορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορείες και στις ΥΠΕ, για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια, ο φόρος επιτηδεύματος, ο ειδικός φόρος και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο, ο ΦΠΑ στα φάρμακα καθώς και η συμμετοχή. Να καταργηθεί το χαράτσι «αλληλεγγύης» και της «ΔΕΗ».
Απαιτούμε δωρεάν φαγητό για μας και τους συγγενείς που έρχονται  από άλλες πόλεις. Να αποκατασταθούν οι μισθοί μας στα επίπεδα που ήταν πριν τις περικοπές. Να σταματήσουν οι περικοπές στους μισθούς των γιατρών, στις εφημερίες και στις υπερωρίες.
Δεν επιτρέπουμε καμιά απόλυση, καμιά αξιολόγηση, καμιά συγχώνευση νοσοκομείου ή κατάργηση κρεβατιών.
Να αναπτύξουν κοινές δράσεις με τα εργατικά κέντρα και άλλα σωματεία.
Αποφασίζουμε με ευθύνη των σωματείων και των ενώσεων των γιατρών, να περιθάλπουμε τους άνεργους, τους ανασφάλιστους τους μετανάστες όλους όσους δεν έχουν να πληρώσουν.
Καλούμε επίσης τους συναδέλφους να σκεφτούν  και να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της πλειοψηφίας στην ΠΟΕΔΗΝ. Γιατί άραγε, τι φοβούνται , και απέρριψαν  (από κοινού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς) την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο  στις 9 Γενάρη, να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από γενικές συνελεύσεις  για  την  24ωρη απεργία, και τους τρόπους προετοιμασίας; Δεν καλλιεργούν και δεν τροφοδοτούν τον εκφυλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα, όταν κατευθύνουν τους εργαζόμενους να βάζουν την ημέρα της απεργίας ρεπό και άδειες; Με τέτοιο κίνημα θα ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιον εξυπηρετεί; Γιατί δεν θέλουν οι δυνάμεις αυτές αγώνες μαζικούς, καλά οργανωμένους από τους ίδιους εργαζόμενους; Γιατί δεν θέλουν άραγε  την οργανωμένη και μαζική απειθαρχία στα μέτρα, στα χαράτσια, στις πληρωμές, που προτείναμε για ακόμα μια  φορά; Βάλτε τους στην άκρη συνάδελφοι. Είναι εμπόδιο στους αγώνες! Συσπειρωθείτε στη Πανελλαδική Γραμματεία  Υγείας Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Όλοι στον αγώνα! Αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας. Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα μας. Όπλο η ενότητά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου