ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ» Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού
Τραγικές διαστάσεις έχουν πάρει οι ελλείψεις προσωπικού στο «Αττικόν» Νοσοκομείο, όπως αυτό προκύπτει από τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτό. Αυτή τη στιγμή λείπουν απ' το νοσοκομείο 265 άτομα, εκ των οποίων το 57,7% αφορά τη νοσηλευτική υπηρεσία και το 11,5 αφορά τον εργαστηριακό και τεχνολογικό τομέα. Τους 11 μόλις φτάνουν οι τραυματιοφορείς ασθενών που εξυπηρετούν όλο το νοσοκομείο (3 το πρωί, 2 το απόγευμα και 1 τη νύχτα), επιφέροντας μεγάλη καθυστέρηση σε εξετάσεις όπως ακτινογραφίες, αξονικές τομογραφίες, υπέρηχους και άλλες εκτιμήσεις.
Κοντά σε αυτά, περιστατικά λιμνάζουν στις κλινικές και στους διαδρόμους του νοσοκομείου πάνω σε φορεία και ράντζα, τα χειρουργεία καθυστερούν, όπως και τα εξιτήρια των ασθενών. Μόνο στη διάρκεια της εφημερίας στα Επείγοντα Περιστατικά οι προσελεύσεις των ασθενών ξεπερνούν τις 1.000 και απ' αυτούς 160-200 εισάγονται για νοσηλεία με αποτέλεσμα να είναι μονίμως κατειλημμένες οι 650 κλίνες και να χρειάζονται 100-120 ράντζα.
Οπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν γίνει προσλήψεις με το απαραίτητο προσωπικό. Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν οδυνηρά αποτελέσματα μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο δέκα πολύτιμων κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) τις τελευταίες μέρες. Επίσης, παραμένουν κλειστοί χώροι και κλινικές όπως αυτή των Νεογνών και η Ουρολογική η οποία λειτουργεί ως κοιτώνας γιατρών...


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Ο νέος «Οργανισμός» μειώνει κρεβάτια και προσωπικό
Από «ειδικό ογκολογικό» το νοσοκομείο υποβαθμίζεται σε «γενικό αντικαρκινικό»
Επί ποδός είναι οι εργαζόμενοι του αντικαρκινικού νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ μετά τη δημοσίευση του νέου Οργανισμού.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν χτες στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο νοσοκομείο από το σωματείο των εργαζομένων, το νοσοκομείο από «Ειδικό Ογκολογικό» υποβαθμίζεται σε «Γενικό Αντικαρκινικό» πετσοκόβοντας μόνιμο προσωπικό και κρεβάτια. Ενδεικτικά ο νέος οργανισμός προβλέπει:
  • 799 θέσεις εργασίας από 1.057 που προέβλεπε ο προηγούμενος. Δηλαδή, μείωση θέσεων κατά 258!
  • Τα κρεβάτια από 500 μειώνονται σε 410.
  • Τα δύο Ογκολογικά - Χημειοθεραπευτικά τμήματα γίνονται ένα, όπως και τα δύο Ακτινοθεραπευτικά και δύο Χειρουργικά Τμήματα.
Και όχι μόνο αυτό, στις 29 Γενάρη θα απολυθούν 58 εργαζόμενοι (25 νοσηλευτές και οι υπόλοιποι από τις διοικητικές υπηρεσίες) που είχαν προσληφθεί μέσω ΜΚΟ και κάλυπταν στοιχειώδεις ανάγκες, ενώ στη σύσκεψη αναδείχτηκε η ανάγκη μονιμοποίησής τους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Παρά την τραγικότητα της κατάστασης, η πλειοψηφία του σωματείου παρουσιάζει ως ...διεκδικητικό πλαίσιο όπως αυτό αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου (ΠΑΣΚΕ που έγινε ΔΗΜΑΡ) «πρόσληψη προσωπικού, να μη γίνουν συμπτύξεις και συγχωνεύσεις κλινικών». Οπως ανέφερε, αύριο Πέμπτη θα γίνει στο νοσοκομείο στάση εργασίας 7 το πρωί με 12 το μεσημέρι και «επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας»! Στάση που προκάλεσε τις αντιδράσεις των εργαζομένων που ήταν στη σύσκεψη αλλά και της Λαϊκής Επιτροπής Πειραιά, των εκπροσώπων της ΠΕΣ/ΝΑΤ (Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ) που συμμετείχαν στη σύσκεψη.
Η γραμματέας του σωματείου Μαρία Ταναΐνη, εκπροσωπώντας την Επιτροπή Αγώνα ΠΑΜΕ «Μεταξά», κατέθεσε το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει βασικό άξονα αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία με αναβαθμισμένες ποιοτικά υπηρεσίες, για το λαό με εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κάλεσε τους εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους, νέους, γυναίκες να «ορθώσουν μέτωπο απέναντι σε αυτή την πολιτική», τονίζοντας ότι «δεν είναι μονόδρομος η εξαθλίωση. Μονόδρομος είναι η ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες». Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η τοποθέτηση του Ν. Ξουράφη, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, επικεφαλής της Γραμματείας Πειραιά ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας την ανάγκη του συντονισμού της δράσης των εργαζομένων στα τρία νοσοκομεία του Πειραιά.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου