ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Η Κοπή της πίτας..........



Σήμερα είχαμε "την κοπή της πίτας" στο δώμα του Νοσοκομείου παρουσία της διοίκησης και πλήθους εργαζομένων και εκπροσώπων των τομέων αλλά και των συνδικαλιστικών οργάνων του Νοσοκομείου μας!!!

Από διοικητικής πλευράς οι συνήθεις ευχαριστίες και ευχολόγια αλλά τσιμουδιά για τους λόγους που φτάσαμε στο να είναι δύσκολες οι καταστάσεις και οι καιροί!!!

Τσιμουδιά για την απαξίωση των Νοσοκομείων ή την αιτία που απαξιώνεται η δημόσια Υγεία και το κοινωνικό κράτος (όσο κοινωνικό ήταν τέλος πάντων)!!
Σαφώς και ελέχθη, ότι χωρίς την φιλότιμη προσπάθεια των ιατρών και των νοσηλευτών μας και χωρίς την διάθεση τους για συνεργασία δεν θα ήταν εφικτή η παροχή των υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε , αλλά καμία κουβέντα για την απλήρωτη και κουτσουρεμένη αμοιβών εργασία που παρέχουν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας και γιατί οδηγηθήκαμε στο σημείο αυτό!!!
Περιττό να πούμε ότι δεν αναφέρθηκαν οι ζοφερές προοπτικές που ακολουθούν από εδώ και στο εξής ,ότι δηλαδή θα μειωθούν τα κρατικά κονδύλια για τις αμοιβές των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού και γενικά θα περικοπούν από την δημόσια υγεία ακόμα περισσότερα χρήματα το 2013!!!
Αυτά ανήκουν στα ψιλά γράμματα ..........φαίνεται!!!
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπόλοιποι της παρέας, όπως Ιατρική υπηρεσία, Υπεύθυνη νοσηλευτικής και πρόεδρος σωματείου(ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ) που διαπίστωσαν ελλείψεις προσωπικού και γνωστά αλλά ακίνδυνα θέματα.
Άλλοι μίλησαν ότι είναι καιρός για ανάπτυξη, όπως και ο σωτήρας Σαμαράς,άλλοι για ανάγκη προσλήψεων αλλά και για διαφωνίες στο να μην περάσουν κάποια θέματα στο ΔΣ που έθιγαν εργασιακά ζητήματα .......

Μέχρι που ήρθε η σειρά μας........ και τους κόπηκε λίγο ο βήχας , και κάποιοι ξεροκατάπιναν σαν να είχαν κόμπο στο λαιμό τους!!

Χωρίς πολλά πολλά από χαιρετούρες, και με ένα απλό "χρόνια πολλά", μπήκαμε στο ψητό και ξεκαθαρίσαμε ότι από εμάς δεν θα ακούσουν ευχολόγια και ευχαριστίες την στιγμή που ο Λαός μας δέχεται ολομέτωπη επίθεση από την πλουτοκρατία και οι μισθοί και το βιωτικό επίπεδο των εργαζομένων οδηγούνται στην απόλυτη εξαθλίωση!!!
Είπαμε ότι κινούμαστε σε άλλο επίπεδο και προσπαθούμε να ενώσουμε και να ανασυντάξουμε το νοσοκομειακό κίνημα μαζί με μαζικούς φορείς και συνδικάτα που αντιμάχονται αυτή την πολιτική που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και στην απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας σε πορεία αντιπαράθεσης με τις επιταγές της πολιτικής των μνημονίων και της πλουτοκρατίας!!!
Ζητήσαμε να μην βάλουν κάτω το κεφάλι ,και να συσπειρωθούν οι γιατροί γύρω από το νέο ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ για να βάλουμε τέλος στην πορεία προς το κατήφορο και να ξαναδιεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας με αγωνιστική διάθεση χωρίς άλλους συμβιβασμούς σε ένα ενιαίο μέτωπο με άλλους εργαζομένους, μαζικούς φορείς και συνδικάτα.
Ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς δεν θα δεχτούμε άλλους συμβιβασμούς αλλά ούτε άλλα πισωγυρίσματα, θα αγωνιστούμε οργανωμένα και με σύστημα για να συσπειρώσουμε όλο και περισσότερους στον στόχο αυτό συγκροτώντας μαζί με άλλους φορείς το μέτωπο της Υγείας για να αντιπαλέψουμε την λαίλαπα!!!

Τέλος χαιρετίσαμε με ένα απλό "Καλό 2013" και κατεβήκαμε από το βήμα......


ΥΓ: Μετά από μία στιγμή αμηχανίας ........ξέσπασαν δυνατά χειροκροτήματα από τους εργαζόμενους!!!!!
 
ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου