ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Δ/ΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΊΑ




Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες,

Σήμερα , 13.02.2014 , παρουσία του Διοικητή , της ιατρικής υπηρεσίας και των Δ/ντών των Κλινικών και των ΚΥ έγινε συνάντηση για τα εφημεριακά ζητήματα και για άλλα φλέγοντα θέματα που αφορούσαν την λειτουργία των Επειγόντων Ιατρείων του Γ.Ν.Χαλκίδας.

Η διοίκηση δεσμεύτηκε να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν με την περικοπή ποσού από τις πρόσθετες εφημερίες του Δεκεμβρίου 2013, που θα εξομαλυνθεί τελικά με τις εφημερίες του Φεβρουαρίου.

Για τα εφημεριακά ακούστηκαν πολλές απόψεις, πλην όμως δεσμεύτηκαν οι Κλινικές να καταθέσουν εκ νέου απόψεις για την ασφαλή εφημέρευσή τους και να τεθούν υπ΄όψην της νέας Διοίκησης.

Η παρέμβαση του προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ , περιείχε την τοποθέτηση ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά κυρίως θέμα υποστελέχωσης των τμημάτων που καλούνται να βγάλουν την τριπλάσια πλέον δουλειά με το ελάχιστο απομείναν προσωπικό και με δεδομένο ότι τα ΤΕΠ δεν λειτουργούν σε αρκετές περιπτώσεις σαν διαλογή περιστατικών αλλά μόνο για να καλούν τους γιατρούς ειδικοτήτων χωρίς αξιολόγηση των περιστατικών από τους υπάρχοντες σε αυτά, υπηρετούντες συναδέλφους.

Η διοίκηση παρενέβην τότε κατηγορηματικά και είπε ότι τα ΤΕΠ δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ δεν έχει τελειώσει η διεργασία του ΕΟΠΥΥ και δεν έχει τελειώσει η υλοποίηση του ΠΕΔΥ. Συνεπώς ΤΕΠ δεν έχουμε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας παρά μόνο Εξωτερικά Ιατρεία Επειγόντων Περιστατικών πράγμα που σημαίνει ότι θα λειτουργούν τα Ιατρεία του Παθολογικού και του Χειρουργικού τομέα.

Στην βάση αυτή θα εισηγηθούμε σαν ΕΙΝΝΕΥΒ και για την ομαλή λειτουργία της εφημέρευσης τόσο των κλινικών ,όσο και των επειγόντων εξωτερικών Ιατρείων , νέο σχέδιο εφημέρευσης το οποίο θα καθορίζει νέο τρόπο εφημέρευσης των κλινικών ειδικοτήτων βάσει της μη ύπαρξης ΤΕΠ και βάσει του ισχύοντος οργανισμού των Εκτάκτων Εξωτερικών Ιατρείων που έχει σιωπηλά ατονίσει.

Για την ΕΙΝΝΕΥΒ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Χαλκίδας -Κύμης-Καρύστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου