ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ


Σήμερα συνεκλήθη σε σώμα το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Χαλκίδας-Κύμης-Καρύστου.
Εκτός από τα θέματα ρουτίνας τα οποία αφορούσαν λειτουργικές κυρίως δαπάνες ετέθησαν και μερικά θέματα τα οποία θεωρούμε σαν ΕΙΝΝΕΥΒ ότι αποτελούν θέματα ζωτικής σημασίας για την καθημερινή λειτουργία του Ιατρονοσηλευτικου προσωπικού και όχι μόνο.
Επίσης ετέθησαν υπόψη του Διοικητή τα αιτήματα των κλινικών που μου διαβίβασαν οι κλινικές (Χειρουργική, Παιδιατρική,Αναισθησιολογικό,Ακτινολογικό) καθώς και η πρότασή μου για την εύρυθμη λειτουργία των Εκτάκτων Εξωτερικών Ιατρείων και η διοίκηση δεσμεύτηκε να τα μελετήσει και να αποφανθεί στο επόμενο ΔΣ.
Αυτό με το οποίο διαφώνησα κάθετα είναι η σκοπιμότητα της προμήθειας μηχανημάτων χτυπήματος καρτελών παρουσίας θέμα που θα τεθεί και υπόψη της ΓΣ των συναδέλφων.
Το τελευταίο όμως το οποίο θεωρώ ανυπόστατο και σαν σκέψη και σαν έγγραφο είναι η οδηγία της 5ης ΔΥΠΕ για την αύξηση του ωραρίου λειτουργίας των Τακτικών Ιατρείων(βλέπε σχετική φωτό)* λόγω των αυξημένων αναγκών της προσέλευσης ασφαλισμένων του πρώην ΕΟΠΥΥ πράγμα που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση του έργου του ήδη υποστελεχωμένου Νοσοκομείου.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ θα τοποθετηθεί και επίσημα στην αυριανή απόφαση του ΔΣ της για τα ανωτέρω πλην όμως πληροφορώ τους συναδέλφους ότι απέναντι σε τέτοιες πολιτικές και μεθοδεύσεις θα σταθούμε κάθετα ενάντιοι.
Δεν είναι δυνατόν το ήδη υποπληρωμένο , επιβαρυμένο και κουτσουρεμένο προσωπικό του Νοσοκομείου να βάλει πλάτες για να πετύχει η πολιτική της υποβάθμισης και της απαξίωσης της Δημόσιας Υγείας της χώρας.
Διαχειριστές της μιζέριας τους δεν θα γίνουμε.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

*

ΥΓ: Η πολιτική του υπουργείου Υγείας όπως εκφράζεται μέσω του απαράδεκτου εγγράφου-οδηγία από την 5η ΔΥΠΕ για την αύξηση του ωραρίου λειτουργίας των Τακτικών Ιατρείων ,για να καλύψουν την αυξημένη προσέλευση των ασφαλισμένων του πρώην ΕΟΠΥΥ !
Και απαντάμε : Οποιος γεννάει ......ΠΕΔΥ , να έχει και την δυνατότητα να το αναθρέψει! Στις πλάτες του υποπληρωμένου Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των ήδη υποστελεχωμένων δημόσιων νοσοκομείων δεν θα στηριχθεί η απαράδεκτη πολιτική της συρρίκνωσης και της υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου