ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΞΩΤ.ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ



Τα έκτακτα εξωτερικά Ιατρεία του Γ.Ν. Χαλκίδας βάσει του οργανισμού του Νοσοκομείου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 3479 / 31.12.2012 διαχωρίζονται σε Παθολογικό και Χειρουργικό Έκτακτο ΕΙ.
Το ΤΕΠ αναφέρεται σαν τμήμα , πλην όμως άνευ οργανογράμματος και χωρίς αναφορά στην στελέχωσή του.
Στα ανωτέρω Έκτακτα Ιατρεία , εφημερεύουν οι Ιατροί (ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι ) των ανωτέρω Κλινικών (Παθολογική, Χειρουργική) που είναι και οι κλινικές υποδοχής ,διαλογής και αξιολόγησης όλων των περιστατικών που προσέρχονται στα εν λόγω Ιατρεία.
Το σχήμα εφημέρευσης των Ιατρών που εφημερεύουν στα Έκτακτα Ιατρεία  συντάσσεται και στελεχώνεται από τις ανωτέρω Κλινικές (Παθολογική ,Χειρουργική) ανάλογα με την οργανική τους σύνθεση και με γνώμονα την επιστημονικά ασφαλή εφημέρευση.
Οι κλινικές ειδικοτήτων του Νοσοκομείου εφημερεύουν ,με ανάλογο ασφαλές πρόγραμμα , και συνεπικουρούν το έργο των Εκτάκτων Ιατρείων. Εφημερευεύουν πρωτίστως για τους νοσηλευόμενους ασθενείς των Κλινικών αλλά και για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών των Εκτάκτων Ιατρείων.
Οι Ιατροί εφημερεύοντες των Κλινικών καλούνται από τους εφημερεύοντες των Κλινικών των Εκτάκτων Ιατρείων, και αφού έχει προηγηθεί η αντικειμενική και κλινική εκτίμηση του ασθενούς ( κλινικοεργαστηριακός έλεγχος) και κρίνεται αναγκαία η συνδρομή του εκάστοτε Ιατρού ειδικότητας. Η κλήση του ιατρού ειδικότητας γίνεται πάντα από τον εκάστοτε εφημερεύοντα του οικείου Ιατρείου.
Επικουρικά για την διαλογή και μόνο των προσερχομένων περιστατικών, ορίζεται ένας υπεύθυνος ειδικευμένος Ιατρός (Γεν. Ιατρικής) με κύριο μέλημα την διαλογή και κατεύθυνση του περιστατικού στο ανάλογο Ιατρείο (Παθολογικό ή Χειρουργικό), αλλά και την αξιολόγηση του εκτάκτου (επείγοντος) χαρακτήρα του περιστατικού.
Ο ανωτέρω Ιατρός θα εφημερεύει καθημερινά στον χώρο των Εκτάκτων ΕΙ.
Οι Ιατροί του Ακτινολογικού Τμήματος προκειμένου να συνδράμουν στο βαρύ έργο της εφημέρευσης των Εκτάκτων ΕΙ , θα πρέπει να γνωματεύουν με σύντομο σχόλιό τους την ζητούμενη απεικονιστική εξέταση ( ακτ/φία, U/S , CT scan) προκειμένου να τεθεί η διάγνωση όσο το  δυνατόν συντομότερα από τους παραπέμποντες Ιατρούς των Εκτάκτων ΕΙ. Οι παραπέμποντες Ιατροί των Εκτάκτων ΕΙ θα πρέπει να συνοδεύουν το παραπεμπτικό τους με σύντομο σχόλιο ιστορικού του ασθενούς(πχ. Κάκωση ΠΧΚ κατόπιν πτώσεως).

Η παρούσα οδηγία μπορεί να τεθεί σε άμεση εφαρμογή και ισχύει μέχρι την πλήρη λειτουργία, του ΤΕΠ σαν αυτόνομο τμήμα και παράλληλα έως την πλήρη λειτουργία του ΠΕΔΥ ,όπου και θα γίνεται πλέον η πρωτοβάθμια διαλογή και αξιολόγηση της  πλειονότητας των ασθενών.-





ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου