ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Κλείνουν οκτώ δημόσια νοσοκομεία και το ΙΕΝΘΥΑΕ μέσα στον Αύγουστο - σε «κινητικότητα» 1.618 εργαζόμενοι

Παύση λειτουργίας τον Αύγουστο για οκτώ δημόσια νοσοκομεία, πέντε στην Αθήνα και τρία στη Θεσσαλονίκη, και για το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος, Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ) στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε επί της ουσίας σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Οι 1.618 εργαζόμενοι των οκτώ νοσοκομείων και του ΙΕΝΘΥΑΕ, αλλά και από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας θα ενταχθούν στις 23 Αυγούστου σε κινητικότητα καθώς θα εκδοθούν οι ονομαστικές λίστες. Οι υγειονομικές μονάδες που αλλάζουν χαρακτήρα -κάποια θα λειτουργούν σαν Κέντρα Υγείας και κάποια σαν μονάδες του ΕΟΠΥΥ- είναι:
 Στην Αθήνα: 
Πολυκλινική,
 Πατησίων, 
«Αμαλία Φλέμινγκ», 
«Σπηλιοπούλειο», 
«Αγία Βαρβάρα» 

 Στη Θεσσαλονίκη:
 Ειδικών Παθήσεων, 
Αφροδίσιων νοσημάτων, 
«Παναγία» 
και το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος, Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ). 
 Ο σχεδιασμός για την Αθήνα: Το προσωπικό του ΓΝ Πατησίων προτείνεται να μεταφερθεί κυρίως προς τις δομές του νοσοκομείου «Αγ. Ανάργυροι» και του «Παμμακάριστος». Το ιδιόκτητο κτήριο θα δοθεί για χρήση στον ΕΟΠΥΥ. Η Πολυκλινική προτείνεται να μετατραπεί σε Αστικού Τύπου Κέντρο Υγείας και Χρόνιων Νοσημάτων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και ως σημείο εξυπηρέτησης πολιτών για έκδοση πιστοποιητικών υγειονομικής φύσεως. 
 Για το «Σπηλιοπούλειο» Νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη» προβλέπεται η δημιουργία Παθολογικού Ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας, Κέντρου Ακτινοθεραπείας και Ακτινοχειρουργικής και η λειτουργία εξωτερικών Ιατρείων μιας στάσης (One stop) για έκδοση πιστοποιητικών. 
 Το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» αλλάζει χαρακτήρα από Γενικό Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο Αποκατάστασης και θα λειτουργεί σε καθεστώς μερικής εφημερίας. 
 Το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» μετατρέπεται σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία που η λειτουργία τους θα γίνεται σε 2 βάρδιες. 
 Ο σχεδιασμός για τη Θεσσαλονίκη: θα γίνει:
 Μεταφορά 91 ατόμων από το Νοσοκομείο Ειδικών παθήσεων Θεσσαλονίκης στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου».
 Η μεταφορά 37 ατόμων από το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».
 Μεταφορά 107 ατόμων από το ΓΝΘ «Άγιος Παύλος» - παράρτημα «Παναγία», 87 ατόμων στο Πανεπιστημιακό ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και 20 ατόμων στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο». 
 Πέραν της μεταφοράς του προσωπικού θα υπάρξει και αντίστοιχη μεταφορά των κλινικών, όχι όμως με τη μορφή της κινητικότητας, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν εμπίπτει στην κινητικότητα (ιατροί του ΕΣΥ, ειδικευόμενοι). 
 «Λουκέτο» μπαίνει στο Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος, Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας και το προσωπικό θα μεταφερθεί σε δομές του ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία» και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας». 
 Απειλές για απολύσεις Παρότι ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «οι τίμιοι εργαζόμενοι» δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, τρομοκράτησε με εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας και έξοδο από το ΕΣΥ για όσους προβαίνουν σε «παράνομες πράξεις». Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» - συμβολική κατάληψη της διοίκησης και κλείσιμο Ταμείων την περασμένη βδομάδα - είπε πως όσοι προκαλούν βλάβη στα έσοδα του νοσοκομείου θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα στο δημόσιο, ενώ κινείται αυτεπάγγελτα πειθαρχική διαδικασία, κάτι που εν μέσω κινητικότητας δεν είναι «καθόλου καλή ιδέα».

 πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου