ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Εκβιάζει για να περάσουν μέτρα σε βάρος της υγείας του λαού


Ο υπουργός είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως για να μην εφαρμοστεί η πληρωμή 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία που προβλέπεται να ισχύσει από 1.1.2014, θα πρέπει επιτευχθούν «οικονομικοί στόχοι». Αυτό σημαίνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος της υγείας του λαού
Εναν ωμό εκβιασμό απηύθυνε χτες μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης. Προειδοποίησε πως αν δεν «προχωρήσουν» το επόμενο διάστημα τα νέα μέτρα σε βάρος της υγείας του λαού, τότε, θα υλοποιηθεί το 25ευρω χαράτσι που θα πληρώνουν οι ασθενείς για να κάνουν εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο μέτρο είναι ήδη ψηφισμένο από το Νοέμβρη του 2012. Και προβλέπει ότι από 1/1/2014 κάθε ασθενής θα πληρώνει 25 ευρώ σε περίπτωση που θα κάνει εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή χορήγησης φαρμάκων. Να σημειώσουμε ότι σήμερα η εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο δε χρεώνεται. Ετσι, ο υπουργός Υγείας αξιοποιεί το «μέτρο που έρχεται», ώστε να εκβιάσει για την υλοποίηση μέτρων όπως νέα κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, νοσοκομείων, νέες περικοπές προσωπικού και να τα παρουσιάσει σαν τέτοια που συμφέρουν το λαό, αφού με αυτόν τον τρόπο δε θα αυξηθούν τάχα οι πληρωμές στα δημόσια νοσοκομεία.
Οταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιβολής των 25 ευρώ, είπε: «Οπως ξέρετε, οι επόμενες δράσεις είναι πάντα υπό διαπραγμάτευση. Αυτό σημαίνει ότι όταν έρχεται η τρόικα εμείς επιλέγουμε τι θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε, ποιο μέτρο μπορεί να αποδώσει και ποιο όχι. Αν, λοιπόν, επιτύχουμε τους οικονομικούς μας στόχους αυτό το μέτρο δεν θα υλοποιηθεί. Αν όχι, θα πρέπει να υλοποιηθεί. Οσον αφορά όμως το τρέχον έτος, το 2013, πρώτον όχι μόνο επιτυγχάνουμε τους προϋπολογισμούς αλλά είμαστε καλύτερα από το στόχο, και δεύτερον με τις συγχωνεύσεις που κάνουμε και τις μεταρρυθμίσεις μειώνουμε περαιτέρω το κόστος της υγείας και άρα μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το μέτρο, αν κάνουμε τη δουλειά μας».
Η κοροϊδία του υπουργείου Υγείας - με αρκετή δόση εκφοβισμού - προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα και να μην υπάρξουν αντιδράσεις ενάντια στην κατάργηση 8 δημόσιων νοσοκομείων είναι απίστευτη! Η περαιτέρω μείωση του «κόστους της Υγείας» που είναι ο στόχος, σημαίνει ακριβώς περισσότερες πληρωμές για τους χρήστες των δημόσιων νοσοκομείων. Σημαίνει ότι, αφού το κράτος χρηματοδοτεί λιγότερο τη λειτουργία των νοσοκομείων, τα νοσοκομεία πρέπει να αναζητήσουν έσοδα στις τσέπες των ασθενών και των ασφαλισμένων. Γι' αυτό, άλλωστε, επιβλήθηκε το 5ευρω εισιτήριο. Γι' αυτό υπάρχει τιμολόγιο εξετάσεων στα νοσοκομεία. Γι' αυτό ορισμένα νοσοκομεία - όπως το Αιγινήτειο - δεν δέχονται πια ασθενείς με βιβλιάριο Πρόνοιας, αφού το κρατικό κονδύλι γι' αυτούς τους ασθενείς καταργήθηκε.
Πρόκειται για ψέμα ότι η μείωση του κόστους της υγείας ευνοεί τον λαό. Πού θα απευθυνθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες των νοσοκομείων που καταργούνται; Στα εναπομείναντα νοσοκομεία με τις πολύμηνες αναμονές. Δηλαδή περισσότεροι θα «σπρώχνονται» είτε στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων πληρώνοντας 40, 50, 60 ευρώ την επίσκεψη, είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Θα πάρει άλλους στη θέση των «επίορκων»;
Αφορμή για περικοπές του ήδη ελλειμματικού προσωπικού είναι και η έξοδος από το ΕΣΥ των επίορκων και όσων έχουν πλαστά πτυχία. Απόδειξη γι' αυτό είναι πως δε θα προσληφθούν άλλοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις, στη θέση τους. Δηλαδή πάλι χαμένοι θα είναι οι ασθενείς και οι επισκέπτες των δημόσιων νοσοκομείων.
«Οι επίορκοι είναι μεγάλο ζήτημα και όχι τόσο απλό. Επειδή η ολοκλήρωση των διαδικασιών μπορεί να πάρει χρόνια, εγώ προχωρώ σε αυτοδίκαιη αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στέλνω ένα μήνυμα ότι το πάρτι τελείωσε. Εχω ήδη θέσει πάνω από 50 άτομα σε αυτοδίκαιη αργία. Το Υπουργείο Υγείας θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του σε όσους κοροϊδεύουν τον πολίτη. Δεν γνωρίζω τον αριθμό των γιατρών που έχουν πλαστά πτυχία. Δεν είναι δουλειά του Υπουργού. Οταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα γνωρίζουμε», είπε ο υπουργός Υγείας.
Γνωστή η καραμέλα των «πάρτι» και όσων «έπιναν στην υγειά των κορόιδων», ώστε να πάρει τον κόσμο με το μέρος του, όμως δεν απαντάει το υπουργείο Υγείας: Θα πάρει προσωπικό στη θέση τους ή θα κλείσουν ολόκληρα τμήματα, όπως έγινε και με το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Παίδων «Αγία Σοφία»;

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου