ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει την αυριανή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ



Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 22 Αυγούστου 1013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ξεκινά σήμερα το σχέδιο της εκκένωσης 8 Νοσοκομείων του ΕΣΥ. Μέχρι τέλους του χρόνου θ΄ ακολουθήσουν πολλά ακόμη Νοσοκομεία σ΄ όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα αναπτύσσεται η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων γιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ μέσω της περίφημης κινητικότητας, η οποία είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις.
Είναι εγκληματικό να διαλύονται Νοσοκομεία και εκατοντάδες Κλινικές του ΕΣΥ όταν η προσέλευση ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας υπερβαίνει το 40%, όταν είναι κλειστά 170 κρεβάτια ΜΕΘ και κινδυνεύουν κάθε μέρα 40 διασωληνωμένοι ασθενείς που μένουν εκτός Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας, όταν η αναμονή στα επείγοντα ξεπερνά πολλές φορές τις 8 ώρες και όταν το ραντεβού σε Τακτικά Ιατρεία του ΕΣΥ ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις και τον ένα χρόνο.
Ο κ. Γεωργιάδης εκφωνώντας το σκονάκι που του διοχέτευσε η τρόικα προσπαθεί να πείσει τους πολίτες πως κλείνοντας Νοσοκομεία κάνει την περίθαλψη καλύτερη!
Ποιος τον πιστεύει;
Ήδη γιατροί και εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου. Η ΟΕΝΓΕ συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα για να εκτιμήσει την κατάσταση και να μορφοποιήσει τις αντιδράσεις των γιατρών, ενώ η Ομοσπονδία των εργαζομένων πραγματοποιεί αύριο στάση εργασίας και συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας.   
Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υγεία που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ αύριο Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013, ως μια ακόμα ευκαιρία να εκδηλωθεί ένα πλατύ κίνημα υπεράσπισης των δημοσίων δομών υγείας και γενικότερα των υπηρεσιών που παρέχουν κοινωνικά αγαθά. Να εκφραστεί η αντίθεση όλων των εργαζομένων στα λουκέτα σε Νοσοκομεία και τις δομές του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τις χιλιάδες διαθεσιμότητες των υγειονομικών υπαλλήλων.
Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις γιατρών να δώσουν μαζί με τους υγειονομικούς δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2013, στις 12 το μεσημέρι, κάτω από το Υπουργείο Υγείας,  που οργανώνει ηΠΟΕΔΗΝ και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επιχείρηση διάλυσης της Δημόσιας Υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                                                    ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου