ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Αγώνας για την Υγεία του λαού

Όλα τα «μέσα» χρησιμοποιούν κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας για να περάσουν και νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος της Υγείας του λαού. Φοβερίζουν με νέα χαράτσια αν δεν περάσουν οι περικοπές, υπόσχονται πως δε θα γίνουν απολύσεις, ακόμη και ότι θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες Υγείας με την κατάργηση νοσοκομείων! Και χρησιμοποιούν σκόπιμα την πιθανότητα να μην υλοποιηθεί το 25 ευρώ χαράτσι για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία (σήμερα δεν πληρώνει ο ασθενής για εισαγωγή), που έχει ψηφιστεί και αναμένεται να ισχύσει από 1.1.2014, για να εκβιάσουν. Να περάσουν, δηλαδή, πιο εύκολα και νέα μέτρα, νέες καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, κρεβατιών, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις προσωπικού. Εξάλλου, διακηρυγμένος στόχος των τελευταίων κυβερνήσεων είναι η κατάργηση 774 τμημάτων - κλινικών και 10.000 κρεβατιών. Αλλά και οι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων υποδοχής είναι στον «αέρα». Με τους πρόσφατους Οργανισμούς των νοσοκομείων καταργήθηκαν κενές οργανικές θέσεις κι επομένως οι εργαζόμενοι μπορεί να θεωρηθούν, όχι τώρα, αλλά σε επόμενη φάση, «υπεράριθμοι».
Πάντως, είπε και μία αλήθεια το υπουργείο Υγείας. Πως τα μέτρα αυτά είναι προαποφασισμένα εδώ και μία δεκαετία και βρέθηκε τώρα η κατάλληλη ευκαιρία - εν μέσω κρίσης - να εφαρμοστούν «χωρίς να ανοίξει μύτη», όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Υγείας. Οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις και οι διαθεσιμότητες θα επεκταθούν και σε άλλες μονάδες Υγείας, αφού τα σχέδια της κυβέρνησης και οι κατευθύνσεις της ΕΕ έχουν συγκεκριμένους στόχους: Περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργούν με δικά τους έσοδα, με 5ευρω εισιτήριο για τα εξωτερικά ιατρεία και 25ευρω για την εισαγωγή του ασθενούς στο δημόσιο νοσοκομείο, πουλώντας εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπεία. Ταυτόχρονα, μειώνεται το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος» και εξοικονομούνται χρήματα και κίνητρα για επενδύσεις, ενώ από τα μεγάλα κενά θα εξασφαλιστεί νέα πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα. Όσες δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις, θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό που ήδη ισχύει, θα ενταθεί.
Στις 23 Αυγούστου πρέπει όλοι οι υγειονομικοί, οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, ασθενείς, άνεργοι να είναι έξω από το υπουργείο Υγείας. Να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των Γραμματειών Αττικής και Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στις καταργήσεις νοσοκομείων, ενάντια στις διαθεσιμότητες, ενάντια στα νέα μέτρα που επιχειρεί να περάσει εκβιαστικά η κυβέρνηση σε βάρος της Υγείας του λαού. Να διαψεύσουν το υπουργείο Υγείας που λέει πως ο λαός θέλει τις μεταρρυθμίσεις. Ο λαός έχει πληρώσει με βαριά φορολογία, με εισφορές, με απευθείας πληρωμές και τώρα λένε πως «δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία». Και η οικογένεια, ο άνεργος, ο χαμηλόμισθος, ο συνταξιούχος, πού θα βρουν τα λεφτά και μάλιστα για ένα θέμα «ζωής και θανάτου» όπως είναι οι υπηρεσίες Υγείας; Αυτόν τον αδίστακτο εκβιασμό, αυτό το «μαχαίρι» που έχει μπήξει η κυβέρνηση στο λαιμό του λαού, πρέπει να της αντιστραφεί γιατί σήμερα μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για δωρεάν πρόσβαση όλων σε αποκλειστικά δημόσιες δομές, όπου θα έχουν όλοι δικαίωμα στην πρόληψη και τη θεραπεία, ανεξάρτητα από την «τσέπη» τους.

πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου