ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ............ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΫΠΕΥΘΥΝΩΝ

Μία απάντηση στις διάφορες εξαγγελίες και .........μυθοπλασίες των ανευθυνοϋπεύθυνων για την Δημόσια Υγεία

Οταν από την μία έχουμε μια υπεύθυνη δύναμη που απηχεί την θέση αλλά και την επιστημονική γνώμη ,όπως η ΕΙΝΝΕΥΒ σήμερα ,που αισθανόμενη τον θεσμικό της ρόλο,επεμβαίνει και όχι μόνο συνθηματολογεί αλλά προτείνει λύσεις και δείχνει πως πρέπει να αναβαθμιστούν οι Δημόσιες υπηρεσίες Υγεία στην Εύβοια (http://einnev.blogspot.gr/2013/05/blog-post_15.html - http://einnev.blogspot.gr/2013/08/blog-post_9.html), και από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας και των διαχειριστών της πολιτικής του,το μόνο που ακούμε είναι πεζή οικονομική διαχείριση..........

Τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε σαν επιστήμονες είναι ότι να ........ΚΟΨΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, γιατί τα χρήματα για φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών δεν σας έλειψαν και χρήματα για τους τοκογλύφους των Hedge Funds έχετε............για την ορθή και επιστημονικά σχεδιασμένη ανάπτυξη της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ .............δεν έχετε, γιατί δεν έχετε την πολιτική βούληση για να την υποστηρίξετε.

Ο σκοπός και ο στόχος τόσο της συγκυβέρνησης αλλά και των ακολούθων της είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συρρίκνωση των δωρεάν παρεχομένων δημοσίων υπηρεσιών (της Υγείας συμπεριλαμβανομένης) και η παραχώρηση μεγαλύτερου τομέα επιχειρηματικής δράσης σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις τόσο στους τομείς της ενέργειας,της διαχείρισης των φυσικών πόρων αλλά και της Υγείας.

Περί αυτού πρόκειται και δεν τρέφουμε αυταπάτες...........!!

Πλην όμως από το, να κάνουν αυτή την άθλια οικονομικίστικη πολιτική μέχρι το ,να εκφέρουν γελοία επιχειρήματα περί δήθεν ,μη υπάρξεως ελλείψεων στα Νοσοκομεία ,ή περί υπάρξεως πλεονασμάτων όταν εισπράττουν πλέον 5ευρα και συμμετοχές ασφαλισμένων σε εξετάσεις και νοσήλια στα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα ..............πρέπει να μας προκαλούν το λιγότερο την συμπάθεια περί του φαιδρού του επιχειρήματος παρά περί του περισπούδαστου και του καινοτόμου!!!

Η στιγμή όμως που τους κάνει κοινωνούς της ασχετοσύνης με το αντικείμενο είναι, όταν επιχειρηματολογούν για την αναγκαιότητα ή όχι της υπάρξεως του ενός ή του άλλου τμήματος για την λειτουργία ενός Νοσοκομείου........... όπως η αναγκαιότητα της ύπαρξης ή μη του τμήματος  Αιμοδοσίας σε Νοσοκομείο πχ . Εκεί καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε με επιστημονικό τρόπο και προτιμούμε τον δρόμο της ...........σωφρόνου σιγής ,και του μοναχικού δρόμου της τεκμηριωμένης αλήθειας!!!

Είναι γεγονός ότι με "λογιστές" στα Νοσοκομεία .............μόνο λογιστικές αναλύσεις θα παράγουν και ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ..........βγάλτε τα συμπεράσματά σας ΟΛΟΙ .-

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου