ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΚΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ ΑΣΘΕΝΟΥΣ



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

H EINNEYB ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΣΥΜΒΑΝ ΩΣ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΑΡΩΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΥΨΩΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ.

ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΔΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΛΙΓΩΡΊΑ ΚΑΙ ΒΛΆΒΗ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΟΥ.

ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΌΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΣΥΜΒΑΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΆΛΛΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΦΡΑΣΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΆΛΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΩΝ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΝΝΕΥΒ 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ


Παραθέτουμε αυτούσια την αναφορά της συναδέλφου:




ΑΝΑΦΟΡΑ                                                              ΙΣΤΙΑΙΑ 14-8-2013
                ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΥ
        ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛ. Α΄- ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ                            Αρ. Πρωτ. 1072
      ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Κ.Υ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

   ΠΡΟΣ: Τον ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ του Κ.Υ.Ιστιαίας
   Κοιν: Πρόεδρο ΕΙΝΝΕΥΒ Κον Σώτο Αντώνιο


Κύριε Διευθυντά…….
Σας καταγγέλλω το συμβάν που έλαβε χώρα στις 13-8-2013 ημέρα Τρίτη και ώρα περί την 10,00 π.μ. στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Ισταίας .

Συνοδός ασθενούς η οποία προσήλθε προς εξέταση στο Ακτινολογικό Εργαστήριο όχι μόνο ήταν εξαρχής απαξιωτικός  προς το πρόσωπο μου και τον τρόπο εργασίας μου αλλά επιπλέον επέμενε να εξυπηρετηθούν προσκομίζοντας παραπεμπτικό το οποίο ήταν γραμμένο σε άλλο όνομα και χωρίς να έχουν τα δικά τους  βιβλιάρια υγείας.

Ζητώντας τα βιβλιάρια τους και το παραπεμπτικό με το σωστό όνομα άρχισα να δέχομαι έντονη φραστική επίθεση και από τους δύο και μετέπειτα ο σύνοδός άρχισε να κτυπάει το χέρι του στο τραπέζι φωνάζοντας μου ότι θα κάνω τις ακτινογραφίες επειδή αυτός το θέλει, άρχισε να με σπρώχνει όταν εγώ προσπάθησα να διαφύγω για να ζητήσω βοήθεια για την διευθέτηση του θέματος, συνέχισε να μου φράζει την έξοδο του Εργαστηρίου με το σώμα του και όταν προσπάθησα να πάρω τηλέφωνο τον Διευθυντή μου άρπαξε το ακουστικό από τα χέρια μου συνεχίζοντας να με απειλεί. Έντρομη κατάφερα κάποια στιγμή να του ξεφύγω και την ώρα που έτρεχα προς την έξοδο δέχτηκα δυνατή γροθιά στην
πλάτη .

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζεται καθώς όταν βγήκα επιτέλους στον κεντρικό διάδρομο του κτιρίου ήσασταν εκεί και σας ανάφερα εν΄ολίγοις με όση ψυχραιμία μου απέμενε το συμβάν ζητώντας να καλέσουμε την Αστυνομία.

Στο μεσοδιάστημα αυτό οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν είχαν εξαφανισθεί.
Η Αστυνομία ως γνωρίζεται προσήλθε άμεσα και βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της κατόπιν της καταγγελίας μου.
Σας υπενθυμίζω ότι, το περιστατικό συνέβη ενώ η Τεχνολόγος του Τμήματος απουσιάζει με κανονική άδεια και εγώ εξυπηρετώ μόνη το Τμήμα κάνοντας για πολλοστή φορά υπέρβαση καθήκοντος και αυτού που ο νόμος ορίζει σεβόμενη τον ευαίσθητο χώρο στον οποίο εργαζόμαστε και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Καταγγέλλω  την χειροδικία σε βάρος μου, την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά στο πρόσωπο μου ως Επιστήμονα και εργαζόμενης και επιφυλάσσομαι να προβώ στις νόμιμες ενέργειες ως ο νόμος ορίζει.

      Η Αναφέρουσα Ιατρός
     ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ

Επιμελ. Α΄- Ακτινοδιαγνωστικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου