ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Εντείνονται τα συμπτώματα δυσλειτουργίας


Με αναστολή λειτουργίας απειλείται η Παθολογική Κλινική. Παρέμβαση του ΠΑΜΕ για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά το νοσοκομείο
Με αναστολή της λειτουργίας της από 22 μέχρι και 30 Απρίλη απειλείται η Παθολογική Κλινική στο νοσοκομείο Πρέβεζας λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι εφημερίες δεν μπορούν να καλυφθούν και έτσι δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της παθολογικής κλινικής η οποία με βάση την οργανική σύνθεση έχει απομείνει με μόλις 2 γιατρούς σε υπηρεσία, τον διευθυντή και μια επιμελήτρια λόγω αντικειμενικών καταστάσεων (άδεια κύησης και ασθένεια δυο γιατρών που καλύπτουν οργανικές θέσεις).
Οι ελλείψεις στις οργανικές αυτές θέσεις της Παθολογικής Κλινικής επιδιώκονται όπως όπως να «μπαλωθούν» με αποσπασμένο γιατρό από το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού, που και αυτός συνταξιοδοτείται, και με «παρατασιακούς» ειδικευόμενους, που ενώ έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους έχουν πάρει ή επιδιώκεται να πάρουν παράταση για να καλύψουν τα κενά.
Οι περισσότερες εφημερίες στο νοσοκομείο γίνονται με εφημερίες ετοιμότητας, ακόμη και σε ζωτικά τμήματα όπως είναι η Παθολογική Κλινική , η μεγαλύτερη κλινική του νοσοκομείου. Η επικίνδυνη αυτή κατάσταση εις βάρος ασθενών και εργαζομένων επεκτείνεται, απειλεί και άλλα τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου. Το Παιδιατρικό τμήμα είναι χωρίς εφημερεύοντα παιδίατρο για 10 μέρες.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού επίσης απειλείται με αναστολή της λειτουργίας της αφού έχει απομείνει με 1 γιατρό. Το Πνευμονολογικό, το Γαστρεντερολογικό, το Νευρολογικό που έχουν απομείνει με 1 γιατρό εφημερεύουν όπως και η Ψυχιατρική Υποστήριξη μόνο 7 ημέρες το μήνα. Αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης αντεργατικής πολιτικής που μειώνει δραστικά τις κρατικές δαπάνες στην Υγεία - Πρόνοια προκειμένου να εξοικονομηθεί χρήμα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που κινδυνεύουν τα κέρδη τους από την κρίση και τον ανταγωνισμό.
Στα πλαίσια αυτής της βαθιά ταξικής πολιτικής ο προϋπολογισμός για το Νοσοκομείο Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας συνεχώς μειώνεται. Από 7,5 εκατομμύρια ευρώ το 2011, σε 6,6 εκατομμύρια ευρώ το 2012, και 5,8 εκατομμύρια ευρώ το 2013. Το ίδιο και το κονδύλι για τις εφημερίες από 1,8 εκατομμύρια ευρώ το 2011, σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ το 2012, και 1,2 εκατομμύρια ευρώ το 2013. Ο καινούργιος οργανισμός του νοσοκομείου (31/12/2012) μειώνει παραπέρα το προσωπικό. Οι θέσεις γιατρών μειώθηκαν από 57 σε 49 (ενώ υπηρετούν ακόμα λιγότεροι, 38 σε οργανική θέση και 4 επικουρικοί). Οι νοσηλευτές μειώθηκαν κατά 10, και το διοικητικό προσωπικό κατά 28. Από 1/12/2009 μέχρι 30/10 2012 το νοσηλευτικό προσωπικό μειώθηκε κατά 32%! Στα ΚΥ οι θέσεις ιατρών μειώθηκαν από 52 σε 25. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 11 γιατροί. Στο νέο οργανισμό δεν προβλέπεται το Ουρολογικό Τμήμα (παρά 1 ουρολόγος), δεν προβλέπεται το κέντρο ψυχικής υγείας - Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο, ούτε η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης - Ξενώνας «ΕΣΤΙΑ».
Παρέμβαση για το ζήτημα της Παθολογικής Κλινικής και όχι μόνο διεκδικώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα κάλυψης των κενών έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του νοσοκομείου. Πραγματοποίησαν περιοδεία στα τμήματα του νοσοκομείου καλώντας με σχετική ανακοίνωση ασθενείς και εργαζόμενους να βάλουν στην ημερήσια διάταξη του αγώνα το αποκλειστικά δημόσιο, καθολικά και δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας. Της πάλης για υγεία στην υπηρεσία των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων, των παραγωγών του πλούτου και όχι της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου