ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ «ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ» Εσπασαν τα μoύτρα τους οι νεοναζί μπρος στον οργανωμένο λαό


Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των κομμουνιστών στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα
Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να διοργανώσουν το Σάββατο πανελλαδικά «αιμοδοσία μόνο για Ελληνες».
Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα εξωτερικά ιατρεία. Εκεί βρίσκονταν ταξικά σωματεία και δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που χάρη στη μαζική παρουσία τους, σε συνδυασμό με τη σθεναρή αντίσταση των γιατρών, το νοσοκομείο αρνήθηκε να πάρει αίμα «μόνο για Ελληνες».
Χολωμένοι οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στον εικονολήπτη του Arcadiavoice.gr, πιάνοντάς τον από το λαιμό, ενώ του πήραν το κινητό τηλέφωνο ζητώντας του να διαγράψει το υλικό που είχε καταγράψει, προκειμένου να μη φαίνονται τα πρόσωπά τους. Υπήρξε άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων. Αμέσως μετά ο Ν. Γόντικας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατήγγειλε την επίθεση, τονίζοντας: «Να ποιοι είναι οι δημοκράτες και οι παλικαράδες. Φοβούνται το πρόσωπό τους να το δείξουν γιατί είναι κουκουλοφόροι, γιατί κρύβονται στο σκοτάδι, όπως κρύβονταν οι δωσίλογοι την περίοδο της κατοχής όπως δρούσαν οι κουκουλοφόροι και κατέδιδαν τους Ελληνες. Αν είναι παλικαράδες να βγουν με το πρόσωπό τους στην κοινωνία, όπως βγαίνει το ΚΚΕ και τα ταξικά συνδικάτα».
Στην Πάτρα στο Νοσοκομείο Ρίου δεν τόλμησαν καν να πατήσουν το πόδι τους, κάτω από τη δυναμική παρουσία δυνάμεων ΚΚΕ και ΚΝΕ. Στο Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα εμφανίστηκαν μερικά φασιστοειδή, όμως μετά από την πίεση που δέχτηκε και από τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που ήταν συγκεντρωμένες εκεί από το πρωί, η διοίκηση ζήτησε από τους νεοναζί να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι το αίμα που θα δώσουν θα διατεθεί σε οποιονδήποτε το έχει ανάγκη, Ελληνα ή μετανάστη. Μόλις δύο εξ αυτών έδωσαν αίμα και αποχώρησαν.
Από τη συγκέντρωση εργαζομένων και σωματείων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο
Στο Νοσοκομείο Σπάρτης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ απαίτησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, να μην επιτραπεί καμία ρατσιστική δράση. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι γιατροί του νοσοκομείου. Το αποτέλεσμα ήταν κανένας φασίστας να μην εμφανιστεί. Στα νοσοκομεία Καλαμάτας, Πύργου, Αμαλιάδας, Ναυπλίου, Αργους, Κορίνθου δεν εμφανίστηκαν.Στη Σάμο ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου με τη συμπαράσταση συνδικάτων και φορέων του νησιού έδιωξαν κακήν κακώς τα φασιστοειδή από το νοσοκομείο.
«Με την ουρά στα σκέλια» έφυγαν οι χρυσαυγίτες και από το νοσοκομείο Λάρισας. Οι φασίστες, που συνοδεύονταν από το βουλευτή τους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, έφτασαν στο νοσοκομείο και επιχείρησαν να επιβάλουν την απόφασή τους, το αίμα που θα δοθεί να διατεθεί μόνο για Ελληνες. Οι γιατροί αντέδρασαν αποφασιστικά και οργανωμένα και περιφρούρησαν το χώρο της αιμοδοσίας, μην επιτρέποντας να «περάσει» ο «τσαμπουκάς» των χρυσαυγιτών.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου