ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων


Κορυφώνονται στις 17 Απρίλη με συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες
Με καθημερινές κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν στις 17 Απρίλη 2013 με εξάωρη στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) απαντούν οι εργαζόμενοι στις συγχωνεύσεις των δημόσιων νοσοκομείων και στη μετατροπή τους - σε όσα λειτουργήσουν - ως επιχειρήσεις με φτηνούς εργαζόμενους που θα προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Επίσης οι εργαζόμενοι αποκρούουν την πολιτική της διαθεσιμότητας, των αξιολογήσεων και των απολύσεων και διεκδικούν την καταβολή των καθυστερημένων δεδουλευμένων από το 2012.
Από σήμερα θα γίνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία αλλά και σε συνεργασία των συνδικάτων των υγειονομικών με άλλους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.
  • Στις 11 Απρίλη 2013 θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από τις ΥΠΕ, ώρα 11 π.μ.
  • Στις 17 Μάρτη 2013 θα γίνει εξάωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στην Αττική και στις ΥΠΕ στις υπόλοιπες περιφέρειες στις 11 π.μ.
Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και η ολόπλευρη επίθεση που κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία εξαπολύουν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού αναδεικνύουν πόσο επίκαιρο είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας για ανάπτυξη κοινής πάλης όλου του λαού, ενάντια στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Οι υγειονομικοί πρέπει να δυναμώσουν τη συντονισμένη πάλη τους μαζί με τους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος.
Η υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων προχωρά σχεδιασμένα ακριβώς γιατί έτσι προωθούνται τα συμφέροντα των επιχειρήσεων του κλάδου. Η υπεράσπιση των εργαζομένων στην Υγεία επιβάλλει τη συσπείρωσή τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, αφού όσο αυτή αποτελεί εμπόρευμα, τόσο και τα δικαιώματα των εργαζομένων του χώρου θα αποτελούν «κόστος» που θα πρέπει να πετσοκόβονται. Από την άλλη μεριά, η δουλειά με δικαιώματα για τους υγειονομικούς είναι ένα θέμα που αφορά όλο το λαό, καθώς συνδέεται με το επίπεδο των ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών που αυτός εξασφαλίζει.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου