ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Αντιστέκονται στη βαρβαρότητα


Πανυγειονομική κινητοποίηση χτες
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Απεργιακή κινητοποίηση υγειονομικών έγινε χτες στο υπουργείο Υγείας στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και της 6ωρης στάσης εργασίας των υπόλοιπων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμη εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, αλλά και στον ΟΚΑΝΑ. Στη συνέχεια, οι υγειονομικοί ενώθηκαν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και διαδήλωσαν στη Βουλή και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με συνθήματα όπως «600 δισ. στείλαν στην Ελβετία, κόβουνε τα φάρμακα απ' τα νοσοκομεία» και «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία».Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για τις απολύσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί μέσα από τους νέους οργανισμούς, τα μαζικά λουκέτα και τις συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία, για τους μισθούς πείνας και την απλήρωτη δουλειά (υπερωρίες, εφημερίες κλπ.), αλλά και για το νοσοκομείο - επιχείρηση που υπονομεύει τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, όσο και την πρόσβαση όλων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Ολγα Σιάντου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα προνοιακά ιδρύματα είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους, με την έλλειψη προσωπικού, την εντατικοποίηση, τα χιλιάδες ρεπό που δε δίνονται, τα επαγγελματικά ατυχήματα που αυξάνονται. Επικίνδυνη και για τους ασθενείς αφού το προσωπικό που τους περιθάλπει είναι εξουθενωμένο και κακοπληρωμένο, οι λίστες αναμονής για εξετάσεις, χειρουργεία, για ένα κρεβάτι στη μονάδα, ακόμη και για χημειοθεραπεία, είναι μεγάλες.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής και της σημερινής κυβέρνησης, που θέλει τα νοσοκομεία να λειτουργούν ως επιχειρήσεις με πάμφθηνους και λίγους εργαζόμενους, που μειώνει διαρκώς την κρατική χρηματοδότηση για να πηγαίνουν ακόμη μεγαλύτερα πακέτα επιδοτήσεων στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες. Επίσης, σημείωσε πως ούτε 1 ευρώ από την επόμενη δόση του δανείου της τρόικας δε θα πάει στην Υγεία.
Οσα νοσοκομεία δεν κρίνονται βιώσιμα θα κλείνουν -συνέχισε- και όσοι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται αποδοτικοί για την επιχείρηση θα απολύονται. Ηδη, ασθενείς έχουν πεταχτεί από νοσοκομεία γιατί δεν είχαν να πληρώσουν, γιατί έληξε το βιβλιάριό τους. Μητέρες άνεργες δεν τις επιτρέπουν να φύγουν με το νεογέννητο μωρό τους από το μαιευτήριο γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν αυτή τη βαρβαρότητα, να μη στραφούν οι υγειονομικοί ενάντια στους ασθενείς, αλλά μαζί να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες Υγείας με δωρεάν πρόσβαση σε όλους.
Την απαξίωση του υπουργείου Υγείας προς τους γιατρούς, που διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα δεδουλευμένα και ασφαλείς συνθήκες των εφημεριών κατήγγειλε ο Ηλίας Σιώρας, εκ μέρους της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, και κάλεσε τους γιατρούς σε ταξικό αγώνα και ενότητα με όλη την εργατική τάξη, μπροστά και στην Πρωτομαγιά.
Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το νοσοκομείο Κέρκυρας από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ με αφορμή τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της δημόσιας Υγείας. Συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας που πραγματοποίησαν απεργιακή κινητοποίηση. Ξεχωριστό χαρακτήρα στη διαμαρτυρία έδωσαν οι εργαζόμενες από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «SCONTO» που βρίσκονται πάνω από μία βδομάδα σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα 4 μηνών.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου