ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Προτάσεις για μεταφορά της ουρολογικής κλινικής στο... «Θριάσιο»!


Αναβλήθηκε η συζήτηση στο χτεσινό Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεμένων νοσοκομείων, μετά από τις αντιδράσεις των εργαζομένων
Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στην «Πολυκλινική»
Η μέθοδος της σαλαμοποίησης χρησιμοποιείται για την προώθηση της συγχώνευσης των 774 κλινικών και τμημάτων στα ήδη διασυνδεθέντα δημόσια νοσοκομεία.
Αποκαλυπτική είναι η περίπτωση της «Πολυκλινικής» που - μαζί με το «3ο Θεραπευτήριο» του ΙΚΑ και το «Οφθαλμιατρείο» - έχει διασυνδεθεί με τον «Ευαγγελισμό». Στα πλαίσια αυτής της διασύνδεσης είχε αποφασιστεί, χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε, η μεταφορά της ουρολογικής κλινικής. Το θέμα αποκαλύφθηκε, όταν οι γιατροί της ουρολογικής κλινικής, αποδεχόμενοι τη λογική των συγχωνεύσεων, εξέφρασαν εγγράφως την επιθυμία τους να μεταφερθεί ολόκληρη η κλινική στο... «Θριάσιο» Νοσοκομείο (δηλαδή στην... Ελευσίνα)!
Οταν έγινε γνωστό το θέμα, συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των εργαζομένων στην «Πολυκλινική» και ομόφωνα εξέφρασε την αντίθεσή του στη μεταφορά της κλινικής. Επίσης σε υπόμνημά του προς το διοικητή του «Ευαγγελισμού» Μιχάλη Θεοδώρου οι εργαζόμενοι τονίζουν: «Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση αποδυναμώνει τη λειτουργία του νοσοκομείου αφού είναι μια από τις βασικές κλινικές του χειρουργικού τομέα. Πιστεύουμε ότι θα υποβαθμίσει τη λειτουργία της εφημερίας του νοσοκομείου και γενικότερα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του κέντρου της Αθήνας. Θεωρούμε ότι η ουρολογική κλινική είναι απαραίτητη στο πλαίσιο της "Πολυκλινικής" και θα αγωνιστούμε με κάθε δυνατό μέσο για να αποτρέψουμε αυτήν την κίνηση. Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου να μην προχωρήσει στη μεταφορά της ουρολογικής κλινικής, αφού θα σημάνει και την αρχή για την υποβάθμιση και το οριστικό κλείσιμο του νοσοκομείου».
Το θέμα της μεταφοράς της ουρολογικής κλινικής ήταν στην ημερήσια διάταξη στο χτεσινό Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεμένων νοσοκομείων. Ομως μετά την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των γιατρών και των εργαζομένων αλλά και την αντίθεση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας και του επιστημονικού συμβουλίου της «Πολυκλινικής» αναβλήθηκε η συζήτηση της μεταφοράς.
Κίνδυνοι και για το «Πατησίων»
Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει την πρόθεση να λειτουργήσει το Νοσοκομείο Πατησίων.
«Είναι τόσο απλό, τονίζει, για την κυβέρνηση αύριο το πρωί, κυριολεκτικά, να τοποθετήσει δυο παθολόγους και δυο καρδιολόγους, κομβικές ειδικότητες για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου, και δεν το κάνει. Η έλλειψη αυτών των ειδικοτήτων αποδυναμώνει ή και ακυρώνει τη λειτουργία άλλων ειδικοτήτων π.χ. των χειρουργικών. Οι κάτοικοι των Πατησίων και των γύρω περιοχών γνωρίζουν ότι το νοσοκομείο υπολειτουργεί και δεν το επισκέπτονται. "Οι κενές κλίνες" που θέλει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για τα κριτήρια πληρότητας είναι αποτέλεσμα της ίδιας της υποβάθμισης που έχει επιφέρει στο νοσοκομείο. Οι 110 κλίνες γίνονται 88 με το νέο Οργανισμό και με την υποβάθμιση που συντελείται εδώ και ενάμιση χρόνο οδηγείται σε αλλαγή χρήσης ή και κλείσιμο».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ζητούμε τώρα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αναβάθμιση των υπηρεσιών, για να συνεχίσει να λειτουργεί στοιχειωδώς το νοσοκομείο που τόσα χρόνια αποτελεί μικρή απαντοχή για τους κατοίκους της περιοχής».
Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του «Πατησίων» θα κάνουν συνέλευση για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου